SELAM ARKADAŞLAR;
Kış mevsiminin yavaş yavaş yaklaştığı bu günlerde ,sonbaharın güzellikleriyle bir arada olmak için çıktım bu yola,sakarya/ akyazı dan gelen dostlarla buluşup biraz güzel vakit geçirmek istedik,planladığımız gibi günübirlik oldu bu gezi,bu geziye sakarya /akyazı’dan Yusuf hocam ve halit arkadaşım,sakarya /hendekten yeni tanıştığım ekrem kardeşim,ve tabiki eskişehirden ben iştirak ettik bu geziye,sonbaharın güzelliklerini görmek istesemde çok fazla göremedim açıkçası çünkü gittiğim yollarda hep sisli bir hava vardı,işte benim yol haritam
İznik gölü / keramet kaplıcasın gidecek olan yol haritam,giderken Bilecik / Osmaneli ilçesi güzergahını kullandım ,dönüşte ise iznik gölü kıyısından Bursa/ Yenişehir üzerinden Bilecik ve Eskişehir olarak sonlandırdım bu geziyi,
04.11.2018 günü sabah erkenden yola çıkıyorum,henüz gün daha aydınlanmamıştı
Yakıt ikmalini yaptım ve düşüyorum yollara ,hava da biraz soğuktu çıktığımda 4-5 derece idi,
Bileciğin Bozüyük ilçesine yaklaşırken çektim bu fotoğrafı, güneş henüz doğuyordu ve Eskişehir çimento fabrikarı silüeti
Bozüyükten başlayarak Osmaneli ilçesi merkezine kadar çok yoğun sis vardı göz gözü görmüyordu ve acayip soğuk vardı, inanın kıçım dondu desem yeridir,
İznik kalesinden bir görüntü,
İznik’e geldim, diğer arkadaşlarla buluşmayı beklerken YUSUF HOCAM telefonla aradı beni ,Orhangazi kavşağında buluştuk,şimdi keramet kaplıcasına gidiyoruz
Kaplıcaya vardığımızda YUSUF HOCAM,hızlı bir şekilde doğru 32 derecelik doğal havuza bırakıyor kendini,kaplıca adını keramet köyünden alıyor,keramet köyüde adını keramet dede türbesinden alıyormuş, türbeye gidemesekte doğal termal kaynak suyunun keyfini iyice çıkartıyoruz, çünkü gelirken inanın kemiklerim donmuştu,şimdi sıra kemiklerimizi ısıtmaya geldi,
Su o kadar temizki anlatamam, anlatmaya da gerek yok görüyorsunuz
Havuzda yorulunca bütün enerjimizi kaybettik, şimdi enerjiyi toplama zamanı, yolumuz doğru köfteci yusufa, köfteci Yusuf İznikliymiş ve ilk burada açmış şubesini onu da öğrenmiş olduk,
Karnımız doydu, sohbet demli çaylar eşliğinde yapıldı, şimdi sırada, çevreyi gezmek var,
Bir iznik hatırası olmadan da olmazdı tabiki,meğer iznik ne kadar güzel ve özel bir yermiş, buram buram tarih kokuyor burada
Namaz vakti gelince de hep beraber öğle namazını kıldık hem de çok eski ve tarihi bir camide,
HZ.İSA peygamberin tekrar dünyaya geldiğinde bu camiden çıkacağına inanılıyormuş, iznik -AYASOFYA CAMİİ
İznik gölü kenarına gideceğiz buradan,
Göl manzarası eşliğinde çaylarımızı içiyoruz ve vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyoruz,önümüzde 173 km yol var ,vedalaşıp ayrılıyoruz ,bu güzel geziye iştirak eden arkadaşlara teşekkür ediyorum,
Burada halit’i kandıramadım motorları değişelim dedim ama o, enduro seviyor,
Tepeden göl manzarasınıda seyrediyor ve Yenişehir üzerinden eskişehire doğru, yol alıyorum
Burası Yenişehir bilecik arası bir yerler,geze geze gidiyorum eskişehire,
Bu son fotoğraftı,hava soğuyunca durmadan motoru eskişehire sürdüm, kısada olsa güzel bir gezi oldu, mutlu ayrıldık, nefsimizi körledik kış öncesi, havalar iyi olursa bir iki gezi daha yapmayı düşünüyorum havalar soğumadan, tüm dostlara SELAM ederim,bir dahaki gezide görüşmek dileğiyle…