HAYAT GEZİNCE GÜZEL-45- ( FRİG VADİSİ)
-
19 Haziran 2019, 00:06
İşte yeni bir geziyle daha karşınızdayım,
Ramazan bayramı bitti ve akabinde devam eden 9 günlük bayram tatilini hep beraber değerlendirelim istedik, daha önceden Hamza arkadaşım bizi firig vadisine gidelim ve gezdir demişti,
Bayramdan önce yapılan bu gezi planını 9 günlük bayram tatilinde uygulamaya koyduk,SAKARYA/AKYAZI’dan gelen misafirler sırasıyla başta Veysel abimiz, Halit ve Hamza güler kardeşler,Serdar güler,Bayram gürkan VE Halit şanlı idi,iki arkadaşımızda istanbuldan gelmişlerdi Soner sezer ve Abdülkadir şen, Eskişehirden ev sahibi de bendim(Mesut hoca) ,Bu geziye dağları tepeleri beraber gezdiğim Yasin Özen arkadaşımıda davet ettim,07.06.2019 Cuma günü akyazıdan gelen arkadaşları Eskişehire rehber eşliğinde ( burada rehber ben oluyorum) kısa bir gezi yaptırdım
Motosikletleri bizim apartmanın garajına park ettik, ve benim hafif ticari araçla kısadan gezimize başladık, sonrası Tabiki FOTOĞRAFLARRRR.
Devrim arabası ,zamanında 1961 yılında tcdd ( Eskişehir tülomsaş) de yapılmış ilk türk arabası kısacası tülomsaş müzesiyle başladık geziye
Eskişehirin parklarında kısa bir tur,
Hep beraber tarihi kurşunlu camiinde ikindi namazlarını kıldık,
Eskişehir içi geziden sonra arkadaşları gece kamp yapacakları yere musa özü göletinin oraya götürdüm, bir taraftan çadırlar kuruldu bir taraftan semaverde çaylar demlendi, ve gece oluvermişti,
Ertesi sabah bende motorumla arkadaşlara katıldım,
Sabah oldu,hep beraber kahvaltımızı yapmıştık,
Bir taraftan çay keyfi devam etti, bir taraftanda yola çıkmak için toparlanmaya başladık,
Toparlanma işi bitti, artık yola çıkma zamanı idi, istikamet YAZILIKAYA (FİRİG VADİSİ)
Musa özü köyünde ihtiyaçlarımızı giderdikten sonra yola çıkıyoruz,
Bir anda her yer motorcu doluvermişti ,yakıt ikmalini yaptık burada, sonra SEYİTGAZİ İLÇESİNE sürdük motorları,
SEYİTBATTAL GAZİ’nin türbesini ziyaret ediyoruz burada,
Mezarın boyu neredeyse 10 metre ,daha önce gidenler bilirler tabi,
Külliyenin içerisini geziyoruz, yasin de bu arada fotoğraflar çekmeye devam ediyor,
Sonunda geldik yazılı kayaya hiç vakit kaybetmeden başlıyoruz bu tarihi yerleri gezmeye,
Tarihi kaya mezarlarının önünde , ve herkes fotoğraf için yer tutuyor burada
Kendimide araya sokmasam olmazdı herhalde
Nasıl ? kayaların üstünde iyi geziyoruz değil mi?
