Zevkli Sefalet - Tuzgölü Gezisi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
iyi gezi olmuş başkan. emeğine sağlık.
iyi ki tamirden anlıyorsun, ben olsam motoru dereye atar geçerdim. anlamam yani.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
iyi gezi olmuş başkan. emeğine sağlık.
iyi ki tamirden anlıyorsun, ben olsam motoru dereye atar geçerdim. anlamam yani.
Sağolasın.
Motoru kendim yaptığım için artık sesinden gidişinden arızayı anlayacak hale geldim. Aylardır arızayla boğuşuyorum malum. Yanımdada alet edavat taşıyorum bişey olunca hemen söküp dağıtıyorum. Anlamadığım birşey oluncada MZ grubundan tanıştığım Aydın abiyi arıyorum o söylüyor sorunu ve çözümü.
Bide iki zamanlı motor olduğu için tamiri basit. Bujiyi sök marşa bas ateşleme varsa sorun ordan değil karbüratörden.
Çapan'ın motor enjeksiyonlu mesela. Onda bi arıza yapsa başına oturur izleriz. Onun motordan benzin bile çekemedik benimki bitince. Hortumu bulamadık.
-
haklısın. basit olan, sade olan daha iyi aslında. daha anlaşılabilir.
teknoloji arttıkça bizler de 'moron'laşıyoruz. kullan-at tipi yaşıyoruz. öyle isteniyor.
-
Aynen öyle.
Çevremde eski motorcular var. Jawa MZ Planet filan. O motoru zamanında kullanan insanlar aynı zamanda motorun ustası. Yanında sürekli buji anahtarı zımpara vs taşıyan insanlar. Yedek gaz teliyle gezen insanlar. Arıza yapınca söküp takıp devam ederlermiş.
Şimdiki motorlarda ise durum çok başka. Hele son modellerde hiç bişey yapamıyorsun. Çekici bulup servise götürmek lazım.
Yada mesleğimden örnek vereyim. Eski kamyoncular aynı zamanda ustaymış. Şimdiki araçlarda usta bile çaresiz kalabiliyor. Kullandığım kamyon 92 model. Konfor yok elektronik düzen yok. Tamamen kaba düzen. Aynı tofaş marka araba gibi. Yolda kalınca çok büyük bi arıza yoksa bişekilde devam ediliyor. Sök tak basit bi yolla sanayiye atar seni. Ama ben şoförlüğe dayımın kamyonda başladım. Sıfır arabaydı. Olur olmadık yerde ekranda hata yazısı çıkar. Araba kendini kapatır. Usta bul düzeltsin yada çekici ile sanayiye çek filan bi sürü hikaye. Yeni nesil araçlar aslında daha çok sıkıntı çıkarıyor.
MZ grubunda tanışdığım insanlar var. Binlerce km sıkıntısız yol gidenler var. Motor temiz bakımlı olsun. Yağınada dikkat et gidiyor.
Mesela Jawa grubunda gördüğüm biri var. Özge Deren adında bir adam. Yurtdışı jawa toplantısına gitmiş 350 cc jawa ile. 7000 km yol yapmak her motorun harcı değil. En uzak noktadan geldiği için ödül verdiler adama.
-
350 jawa'yla ( namı-diğer ogar jawa ) 7000 km yol yapmak gerçekten ödül verilmesi gerektiren meziyet. 30 tane jawa değiştirdim 50 km de şişiyor meret
-
Gezi dediğin böyle olur bence. Motoru tamir edip yola devam etmek herkese nasip olmaz. Ne güzel macera. Hepinizin emeğine sağlık.
-
Alışmışsınınız siz, ama büyük cesaret yani; motorların biri bozuk, birinde plaka yok, ötekinde ehliyet yok. Yaşanan sefalete rağmen zevk almayı bilmek ve bunu gocunmadan forumda paylaşabilmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Tebrikler yolunuz açık olsun.
-
hocam geçmiş olsun baya badire atlatmışssınız,
Ama çapanın rahatlığı ömre minimum 10 yıl ekler
-
-
güzel macera olmuş kendinin tamir edebildiği , ciğerini bildiğin makine ile dolaşmak tam genç , macera ruhlu adam işi .
yol arkadaşları da kafadar olunca işte hayatın neşesi bu .
diğer konunuzu da takip ediyorum ama yorum yazmamıştım.
resimlemen senden sonra o işe başlayacaklara rehber gibi oluyor. ve insan senin ile birlikte olayı yaşıyor. tam bu yüzden de sana kızıyorum kardeşim mz için otomatik ateşleme parayla değil alıp taksana , canavara , yakın olsam geleceğim sen uyurken alete ben kendim takacağım . o kadar yani ..
neyse arkadaşlarına ve sana selam, Allah muhabetinizi bozmasın , tekeriniz düz bassın kazadan beladan uzak olun.
-
aokuyumcu Sağolasın. Arkadaşlar çok temiz insanlar. Her pazar çıkıyoruz bi yerlere. Daha arızasız bi yere gidemedik. Hiç arıza olmasa bi karbüratörü söküp takıyoruz. Bağımlılık yaptı artık.
Sıfır platin buldum onu taktım. Fena değil şimdilik. Elektronik ateşlemeye illaki geçeceğim ama şimdilik durması lazım. İşlerin pek tadı yok. Motor makinaya pek para harcamak istemiyorum zaten kışda geldi. Alman MZ'i parçalayıp satayımda ordan gelen kaynağı aktarırım motora.
-
Yola çıkarken lastik patlarsa ne yaparım diyen , benim gibi arkadaşlara ders olması gereken keyifli bir gezi olmuş.
-
aman arkadaşların duymasın kıskanırlar falan ,resimlerde en fiyakalı motor seninki gözüküyor.
mz nin otomatik ateşlemede model farkı var mı bilmiyorum , keskin motorda bulursam hafta içinde alırım sana hediyem olsun .
-
aokuyumcu adlı üyeden alıntı
aman arkadaşların duymasın kıskanırlar falan ,resimlerde en fiyakalı motor seninki gözüküyor.
mz nin otomatik ateşlemede model farkı var mı bilmiyorum , keskin motorda bulursam hafta içinde alırım sana hediyem olsun .
model farkı yok. 97 modelin üstündekilerin tümü elektronik ateşleme. Motor bloğu da hemen hemen 85 den sonra motor tedavülden kalkana kadar hiç değişmedi. Sadece ateşleme sistemini geliştirdiler.
-
Ellerinize sağlık. Zorlu ama keyif alabildiğiniz bir gezi olmuş. Önemli olan keyif alabilmek.
-
Valla helal olsun. Ben motor 1 sn gec mars alinca bile yusuf yusuf oluyorum 😀 kapadokya ya giderken de sizin arkadasin dukkani dikkatimi çekmişti,hayirli işler
-
Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşların hâlâ konuşuyor mu seninle?
-
-
Son zamanlarda okudugum en samimi, güzel motosiklet macerası.
Yolunuz açık olsun. Selamlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)