Hafta sonu meteor yağmurunu şansımız yaver giderde belki izleriz diye yüksek bir yayla arayışına girdik , Geyve'ye bağlı Kılıçkaya yaylasında karar kıldık . (rakım 1650)
Sakaryalı olmama rağmen buraya ilk kez gittim ve doğrusunu söylemek gerekirse bayıldım diyebilirim , piknikçilerden uzak , insanın sevdikleri ile baş başa kamp yapabileceği tam bir doğa harikası . Neyse uzatmadan fotolara geçeyim
İst 'den gelen 2 motosikletli arkadaş ile Aşağı kirazca'da bir benzin istasyonun'da buluşuyoruz, onlarda biraz soluklanıyorlar..
[IMG][/IMG]
Ekipmanları kuşanıp yola çıkma vakti.. Kaprili arkadaş bende ybr var bana herşey serbest dedi uyarmamıza rağmen : )
[IMG][/IMG]
Asfalt yolun bitiminde bir mola daha veriyoruz , artık 10 km kadar stabilize yoldan devam edicez ..
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Cbr ile bu yola asla girmemeliydim , tahmin edemedim böyle olacağını. Ben ettim siz etmeyin : )
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Zirveye 150 mt kala keçileri , inekleri falan görüp resim çekilmek için yine duruyoruz : )
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Ve sonunda zirveye ulaşıyoruz , manzara muhteşem ..
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bu bitkinin ne olduğunu kestiremedim , bilen varsa yazsın lütfen
[IMG][/IMG]
Hava kararmadan otağımızı kurup ateşimizi yakıyoruz , yemeği halledip ateş başında hoş sohbet ile yıldızları seyreyliyoruz : )
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Güzel bir uyku çektikten sonra sabah kahvaltısı , ve tabiki çöplerimizi toplayıp tatlı anılarla dönüş yoluna geçiyoruz üzülerek.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Şimdiye kadar gittiğim en güzel yayla diyebilirim , kamp sever arkadaşlara enduro var ise : )özellikle tavsiye ediyorum. Hava sıcaklığı gece 1-3 derece arası , çeşme yok , yukarıda gözetleme kulesi var sorumlusu barış , iyi ve yardımsever bir arkadaş .Yabani hayvan dışkılarına rastaladık fakat dışarıda yiyecek vs bırakmadığımızdan bi yanlışını görmedik o gece : )
Bu arada 15 - 20 kez meteor yağmuru izledik şansımıza : )