YBR,motosikletten ziyade en yakın dostum,46275 kmde,çıkacağım tur kısa değildi,bakımları yapıldı ama aklımda bazı şüpheler vardı,orjinal zincir 46275km,4 mevsim binildi,beni yolda bırakır mı?
Rusya vizesine başvuruyorum, 90 günlük,530$ Haziran ayında,dolar düşük, kur farkı 4800 TL
Uluslar arası ehliyet yenileme 312 TL ,Yeşil sigorta 400 TL
İş yerinden extra mesai paralarını almakta zorlanıyorum lanet olsun deyip bir kısımını bırakıyorum
Aksilikler sırtımıza yapışıyor,vize,bayram ve seçim nedeniyle geç çıkıyor
Alanya'da parka oturdum,tur hakkında düşünüyorum,bankın karşısına küçük bir çocuk,yanında annesi var,kediyi seviyor,kedi biraz huysuzlandı,oturduğum bankın arkasına geldi,çocukta peşinde,çocuk ne yaptıysa,kedi benim bacağıma atıldı,eve geldim,kedi tırmalamış
Hastanenin yolu göründü
Gidip gitmemekte kararsızlığa düşüyorum
13.07.2018 Tarihinde Alanya'dan yola çıkıyorum,yoldaş yüklü,gecesine,4. dozajın aşısını,Konya Seydişehir'de oluyorum
Motosiklet yüklü Nevşehir'de bir fotoğraf çekiyorum,yüklü olunca sağda solda durması zor
Ovada rüzgarla buluşunca,sarhoş gönlüm,50 km kadar düşüyor,Nevşehir'den sonra havalar soğumaya başlıyor
Kayseri merkezi geçmeden benzini dolduruyorum,merkezi geçince çadırı kuruyorum
Akdeniz ikliminden sonra,hava serin geliyor,ybr ve bana pek yaramıyor,daha önceden bu yolu gittiğim için,benzin bulmakta biraz sıkıntılı,depoyu 400kmde doldurup,açık konumda musluğu çeviriyorum.
Kayseri Sivas düzlüklerinde
İnişli çıkışlı yollardayız,bazen boşta bazen vites
Erzincan'a doğru yol alıyorum,hava kapalı,yağdı yağacak modunda,öğretmen evine gideyim,sabah hava mis,ciğerlerime çekiyorum,Kayseri'de üşüdüm
Sabah yola çıkıyorum,Sakaltutan Geçidi,sakalı kaptırmadan çıkıyorum
Trabzon semaları,dönüşte fotoğraf çekerim iye hesap ediyorum,oyalanmıyorum
Trabzon'a her gelişimde ayrı bir heycan,doğası harika,mükemmel ötesi,Gümüşhane'de polisler evrak kontrol yapıyor
Gümüşhane Artvin istikametine yol alıyorum,gece 22:00 civarında,Hopa sınır kapısına gidiyorum,Gürcüstan'da çadır kurmak,yerine geri dönüp,balıkçı barınaklarının orada çadırı kuruyorum.Gece hava bozsa,denizin içindeyiz
Sabah toparlanıp,sınıra yaklaşıyorum,tırcılar soruyor,hemşerim nereye? Rusya gidiyorum,biz 12 tekerle zor gidiyoruz,2 tekrle nasıl gidiyorsun,uşağum,cevap hazır,YBR ile dünya turu yapan var
Gürcüstan'a giriş yapıyorum,polisler sadece 3 kere yüzüne bakıyor,mühürü vurdu mu? Tamam,ne halin varsa gör
Hataller ve hayatlar
2 Gürcüstan'da duruyorum,basiretim kapanmışcasına,Rusya'ya gitmekte kararsızım,arkadaşa yazıyorum,geleyim mi? Gelmeyeyim mi? Gel beklerim deyince çıkıyorum
Zinciri temizledim,işim bitti sayılırken,bir adam geldi,Rusça yardım ister misin? Teşekkür ettim,nerelisin diye sordum,Rus'um dedi,hayret ettim,genelde soğuk insanlardır
Evrakları doldurmakta zorlanıyorum,Vladikavkaz polisler gıcık,yardıma Azerbeycanlı kardeşimiz denk geliyor,kısa sürede yazıp teslim ediyorum
Soru yağmuruna tutarlar diye hesap ederken,kısa sürede geçiyorum,Rusya'ya giriyorum,ileride yamaha enduro 225 birini görüyorum
Selam verip yanına gidip konuşuyorum,Ukraynalı Nikolay, Ermenistan turunu tamamlayıp,Kırıma gidiyordu