süper gezi olmuş
Bravo, gerçekten bravo
Harika bir gezi olmuş, okurken ve resimlere bakarken içimdeki motosiklet gezisi arzusu resmen ateşlendi. Siz bu kadar resim bu kadar geziye rağmen 10-11 günde çok iyi bitirmişsiniz. Ben çıksam 15 günde dönemezdim herhalde. Hele yaş konusuna takılmadan, motosiklet ve cc, yok aluminyum çanta olmasa olmaz, yok iki yan çanta + artçı selesine heybe v.s.. takıntıları olmadan mükemmel bir gezi yapmışsınız.
Resimler ve anlatım ise mükemmel olmuş, emeğinize sağlık. Bizimle bunları paylaşmak için harcadığınız emek ve zaman için ayrıca teşekkürler.
Sizleri de benle birlikte gezdirdiysem ne mutlu bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Gezi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------
Böyle güzel geri dönüşler enerjimi artırıyor çok çok teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------
Bilgilendirme için sağ olun. Harbiyede fırsat olursa hanıma bir kebap yedirmek isterim nede olsa senelerdir kahrımı çekiyor. Sever böyle şeyleri hemde güzel bir jest yapmış olurum kısmet ne diyeyim.
Not: Arkadaşlar Harbiyeyi ve Kurtuluş caddesinde bir tur atmayı herkese tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
Bizim toplumun klasik davranış biçimi sonunu fazla düşünmeden hele biz bir yola çıkalım da gerisi gelir şeklinde. Benimki side öyle oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Yollarda karşılaşmak dileğimle.
İsmet bey,
İlk 24 saat epeyce korkuttunuz.
Ne zaman haritada benzincide durduğunuzu gördüm, tamam dedim uyuyacak artık
Sonrasında keyifli bir gezi olmuş.
Benim diyen gençlere taş çıkartırsınız
Ben daha bazı arkadaşlsrımı motorla Bandırma'ya gitmeye ikna edemiyorum.
Üstelik feribotla geçeceği için toplam motosiklet sürme mesafesi git gel 70-80 km kadar. Psikolojik olarak gözlerinde büyüyor.
Anlatımınız her zamanki gibi keyifli
Sizi tebrik ediyorum.
Bi dahada 24 saat LeMans turu sarmayın başımıza. Merak ediyoruz yahu
Yemek ve yatacak yer konusunda seçiçi olmayınca zaten işin büyük kısmını halletmiş oluyorsunuz. Ben yemek ve yatacak konusunda seçiçi olmadığım için şanslıyım. Okuyup yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
Teşekkür ederim beğendiğiniz için memnun oldum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------
Böyle olumlu dönüşler aldıkça enerjim yükseliyor moralim artıyor sağ olun.
Yemin ederim arkadaki domates kasasına hasta oldum. Yok topcaseydi, yok yançantaydı, yok depo üstü çantaydı hepsini tek kalemde geçiniz. Bir domates kasası her şeye muktedirdir.
İkinci olarak, abi hiç belin, kıçın falan ağrımadı mı ya!
Videonun en sonundaki eve varışı whatsaptan gönderdiğinizde
"Hah sonunda anacığının elini öptükten sonra güldü" demiştim. Videoyu seyredince birde suya daldığınızda güldüğünüzü farkettim
İsmet bey,
Siz mütevazi bütçeler kullanıyorsunuz gezilerde.
Genç arkadaşlara fikir vermesi açısından,
Yakıt, beslenme, konaklama, diğer şeklinde harcama nekadar tuttu ?
Abi maşallahın var ya. Milastan geçeceğini bilsem bi çayımı içirirdim. Bana seneye için idol oldun. Daha nice kmler yapman dileğiyle
Ayakta alkışlanacak bir gezi olmuş anlatım ve fotoğraf larda tadında, bayağı keyif aldım okurken vesselam..
Forumda üşenmeden zevkle okudugum en güzel postların sahibisin.
Abi valla seni gördükce kücük cc'li motorlara laf eden hödüklerin yüz ifadeleri aklıma geliyor
bir dahaki maceranı heyecanla beklıyorum.
Maşallah , kazasız gidip dönebilmenize sevindim.