Demek ki Hamza ve Veysel abi çok günah işlemişler ki, en yüksek noktada ALLAH tan af diliyorlar kollarını havaya açarak,
Dua dan sonra Hamza vuruyor Veysel abinin kıçına tekmeyi, adam hiç yapar mı böyle ekip arkadaşına Allah Allah
Sonra ben ne yaptım der gibi düşünüyor Hamza, ah Veysel abi ah neredesin sennnn
Vay arkadaş vay, kendini aşağıya atan atana ,daha yaşınız kaç gençsiniz , atıyonuz kendinizi aşağıya
Ey vah Sonerde gitti,
Soner ve Veysel abiyi kayaların üzerinde fotoğraflarını çekiyorum,
İki Halit birden su sarnıcının içerisine giriveriyorlar,benim daha önce görmediğim mağaralar,
İyi ki yolda gelirken SEYİT BATTAL GAZİ’ yi ziyaret etmişiz,Veysel abiye ammada tesir etmiş ,adam yaşına bakmadan atlıyor,zıplıyor, tut tutabilirsen,
Modern mağara adamları gibiyiz , elimizde fotoğraf makinası, telefon,eskiden nerdeeeee,
Tamam mağara geziside bitti,tabi karşımıza başka yerler çıkmazsa,
Bunlar LAZ arkadaş, dağda bayırda gezmeye alışkınlar, Abdülkadir de iyi poz vermiş,
Adamdaki keyfe bak manzaraya karşı sigara keyfi,
Saçlarıda uzun ya kendini herkül sanıyor ,belin falan tutulacak ondan sonra durma uğraş,
Bir sen eksiktin, Bayramda çıkmış kayalara, aman yeğenim başın falan döner düşüverirsin aşağılara,
Halit gülerde en yüksek yere çıkmış,tamam artık bir karış büyümüşündür,
Kim demiş fotoğrafı çeken hiç görünmez böyle gezilerde onu da ben fotoğrafladım, teşekkürler yasin özen bu değerli fotoğraflar için,
Kızdırırsanız Veysel abiyi teker teker atar sizi aşağıya, ona göre haaa
Onları aşağıya Veysel abi atmamış ,galiba ben atmışımmm
Yazılı kaya gezini sonlandırıyoruz, AFYONKARAHİSAR’ra bağlı döğer kasabası emre gölüne gidiyoruz,burada da firiglerden kalma tarihi yerleri geziyoruz,
Manzarası güzel bir yerdi emre gölü ve civarı,burada fazla oyalanmadan yola devam ediyoruz akşam oluyor,daha gezilip görülecek yerler var,
Buradan zahran vadisinin başlangıcı olan Eskişehirin göcenoluk köyü deresine gidiyoruz,
Göcenoluk deresine doğru inişe geçiyoruz, bu fotoğraflarda YASİN ÖZEN kardeşimin çok emeği var,
İndiğimiz yol stabilize yoldu,ben buraya bir çok defa gelmişliğim vardır ,geliş sebebim burası benim baba annemin köyüydü ,çocukluğumda eşek sırtında gelirdik buralara, o zamanlar elektrik yok ,yol yok, eşekle patikadan inerdik aşağıya,
Yasinden hiçbir şey kaçmıyor maşallah,
Suyu biraz az aksa da, küçükte olsa, o şelale bizim şelalemizdir,burada bu şelaleye su düşen diyorlar,
Arkadaş motora bine bine iyice kafayı sıyırmış,kayanın üzerinde kendini motor kullanıyorum sanıyor
Hava kararmak üzereyken kamp alanımıza geliyoruz, burası rakımı 1820 metre olan Kütahya - Eskişehir il sınırı olan TÜRKMEN DAĞI, kamp çadırları kuruldu herkes aç Hamza kardeşim her zamanki gibi bize sac tava (sac kavurma ) yapıyor, bu gecede ekmek arası adam başı bir ekmek sac kavurma yiyoruz, acıkmışız be
İşte pişti, yemek te hazır, ellerin dert görmesin Hamza kardeş, afiyet olsun arkadaşlara,
Sonra başlıyoruz kamp ateşi başında çay çekirdek muhabbetine ,hava biraz serin gibi ama ,muhabbete doyum olmuyor vesselam,
Yasin gecenin zifiri karanlığında yakınımızda olan boz kuş yangın gözetleme kulesine gidip , gece fotoğrafları çekiyor,az daha gelmese onu aramaya gidecektik
