Trabzon'u bilenler için bu fotoğraflar gayet normal fotoğraflar ancak benim gibi bir İç Anadolu Yetişkini'ne göre çok enterasan ve bir o kadar da güzel manzaralardı. İç Anadolu'nun kurak bozkırından sonra yeşil ve mavinin kesiştiği yöreler, zihnimi de güzelliği doğrultusunda geliştiriyor, bambaşka duygularla bakmamı sağlıyordu hayata.
Dağlara karşıdan baktığınızda yer yer insanların buldukları düzlüğe, çoğu zaman düzlük bulmadan, bina yaptığını görüyorsunuz. Binalara giden yolların (patikaların) görünmüyor olması insanı hayrete düşürüyor ve bir an için o insanların nasıl oralara çıktıklarını düşünüyorsunuz.
Aşağıdaki resimde askerliğimde 1 aylık acemilik dönemini geçirdiğim İl Jandarma Komutanlığı ve arkasında da Karadeniz var. Güzel havalarda masmavi denizi görmeniz mümkün, ancak Trabzon'un genel havası kapalı ve yağışlı olduğu için fotoğraf çekildiğinde ikinci rengi olan griyi almış Karadeniz.
Atatürk Köşkü, Trabzon Merkez'de yer alan gezip görülesi mekanlardan biridir. İçeride fotoğraf ve kamera çekimi yasak olduğu için bu kadarla yetinmek zorunda kaldım. Şu an müze durumunda olan köşkte birçok tarihi eser ve Atatürk'e ait eşyalar var.
Bir dönem kaldığım KTÜ Misafirhanesi ve arka bahçesi. Trabzon'da kalınabilinecek güzel mekanlardan bir tanesi. Ancak KTÜ'den tanıdığınız olmazsa işiniz biraz zor.
Hırçın Karadeniz yine yaramazlık yapmakta
"Duble Yol" diye mahvedilen Karadeniz kıyılarından bir görünüm. Bütün Karadeniz kıyıları bu şekilde taşlarla doldurularak üzerlerine asfalt otoban yapılmış.
Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi'nin başı dumanlı dağları
Uzungöl...
Yine Uzungöl...
Askerde ustalığımı yaptığım Trabzon'un Sürmene İlçesi, Çamburnu Beldesi'nde gün batımı. Bu fotoğraftan çok güzel "wallpaper" oluyor
Trabzon'un tehlikeli yollarından birisi... Aşağıdaki yoldan bulunduğumuz yola olan yükseklik 100 metre civarı. Resim çekildikten birkaç hafta önce aşağı bir araba uçmuş ve araçtan 2 ölü 2 yaralı çıkarmıştık.
Trabzon'un motosiklet sürüşüne uygun, keyifli, virajlı yolları.
Trabzon'da sıkça rastlanılan patika yollar. İki araç karşılıklı denk geldiğinde gerilim dolu dakikalar başlıyor
Ve son olarak fıkra gibi resim Dağ başında bir Akbank bankamatiği. Sanırım iş yapmıyor diye makinasını sökmüşler, kala kala dış kısmı kalmış.
Trabzon; yemyeşil bitki örtüsüyle, gürül gürül akan sularıyla ve sıcak insanları ile ziyaret edenlere huzur veren bir şehir. Her noktasında ayrı bir güzellik, ayrı bir fotoğraf karesi yatmakta. Trabzon'a gideceğiniz en iyi mevsm ağustostur. Çünkü Karadeniz'in gri değil mavi olduğunu ağustos ayında anlıyorsunuz. Bu ayda mavi ile yeşil kaynaşıyor ve köy şenlikleri artıyor. Gitmişken yaylalara çıkıp, köy şenliklerine de katılmanızı tavsiye ederim.
Asker olduğum için rahat rahat, doyana kadar fotoğraf çekemedim. En kısa zamanda tekrar ziyaret etmek istiyorum. Kimbilir, belki benden önce ziyaret edip çektiğiniz fotoğrafları benimle paylaşırsınız. ;)