Atp sistemini kullanan memnun olmayan yoktur. Adamın inancıyla siyasi görüşüyle neden ilgileniyorsunuz. adam ister imam olsun ister papaz olsun ister haham olsun sistemi kurmuş on numarada olmuş çatır çatır çalışıyor. Gerisi boş muhabbet.
Şu ana kadar gördüğüm örnekleri malesef estetik açıdan sorunluydu hep. Motosiklete ait olmadığı, sonradan uydurulduğu kabak gibi belli ediyor kendini. O plastik şişe gidona takıldığında da, şaseye yandan monte edildiğinde de kötü gözüküyor, sırıtıyor.
Rica ederim Mesut Bey.
Ben çok memnun kaldım sizde memnun kalmışsınız sistemden,bilgi paylaştıkça güzelleşir,Bursa dan selam ve saygılar.
Aleyküm selam arkadaşım, teşekkürler, Eskişehir den de size selam olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
İşte tam da bunu kast ettim,ben kullanıyorum sorun çıkarmıyor,zaten kimseye de zorla satan da yok,piyasada muadilleri var ,isteyen onu alır kullanır,istemeyen sprey sıvı grese devam eder,isteyen de yağlamaz,herkes kendi bilir,herkesin motoru kendi nindir, Allah kimseye kaza göstermesin,benim diyeceğim budur
- HAYAT GEZİNCE GÜZEL -
Kim yaptıysa emeğine sağlık, sistem basit, motorcu dostu ve ulaşılabilir. İlk fırsatta alıp takacağım motosikletime. Üreten insandan zarar gelmez arkadaş bunu bilir bunu söylerim.
üreten insandan zarar gelmediği gibi üründen de gelmiyor. sonuçta elektrik sisteminin dibine kadar girip bi değişiklik yapmıyor. beynine müdahale etmiyor bilmem neresine bilmem ne yapmıyor. sigortalardan birinden ince bi kablo çekiliyor sadece. çok ekstrem bişey olursa sigortaya olur.
zinciri yağlayan mekanizmayı sac kelepçeyle bağlıyor. beni bile taşır o kelepçe. bişey olurda koparsa zincire dolanacak bişey de yok.
benim gözümde hiç bir riski olmayan birşey.
oldu ki bu sistemi bende yapabilirdim. kendim için satış yapmadan. o zaman beni mi topa tutacaklardı
since 1987
Ben yaptım. Gördüm ATP'yi "ulan ben de yaparım" dedim, yaptım. 1 yıldan fazladır kullanıyorum. Hatta modifiye fikrim de var. Netleştirip becerebilirsem burada açıklarım ya da fikrimi ATP'ye satıp telif mi alsam, bilemedim şimdi. Fikrimin TSE'si yok ama buluruz bir yolunu...
TSE vs olmadan hak iddia edemeyeceğini sanan insanlar var, iyi yaşıyorlar bu hayatta
TSE'yi patent'le karistiriyorsunuz. Patentiniz olmadan hak iddia etmeniz cok mumkun degil. Patentiniz olsa bile hakkinizi almaniz kolay bir surec degil. Araklikli calisan silecek patenti alan adamin Ford ve Chrysler'dan parasini alma sureci filim oldu... https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kearns
Ben bu sistemi ilk yaptığım zaman burada her detayı ile paylaştım. Herkesin faydalanması için fakat forumda motosiklet ile ilgili şeyler galiba çok ilgi görmediğinden(benzin,zam,ve birkaç siyasi konu dışında)kimse ilgilenmedi.
İş başka boyuta gelince rengi değişti tabii ki. patent başvurusundan sonra ise tamamen özel hale geldi. Tabii ki sizin gibi bireysel olarak yapan taklit eden arkadaşlar var. Bunda hiç bir sıkıntı görmem.Kazasıs belasız kullanın.
“Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
bizim grupta herkeste var bir bende yok.
parasızlığın gözü kör olsun
bizim versys gurubunda kendi imkanlarıyla yapan bi abi var. ama sistemi tam oturtamadığı için jantlar yağ içinde kalıyor. zincir balçık balçık. biraz daha uğraşsa sistemi oturtur. isteyen kendi yapabiliyor. yada benim gibi hazır yapılmışını taktırıp başı ağrımadan kullanabilir.
Hayır karıştırmıyorum, şaka amaçlı yazmıştım. Yukarıda birisi, sistemin motosiklete zarar vermesi durumunda, "TSE olmadan zararımı tazmin edemem" gibi bir şey söylemişti. Onun üzerine yazmıştım.
Ayrıca, size bir bilgi vereyim: Fikriniz hakkında hak iddia edebilmeniz için patent olması şart değil. Tabi patent alınmalı, tescil yapılmalı. Patent önemli değildir demiyorum, hak iddia etme konusuna değiniyorum. Fikrinizi tüm detaylarıyla, gerekirse çizimleriyle kağıda döküp, noterde tasdik ettirirseniz hak iddia edebilirsiniz. Hatta bazı durumlarda, konu ile ilgili yarışmalara katılsanız dahi (derece yapmanıza gerek yok), buluşun sahibi gerçekten sizseniz, hak iddia edebilirsiniz. Patentin burada avantajı şudur: patentiniz varsa eğer fikir sizindir, daha önce araştırılmıştır, işi fazla uzatmadan hakkınızı alırsınız. Patent yoksa fikrin size ait olduğunu evrak, belge, noter, tasdik vs ispatlamanız gerekir.
Burada hic bir motosiklette gormedim daha
Malum, O-Ring'li zincirler asil onemli olan yaglamayi kendi iclerinde yapiyorlar zaten.
Cok da dikkat etmeden yaptigim ara sira yaglamalara ragmen ilk zincirim 35000km'den uzun dayandi, ki ciddi zorladigim CB900F Hornet'te... Simdiye kadar sahip oldugum motosikletlerin uluslararasi forumlarinda zincir omurleri ortalamada boyle... Touring amacli motosikletlerde daha da fazla...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)