Sabah namazına kalktık tan sonra beni uyku tutmuyor,sabahın erken vaktinde kuş sesleri eşliğinde etrafta dolaşıp hem geziyorum hem ateş için odun topluyorum, herkes uyuyor , horlayanımı ararsın,bomba patlatanımı ararsın hepsi de var hani, derken yasin uyanıyor,
Anlaşılan Yasin gece biraz üşümüş,ateşin başında ısınmaya çalışıyor, ve sonra oda odun toplamaya gidiyor,
İşte bu manzaraya bayılıyorum kara çaydanlık,
Sonra birden etrafta inekler beliriveriyor ,sanki kalk zili gibi mö mö mö sesleri,tabi herkes bir anda uyanıveriyor,
Bayram çayı hazırlamış , lakin Hamza da sanki çaydanlıktan cin çıkarmaya çalışıyor ha ha ha
SONER ve SERDAR sabah kahvaltısına sucuklu yumurta yapıyor
Ve kahvaltımızı yapıyor ve yol için hazırlanacağız,
Oda ne , Halitin motorunun ön tekeri patlamış hamza hemen koyuluyor işe bu teker tamir edilecek ,yoksa bir yere gidemeyiz,
Tamir işlemi bitti, herkes motorunu hazırlıyor ve TÜRKMEN DAĞI’nın tepesindeki göleti görmeye gideceğiz,
Göleti görmeye gidiyoruz,
Soner adete uçuyorum diyor, kollarını açmış afrika twini uçurmaya çalışıyor, o motor sanki yerden biraz zor kalkar gibi ama neyse,
İşte gölet tüm ihtişami ile karşımızda duruyor,ben bu manzaraya bayılıyorum,
Artık döneme vakti geldi ormanın içerisinden toprak yoldan gideceğiz,
Bu son fotoğraftı ,güzel gezdik, güzel fotoğraflar çektik, yasini akyazıdan gelen arkadaşlarımla tanıştırdım, yedik ,çay içtik ,çekirdek muhabbeti de yaptık, biraz da yorucu oldu, iki gün kendime gelemedim,lakin her şey tamdı ama bir YUSUF AYDIN HOCAM eksikti ,inşallah bir dahaki sefere,bu gezi raporunu sabırla okuyup izlediğiniz için teşekkürler, tüm dostlara selamlar…
HAYAT GEZİNCE GÜZEL
Reklamlar
-
19 Haziran 2019, 00:18
Eline emeğine sağlık abi gene döktürmüşsün.
-
19 Haziran 2019, 00:31
Vayyyybee abilerimize bakın hele ne güzel gezmişler o kayanın oraya ben gidemezdim şahsen helal olsun
Bu forumda böle anılar görmek ne güzel no siyaset no kavga
-
19 Haziran 2019, 05:14
Hocam ayağınıza sağlık güzel ekip güzel gezi
-
19 Haziran 2019, 05:39
Allah neşenizi bozmasın hocam.
-
19 Haziran 2019, 06:41
Yasin ÖZEN adlı üyeden alıntı
Eline emeğine sağlık abi gene döktürmüşsün.
Eyvallah Yasin , hep beraber gezdik,hep beraber eğlendik, asıl ben sizlere teşekkür ederim
-
19 Haziran 2019, 16:20
Mesut hocam kaçırdım gül gibi geziyi. Süper olmuş. Eline sağlık. Herkesin tekerine sağlık
-
19 Haziran 2019, 19:29
Mesut hocam elinize emeğinize ayağınıza sağlık. Siz neden Ankaraya taşınmıyorsunuz
-
19 Haziran 2019, 20:23
fusuy364 adlı üyeden alıntı
Mesut hocam kaçırdım gül gibi geziyi. Süper olmuş. Eline sağlık. Herkesin tekerine sağlık
Allah büyük Yusuf hocam,yine gezeriz , Allah sağlık verdiği sürece daha çok gezeriz,Allah'a emanet olun ️
-
19 Haziran 2019, 20:38
06Serhat adlı üyeden alıntı
Mesut hocam elinize emeğinize ayağınıza sağlık. Siz neden Ankaraya taşınmıyorsunuz
Biz Eskişehir'e gidelim Serhat.
Fotoğraflara bak bak bitmedi. Çok dolu bir gezi olmuş. Sizinle birlikte biz de gezmiş gibi olduk. Nükteli anlatımınız da çok hoş. Allah razı olsun.
-
19 Haziran 2019, 20:42
06Serhat adlı üyeden alıntı
Eyvallah arkadaşım teşekkürler, bir gün tanışır belki beraber teker çeviririz, Allah'a emanet olun
-
19 Haziran 2019, 21:00
mesut hoca adlı üyeden alıntı
Eyvallah arkadaşım teşekkürler, bir gün tanışır belki beraber teker çeviririz, Allah'a emanet olun
İnşaallah beklerim. Sizde Allah a emanet olun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------
Rakaful adlı üyeden alıntı
Fotoğraflara bak bak bitmedi. Çok dolu bir gezi olmuş. Sizinle birlikte biz de gezmiş gibi olduk. Nükteli anlatımınız da çok hoş. Allah razı olsun.
Gideriz hocam inşaallah havalar güzelleşsin bir bakalım.
-
19 Haziran 2019, 21:16
Mesut abi Allah sana uzun uzun sağlıklı, imanlı, huzurlu ve motosikletli ömür versin inşallah. Bizde böyle güzel konularını görüp mutlu olalım ilham alalım.
Afyon'a motosikletle bi kaç sefer gittim ve hiç beğenmedim gezilcek pek yer bulamadım, inşaallah ilk fırsatta sizin rotayı tek tek gezicem. Eline, emeğine sağlık.
-
19 Haziran 2019, 21:56
kurubuzz adlı üyeden alıntı
Vayyyybee abilerimize bakın hele ne güzel gezmişler o kayanın oraya ben gidemezdim şahsen helal olsun
Bu forumda böle anılar görmek ne güzel no siyaset no kavga
Çok teşekkür ederim dostum,şu forumda bazen siyaset sokuyorlarya diyecek birşey bulamıyorum,ne güzel geziyoruz ne güzel motosiklet hakkında bilmeyenler soruyor bilenlerde dillerinin döndüğünce anlatıyor,. Biz gezelim gezdiklerimizi bir birimizle paylaşalım, hayat çok kısa,yaşlandığımızda kendimize güzel anılar bırakalım, Eskişehir den selamlar
-
20 Haziran 2019, 03:00
Her zaman ki Mesut Hoca ve Arkadaşları kalitesi. Evliya Çelebinin torunlarına da böylesi yakışırdı zaten . Gözlerimizin pasını siliyorsunuz . Moto terapi
bu işte. İyi ki varsınız, en yakın zamanda birlikte sürebilmek ümidiyle. O 'na emanet olun. Çeşme'den hem Eskişehir'e hem de bayram gezisini birlikte
yaptığınız arkadaşlarına sevgiler, selamlar.
-
20 Haziran 2019, 07:26
silleli adlı üyeden alıntı
Allah neşenizi bozmasın hocam.
Allah razı olsun Rahim hocam, Eskişehir den selamlar, Allah'a emanet olun.
-
20 Haziran 2019, 08:19
maşallah valla çok güzel olmuş....
-
20 Haziran 2019, 08:29
Allah hepinizden razı olsun,gelin Eskişehir'e size gezilecek her yeri anlatırım,selamlar
-
20 Haziran 2019, 11:31
Hep büyük bir heves ve ilgi ile takip ettim gezilerinizi, lakin bu kez biraz hüzünlendim; motosikletsizliğimin 46. günü. 27 yıldır ilk kez...
-
20 Haziran 2019, 11:52
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Mesut abi Allah sana uzun uzun sağlıklı, imanlı, huzurlu ve motosikletli ömür versin inşallah. Bizde böyle güzel konularını görüp mutlu olalım ilham alalım.
Afyon'a motosikletle bi kaç sefer gittim ve hiç beğenmedim gezilcek pek yer bulamadım, inşaallah ilk fırsatta sizin rotayı tek tek gezicem. Eline, emeğine sağlık.
Sağolasın kardeşim teşekkürler,her yörenin kendine özgü güzelliği var, ALLAH sizlere de sağlık versin, Eskişehir den selamlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)