Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamanla kisa bir tur, ZX10R ile unutulmaz tanisma...

Motovento
    REKLAM ALANI
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Yaman i belki bazilariniz MD forumdan taniyorsunuz, Yturan nick i ile yazar. Florida da yasiyor, ve gecen hafta nihayet okulu bitti, basariyla, hem de en ust dereceyle mezun oldu. Onunla iftihar ediyorum. Forumlarin bana en buyuk kazanci yepyeni arkadaslar ve guzel insanlarla tanisma firsati olmustur zaten.

Herneyse, onun mezuniyetini bahane edip haydi gidip birlikte kutlayalim dedik ve Floridaya uctuk Deyziyle beraber. Allah razi olsun, Yaman ve esi tarafindan muhtesem agirlandik ve bu Pazartesi de yine isbasi icin NY a dondum. Insan bazi seyler hic bitmesin ister ya, iste bu kisa gezi de onlardan biriydi.

Yola cikmadan once Yaman beni aramis ve "sana da bir motor ayarladim, buraya geldiginde birlikte bir tur atariz, kaskini filan da getir" dediydi. "O FL sicaginda motora mi binilir ulamlar" diye dusunmeme ragmen kaskimi ceketimi filan aldiydim yanima.

Uzatmayayim, Yaman kendine bir arkadasindan Suzuki Gixxer ayarlamis. 750cc tam bir yaris makinesi...

Dusurmus sahibi gecenlerde, parcasi gelene kadar idareten "dikmisler" yanini Yamanla... Ne adamlar yarabbi...

Yaman dedi ben Gixxeri kullancagim sen de benim Ninjayi kullancaksin. Hoppala, nerden cikti simdi... Ninja dedigimiz ZX10R, birkac ay evvel Yamanla beraber sandigindan cikartip monte ettigimiz,

Bakiniz: Link - MD

O gunku fotograflardan iki tane...

ustunde hasa toz zerresi dahi olmayan, motoru itina ile acilmis bir afet-u rana...

ehem... arka tekerde guc dinamometrede olculdu, 161 HP...

Eh peki madem, misafir umdugunu degil, buldugunu yermis...kem kum diyorum ama bir taraftan da stres basiyor... 10 yildan fazladir SS bir motosiklete dogru durust elimi surmemistim, bayiden alip denesem neyse... Bir yerine bir sey olursa "al parasi neyse verelim bilader" dersin ama bu oyle mi ya? Benim K-RS ten ayrilali da iki yil oldu... Bu simdi tam bir roketin ustune oturmus gibi nasil olacak? Ya bir yerine bir sey olursa ... "Abi olursa olsun, senden kiymetli mi " filan diyor Yaman goya beni rahatlatmak icin ama daha beter ter basiyor... Zaten hava cehennem gibi...

Neyse ustune oturunca havam degisiyor... Vay canina...

Eh keyfim yerine geldi madem, yola koyulalim bakalim.

Ustumde gordugunuz "dandik" pantalon oldukca dayanikli, sportif bir sey ama bu ise gore degil... BMW ceket de oyle. Bu asfalt canavari bunlari giydim diye cok kizdi bana...

Benim GS Adventure dan sonra Ninja minicik bir sey...150kg hafif bir defa, ve nerdeyse iki misli guclu. 600cc motosikletlerden hic bir farki olmayan kucuk yapisi ilk basta beni cok rahatsiz etti. Alismisim surerken onumde motosikletin yarisini gormeye, bunda on tekerlegin ustune oturmus, asagiya baktigim zaman asfalti goruyorum sadece...

Uzatmayayim, ara yollarda biraz dolandiktan sonra otoyolu ve makinenin nefes almaya basladigi 5000rpm i bulduk. Yani daha bismillah 110 km/h i motor anca devrine ulastigi zaman goruyorsunuz kadranda...ve daha gaz acik filan da degil ve biz coktan radarlara yem olmaya hazir iki caylak yolardayiz. Pist lazim pist diye soyleniyorum kendi kendime.

Motor ozellikle gogsume aldigim ruzgarin kaldirmasiyla bileklerimdeki yuku alarak hic yormuyor. Bu sevindirici. Cunku oturus pozisyonunun turing ile uzaktan yakindan hic alakasi yok.

Arada gazi aciyorum biraz, daha dogrusu Yaman onde "uzuyor" ben mesafeyi koruyorum diyelim, devir saati sanki gaz kolu ile donduruluyormuscasina tirmaniveriyor. Hic itiraz yok. Titresim sifir, guc sanki sonsuz...

"Nereden bindim bu deli oyuncagina yarabbi, adami hasta eder bu" diye soyleniyorum. Iki gunde ehliyetten olmak isten bile degil. Akil disi hizlara cikma konusunda sizi durduran, daha dogrusu beni durduran iki sey oldu... Yaman in kucuk kacamaklar disinda hiz tahditlerine ve kurallara saygili, akli basinda liderligi ve kiyafetim. 180 km/h gibi bir hizda bol pantalon ve ceket sizi bir dovuyor... Pir dovuyor... Tam tahmin ettigim gibi Schuberth acilir kask da konforlu degil bu is icin.

