tekerinize sağlık çok güzel gezi olmuş
tam kamp yapmalık yerler kur çadırı demle çayı off miss
tekerinize sağlık çok güzel gezi olmuş
tam kamp yapmalık yerler kur çadırı demle çayı off miss
De gidinin de.
Bizim oğlan aklıma takıldı, sucuklar deve mi, değil mi?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Burada bi kamp şart oldu, dağın dönüşte indiğimiz bafa gölüne bakan yüzü kamp için ideal, çadırları kurup yaya olarak patikalardan kaya resimlerini aramak lazım.
Sucuğu incirliova’dan almadık, oranın deve sucuğu meşhur tabi tadı belki alışık olmayanlara farklı gelebilir, daha ekşi ve yağlı olur yağı çabuk donar. Cem abi ile ben alışığız deve sucuğuna fakat Sezi abimizin pek alışık olmadığını düşünerek kasabamızın kasabı Mahir’den aldık sucukları.
Sezi ismi size yabancı gelmeyebilir Tual grubunun vokalisti, yine aylardan kasım parçasını çok iyi söyler
Sen şairlerin mısralarında bahsettiği perisin. Sevdiğim bir şarkıdır. Kendisine selam.
Aleyküm selam, Sezi abimiz Honda nc 750 kullanıcısı.
Hiç deve sucuğu denemedim? Nasıldır? Güzeldir herhalde.
Bizim kırkrareli köylerinde manda sucuğu yaparlar nefis olur. Deve sucuğunu da merak ettim.
Tabi ben veganları kızdıracak kadar fena bir etoburum, hareket eden her canlıyı yiyebilme, en azından tadına bakma potansiyelim var.
Deve sucuğunun hikayesi biraz garip gelebilir, normalde et için deve yetiştirilmiyor peki o zaman nereden geliyor bu deve eti? Ege’de çok yaygın ve eski bir genelek olan deve güreşleri festivali meşhurdur. Antalya’dan kuzeye Çanakkale’ye kadar bu gelenek yerleşmiştir. Genellikle iran ve türk cumhuriyetlerinden yavru olarak getirilen develer güreş için yetiştirilir. Bazıları bunun bir eziyet olduğunu düşünür böyle düşünmeleri çok normal çünkü canlı olarak hiç şahit olmamışlardır böyle bir etkinliğe. Deve sahipleri çok tutkulu bir şekilde bağlıdır bu hayvanlara, bir şey olacak diye çok titiz davranır ve üzerine titrerler bazıları abartıp evladından daha kıymetli olduğunu söyler.
En kötüsü de devenin hastalanması, sakatlanması yaşlanması gibi durumlarda mecburen kesime gönderirler ve deve sucuğu bu etlerden yapılır, sucuğu aldığınız yere Sucukların hangi hangi devenin eti olduğu, ismini, güreş performansını sorduğunuzda cevabını verirler. Bol yağlı tat olarak hafif ekşi benim de çok beğenerek tükettiğim bir üründür.
Emeğinize yüreğinize sağlık paylaşım için teşekkürler
- HAYAT GEZİNCE GÜZEL -
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)