İsmet Bey muhteşemsin gezin de enfes olmuş.Artık 1000 lik arkadaşlardan Antalya gezisi değil Peru ,Şili ,Yakutistan fotoları bekliyoruz.
Ufuk bey sizin gibi dostlar sayesinde gezi boyunca yalnız olmadığımı hissettim. Dostlarımın bir telefon tuşu kadar yakınımda olduğunu bilmek bana güven verdi. Alakanız için ne kadar teşekkür etsem azdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------
Motosiklet aksesuarları kişinin şahsi ihtiyaç, tercih ve standartları ile ilgili o konuda fazla bir şey diyemeyeceğim.
Belim konusunda sıkıntı yaşamadım ama. Popo konusu çok önemli. Motosiklet gayet titreşimli olduğu için baya sorun çıkarıyor. Ben gecen gezimde rossmandan şişme minder almıştım onun faydasını gördüm. Motosikletin deposu ufak ( 2.5 litre ) olduğu için ister istemez yakıt molası veriyorsun, fotoğraf için duruyorsun, ihtiyaç için duruyorsun, şeklinde ben baya molalı gittiğim için fazla sorun yaşatmadı.
Hocam sizi tebrik ediyorum,
Bu iş motordan ziyade yürekle ilgilidir ve siz bunun en güzel örneğisiniz.
Ayvalıkta denk gelseydik keşke sizi ağırlamak isterdim.
Saygılar sunuyorum.
Yalnız insan güçlü insandır. Siz güçlü ve karakterli bir insansınız.
Abicim harikasın gerçekten tebrik ediyorum. senin Yunanistan maceraların da olmuştu keyifle takip ettik
250 cc altı ile uzun yol olmaz diyip asagılayan sonra 1000lik motor ile 300 km yapıp konu acanların yuzune kürekle vuracağız artık
Masraflar konusunda bir şey yazmadım haklısınız sadece fikir vermek için yazıyorum.
YAKIT: Motosikletim 100 kilometrede 2 litre ile 2.5 litre arasında yakıyor 2.5 litre olarak kabul etmek daha doğru olacak.
BESLENME: Daha önceki gezimde fazla miktarda sallama çay, hazır makarna, konserve barbunya ve kuru fasulye almışım baktım son kullanma tarihleri geçmemiş serinde bir yerde saklamıştım onları yanımda götürdüm.
Kahvaltıda süt ve mısır gevreği yedim bazen lokantada çorba içtim. Bir sabah söke de fırından aldıklarımla kahvede çay içerek yaptım.
Öğle ve akşam yemeğini çoğunlukla kasada kilerle idare ettim. İki öğün ton balığı, şalgam suyu, ekmek, kuru soğan şeklinde yaptım. Bir kaç seferde lokantaya gittim. Yol üzerinde her yerde ucuz marketler var orada soğuk kutu ayran veya meşrubat mümkün oldukça içtim. Bu marketlerde tavuk göğüsü, kazan dibi gibi tatlılar oluyor onlardan da yemek insanın moralini yükseltiyor.
Yemeğe de doğru dürüst para verdiğim söylenemez. Lokanta kısmı sizin şahsi tercihiniz ağız tadınızla alakalı onu kendinize göre yorumlayın.
KONAKLAMA: Çadırda kaldım herhangi bir yere herhangi bir ödeme yapmadım.
TAMİR: Kırılan egzoz saplamasının tamiri, zincir yağlama, zincir muhafazasının kaynatılması gb işler için 20 lira, kopan zincirin tamiri için 10 lira, gösterge ampulü için 2 lira, bir avuç yedek somun için 2 lira toplamda 34 lira verdim.
MÜZE GİRİŞLERİ: Müze kartım var müzelere para vermedim. Sadece Manavgat şelalesi girişi için 6 lira ödedim.
FERİBOT VE OTOYOLLAR: Otoyolları kullanmadım zaten HGS de yok. Feribot için Çanakkale - Eceabat geçişi 10 lira, Sirkeci - Harem için 6 lira ödedim.
Kısacası benzini saymazsanız öyle korkulacak, ciddi ciddi bir masraf yapmadım.
İsmet Bey tebrik ediyorum abi. Güzel bir seyahat olmuş. Ayrıca yazılar, resimler ve video ile çok güzel bir sunum yapmışsınız, teşekkürler.
Artık darısı bizlere diyelim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)