Kennedy Space Center a kucuk bir ziyarette bulunup otoparkinda bir seyler icip serinledik..

Uzay mekiginin onunde gunun resmini cekip,

Yolu da biraz uzatip donduk...

Asagi yukari 250km lik kisacik gezimiz suratimda silemedigim aptal bir siritis birakti.

Kisaca, gorunusune aldanmayin, sportif suspansiyonu ve gostermelik selesine ragmen oldukca konforlu bir motor ZX10R. Gaz kolu kesinlikle agresif degil, (ZX12R denemis ve korkmustum dogrusu gecen sene..10R cok daha arkadas canlisi) ama kacirir da olmadik yerde 5K rpm yi gecerseniz vay halinize :D Zaten 5K bu motorun rolantisi gibi bir sey...

Frenler gayet etkili, ve istediginiz anda istediginiz hiza hic terlemeden dusuyorsunuz. Vitesler benim BMW klasigi klank-klonk-dunk diye degil sikir sikir geciyor ama olsun ona da alisir insan...

Sagol Yaman, sen bir tanesin...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zx12r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR600 F
    tebrikler çok güzel bir yazı olmus ellerine sağlık. bizede ayarlarsın artık bir zx10R

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    hastalık haline gelmesin sonra
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Bu yukardaki mesajim uzerine ozelikle genc arkadaslardan epey mesaj aldim ve onun uzerine alttaki mesaji yazdim, yine butun forumlara koyuyorum

----

Sagolun arkadaslar da... Yok yok ben almiim.

Saka bir yana, bunu benim ABD de yollarda kullanmam kendime ve motora eziyetten baska bir sey degil. Biliyorsunuz eskiden K-RS im vardi, o daha da beterdi cunku 110mph ~ 180km/h e ciktiginizi ibreye bakmadan anlamazdiniz. Kac tane ceza yedim o yuzden (dort galiba) hemde hep dusuk hizlarda. 60 lik yerde 70 yapmisim, 35 lik yerde 40 yapmisim gibi seyler...

Bu motoru tabii ki almak isterim, veya bunun gibi bir SS, ama once garaj lazim, sonra da onu piste goturup getirmek. Yollarda, trafikte benim kullanabilecegim bir sey degil, sizi bilmem. Yamanin da kanina girdim zaten, bir scooter alip Zetexle pistte oynamak fikri en dogrusu.

Ilk molada durdugumuzda Yaman a sunu dedim, "Oglum Yaman, ben 19-20 yaslarinda olsaydim su gectigimiz bir saat icinde rahat bir yerlere sticker olmustum". Samimiyim. O kadar rahat hizlaniyor, ve "uzuyor" ki ozellikle az tecrubeli biri ve/veya genc biri icin tam bir olum makinesi. Hele o Akrapovic in sesi, aman allah resmen seytan sol omuzunuzdan inip elindeki mizragi kiciniza sapliyor, "Gazla ulan gazlaaa" diye bagiriyor... Genc birinin aline bunu verecegine ver bir tabanca oynasin iste, arada muhakkak kendini ya da birilerini vuracaktir, ayni sey...

Genc - tecrubesiz-az tecrubeli arkadaslarim.... SS motosikletlerin sizlere son derece cazip, seksi geldigini, ruyalariniza girdigini biliyorum, cunku bana da oyle geliyordu, hala da geliyor; ama hep bildiginiz gibi tavsiyelerimde sizleri bunlardan uzak tutmaya calisiyorum.

150-180 HP gibi guclerde gelen bu motosikletler sizin kaynayan kaninizla reaksiyona girdiginde eger ciddi "buyuk harfle CIDDI- yani hic olmazsa 90-100bin km den bahsediyorum" bir motosiklet tecrubeniz yoksa sizi en ufak bir hatanizda ya da cevrede olusabilecek en ufak bir puruzde duvardan duvara carpmaya hazir.

Bunu unutmayin lutfen, motosiklet keyfiniz uzuuun bir omur boyu sursun. 5 dakika adrenalin beslemesi icin geri kalan butun hayatinizi riske sokmaya dunyanin en kral motosikleti bile degmez.

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    gözünü sevidiğim ülkemin başı boş trafik kuralları ve sıkı olmayan denetimleri bu motorları kullanmak için en uygun ülke olmasını sağlıyo.başka kaç ülkede cadde ortası tek teker bilmem kaç km hıza rahatça çıkıp sonra polislerin gözünün iiçine baka baka yanından geçebilirki insan

arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Bu durum karar verip uygulaması gerçektende zor bir durum. Altınızda sizi göklere taşıyacak kadar hızlı, güçlü bir makine varken kendinizi dizginleyip kontrolü ele geçirmek, adrenaline dur diyebilecek bir beyine sahip olmak. iste bu gerçektende tecrübe gerektiren bir durum. İste bu yaşamla ölüm arasında gidip gelen bir beynin bilinçli olarak yaşamı seçmesi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler