Kadınçayırı - Kırkpınar Yaylası / ÇANKIRI - 27/08/2006
Reklamlar
-
30 Ağustos 2006, 02:58
Merhabalar...
Yangın açısından yoğun geçen bir cumartesinin ardından pazar günümü sarı kızıma ayırdım.
Nereye gideceğimi bilmeden çıktım yola. Ilgaz'a doğru tırmanırken aklıma Ilgaz geçidinden ayrılan toprak yol geldi. Ordan Ilgazın güney yüzünü gezeyim dedim. Ilgazın kuzeyi Çankırı tarafında kalıyor ve hiç dolaşmadım.
Bilmediğim toprak yollarda ilerlerken uzaktan Ankara yolu göründü.
Demekki ters yöne gidiyorum, benim yolum ormana çıkmalıydı.
Orman içine giden yollarda bozulmuş, gidip gitmeme konusunda tereddüt ettim ama...
Uzaktan gördüğüm manzara sanırım Kadınçayırı diye düşünüp oraya iniş yollarını aradım, az sonra yukarıdan baktığım manzaradaydım, Kadınçayırında.
Mola vermenin zamanı gelmişti, orman binasını görünce, merhaba deyip daldım. Ormancılar birarada olunca, tanışmasalar bile bir sürü ortak dostları çıkar. Sağolsunlar, yedirdiler, içirdiler :lol:
Buraya kadar gelmişken hep tabelasını görüp bir türlü gidemediğim Kırkpınar yaylasına gideyim dedim. Hatta önceki cumartesi gecesi buraya kampa gelecektik, fakat meteorolojiden dolu ve fırtına tehlikesi olabilir diye faks gelince ertelemiştik. Kısmet sabahına gelmekmiş.
Burası Çankırının Ilgaz ilçesinin yamaçlarında hoş bir yayla, küçük bir gölet var. Hatta EnduroClub Şenliklerinin 3.süde burada yapılmıştı 2003 yılında, gidememiştim o zaman.
Yaylaya geldiğim andan itibaren yukardaki alpin zonu gözüme kestirdim.
Bizim meşhur Hacet Tepelerde uzaktan görünüyor.
Kısa bir mola, balık tutanlarla sohbet...
Yukarki tepeleri tahmini olarak gps de işaretledikten sonra orman içine daldım, belli belirsiz sürütme yolları çok eğlenceliydi. Ah birde trial lastiklerim değilde mt 21 lerim takılı olsaydı.
Sonunda orman zonundan çıktım, tepelerdeyim.
Buda ben :wink:
Dağlar görmeye değer.
2400 m. rakımdayım, yemek molası için iyi bir yer.
Gidiş yönümün tersinde güneş alçalıyor gittikce.
Kendime tahmini bir rota yaptım, hedefim Ilgaz Dağı kayak tesisleri. Aradaki mesafe kuş uçuşu tahmini 12-13 km ama, karşıma nasıl bir engel çıkacağını bilmiyorum, hiç tanımadığım bir arazi.
Korktuğumda oldu, rotamın karşısında kocaman bir uçurum.
İlerki tepenin güney yamacında dolaşırım diyordum ama, tek şans kuzey yamacını denemem.
Yukarıda kartallar süzülüyor. İsterdim onaların yerinde olmayı.
Ben yol bulmaya çalışırken saat 19,30 oldu, hava kararmaya başladı, ilerden oteller bölgesi görünüyor ama, nerde nasıl bir engel çıkacağı belli değil, yerde de yoğun bir ardıç tabakası var. Tedirgin olmaya başladım, hava kararınca mümkün değil yola inemem. Bir taraftan düşünüyorum, düşsem bir tarafıma bir şey olsa ne yaparım diye??? GPS ve telsiz güven veriyor. En yakın Karabükte helikopterimiz var, helikopter isterim diyorum, çünkü motosiklet hariç hiç bir motorlu araç karadan gelemez buraya.
Sonunda orman yoluyla buluştuğumda derin bir "oh" çektim.
Hele bu menfezi görünce iyice rahatlamıştım, komşu bölgenin mıntıkası burası, daha önce mantar toplamaya gelmiştik ve burda fotoğrafımız bile var :D
Zaman akıp geçiyor, 4 sene öncesiydi, güzel günlerdi.... :roll:
Hava kararıncaya kadar orman yollarında gazlarım diye düşünüyordum, takii kontağımdan kıvılcım çıkıncaya kadar. Hemen motoru stop ettim, baktım yanan bir şey yok. Kontağı açtım, hiç elektrik yok. Kaldım burda diye düşünmeye başladım, kontak kablolarını kurcaldım bir şey yok. Motoru vurdurarak çalıştırayım dedim, çalıştı, fakat farlar yanmıyor, gösterge çalışmıyor.
Aklıma sigorta geldi, söktüm ve doğru tahmin, sigorta atmış, yedeğiyle değiştirdim ve herşey düzeldi.
Kontakta kıvılcım çıkaranda benim ihmalim olmuş.
Fotoğraftaki beyaz soket, 12 volt çakmak bağlantısı için yapmıştım, yerinden kurtulmuştu bende tekrar takmadım, sallanıp duruyordu, anahtarlara değince kısa devre yapmış. :oops:
Havada karardı bu arada iyice, niyetim dağda birşeyler içmekti ama iyice yorulmuştum döndüm Kastamonu'ya.
Kırkpınar yaylasında şenliğe gelenlerin en baştada Murat Kızağın anıları canlanmıştır herhalde :wink:
Akgün Karakaya
Orman Mühendisi
Suzuki Drz 400S
A-rı-za No :37
Kastamonu
Reklamlar
-
Monza arkadaşım, güzel ve macera dolu bir gezi ama bu tür yerlere tek motor gitmemek lazım. Selamlar.
-
Abi sende baya baya macera adamısın.Tek başına.Helal olsun ne diyeyim.
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
-
çok güzel bir gezi olmuş kutlarım valla özeniyoruz sizleri
[COLOR="Red"][/COLOR]Hatalı sollama yapma ailene acı haber yollama.
Hatalıysam orhan babayı ara.!
Hatasız kul olmaz.!
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mesleğini yaparken, bir yandan da dağların adını çıkarmak güzel birşey olsa gerek.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
-
çok ama çok güzel bi macera olmuş.
paylaşımın için teşekkürler
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler