SELAM dostlar;
Anlık whatsap yazışmasıyla gelişen bir gezi bu, 04.05.2019 bir cumartesi günüydü sabah yola çıktığımda ve bu benim paylaşacağım HAYAT GEZİNCE GÜZEL-43- gezisi detesadüfen kütahyanın plaka kodu 43 denk gelmişti,yıllarca kütahyadaki evimizin penceresinden gördüğüm o büyük karlı dağa çıkmak bu güne nasip oldu, o zamanlar atımız yok , arabamız yoktu,ama bu gün motorla çıktık bu dağlara,
AZİZ BİLGE afyonkarahisarda ikamet ediyor,ramazan oruçları başlamadan kısada olsa bir gezi yapalım teklifi üzerine gelişti bu gezi,ben Eskişehirde o ise Afyonkarahisarda idi,buluşma noktası ortada biryer olmalıydı bizde benim asıl memleketim olan KÜTAHYA’da buluşup RADAR DAĞI üzerindeki küçük gölete gitmeye karar verdik,rakım 1800 metre civarıydı,zirvede fotoğrafını çekemesemde küçük parçalar halinde kar kalıntılarıda vardı,şimdi fotoğraflara geçelim
Bu AZİZ BİLGENİN YOL ROTASI
Bu da benim yol rotam ,ben bu gezide 243 km yol yapmışım
Azizden yola çıktım bilgisini alınca, sabah saat 08:00 gibi yola çıkıyorum,
Motorun yakıtını aldıktan sonra yola çıkıyorum ve istikamet KÜTAHYA,
İlk mola verdiğim yer porsuk barajı başlangıcı ,sabuncupınarı köprüsü ve ilk fotoğraf kara leylek,
Porsuk çayından bir görüntü,
Sarı kantoron otu şifalı bir bitki olduğunu biliyorum ,yağını da satıyorlar,
Azizle kütahyada buluştuktan sonra acıkınca yeriz diye aldığımız ekmekten sonra yola çıktık, ve kendimizi RADAR DAĞI’da bulunan kirazlıyayla köyü camisinde bulduk ihtiyaç molası verdik, daha kahvaltıda yapmadık uygun bulduğumuz bir yerde yapacağız,
RADAR DAĞI üzerindeki gölet göründü kahvaltıyı orada yapacağız,
Koyunlar, kuzular ,doğa ortalık bir anda şenleniveriyor,mis gibi bir hava vardı,
İşte tüm mesele bu, gara çaydanlık ve ben, sanki ben bu işi biliyorum kardaşşşş,ateşimizi yektık çayımızı yapmaya başlıyoruz,çay olunca kahvaltı hazılıkları başladı,
Tereyağında tavada yumurta, inanın çok güeldi,
Yumurtada tamam , zengin bir kahvaltı , açık menü eşliğinde sıcak sohbette başlıyor,
Size AZİZ’den bahsedeyim ,AZİZ yarım afyonlu ,yarım Erzurumlu, ve bir bankada çalışıyor,sıcak kanlı sohbeti güzel bir dost ,onu kandırabilirsem kamplı gezilere ikna edebilirsem kamplı gezide yaparız diye düşünüyorum,
Etrafı dolaşıyoruz, göletin etrafında turluyoruz ,bu arada benim kel kafa güneş ve rüzgarın etkisiyle yanmış saç diplerim acıyordu,
İşte ortam böyle bir yerdi,
Tam bir yayla, burası kütahyanın emrez köyü yaylası,gölet civardaki koyun keçi sürüleri sulansın diye yapılmış,
Bu fotoğrafı çok beğendim ,sanki bir enduro motor gibi kullanıyoruz motorları, yollar iyiydi ,toprak yollardan geçtik ama genelde düzgün yollardı,
Birbirimizin fotoğraflarını çektik,bu ben,
Bu da AZİZ’in fotoğrafı,
Emrez köyü çocukluk arkadaşımın köyü ,burada öğle namazlarımızı kıldık ve sonra yolumuza devam ettik,
Burası posuk piknik ve mesire alanı, burada porsuk çayını besleyen kaynak sular var,tertemi mis gibi sular var,AZİZ burayı görünce çok beğendi ,aslında porsuk çayının ana kaynağı MURAT DAĞI, bu dağ hem posuk hem gediz çayının ana kaynağı, bir gün inşallah murat dağına da gider ve kamplı bir gezi yaparız,
Kebapçı AZİZ USTA iş başında şişte sucuklar yapıyor bize, çaylar benden, çaylarrrrr ,aman ha bu adamlar RAMAZAN mübarek gün oruçta tutmuyorlar demeyin oruçlarda 2 gün evvel bu gezi
Bu AZİZ le son fotoğraftı,buradan sonra AZİZ afyonkarahisara, ben Eskişehire doğru yola koyuluyoruz,
Geze geze Eskişehire doğru gidiyorum,güzel gördüğüm yerlerin ve motorumun fotoğraflarını çekiyorum,
Sofça köyü civarında bir mola daha baraja karşı keyif yapıyorum etrafta uçan kuşları seyrediyorum,
Aha leyleği havada gördüm, anlaşılan bu sene çok gezeceğim
Bu fotoğrafıda çok beğendim,çok güzeldi
Evettt , gezi bitti, mart ayında Çanakkale gezisinde tanıştığım AZİZ kardeşimi tanıdığıma çok memnun oldum ,işte işin burasını çok seviyorum hiç tanımadığın insanlarla ortak nokta motosiklet ile tanışıp dostluklar kurabiliyorsun, ve daimi dostluklar kazana biliyorsun.inşallah daha nice güzel geziler dileğiyle ,tüm dostlara selam ederim,- HAYAT GEZİNCE GÜZEL-