Gezimin videosu seyrederseniz memnun olurum yorumlarınızı beklerim.
https://youtu.be/ZanCsMytqus
1- Termometreler tavan yapmışken yüksek bir yere çıkıp serinleyeyim dedim. Eşyaları çıkarırken annem geldi klasik anne muhabbeti sen benim namaz kıldığım odaya ayakkabılarınla mı girdin. Biz dede klasik cevap yapar mıyım hiç öyle şey. Burası bizim bahçe odası yazın sıcak havalarda annem arkadaşları ile o çardağın altında oturur o odayı kullanır.
2- Yanımda götüreceğim eşyaları duvara diziyorum daha sular yok onları yoldan alacağım.
3- Başlangıç kilometrem.
4- Başlangıç yerim.
5- Dragos a totale uğruyorum yakıt almak için malum depo boşu 2.5 litre bir miktarda bidona da koyduruyorum. Benzinci etrafa bakarken sol ayağıma bezini döküyor ayakkabı eriyip yere yapıştı. Yarım saat bekledim benzin uçsun diye sonra motora binince sol ayağıma sanki iğne batırılmış gibi oldu kalan benzinde buharlaşırken bir gün başımıza bir iş alacağız ama hayırlısı
6- Benzincide oyalandığım için arayı kapatmak için acele ediyorum ve tuzlaya ulaştım.
7- Aynı hızla devam edip Gebze ye varıyorum.
8- Kazasız belasız Eskihisra geliyorum arabalı vapura binmek için.
9- Aralara denk geliyorum.
10- Burası arabalı vapurdan çıkış yeri.
11- Yalova ya ulaşıyorum şehir merkezine girmeden yola devam.
12- Orhangazi ye uğrayıp su alıyorum oldum olası Orhangazi yi sevmişimdir.
13- Yeni bir kasaba
14- Nihayet Bursa nın girişindeyim.
15- Ne kadarda büyükşehir olursa olsun girişi klasik Anadolu kasabası görüntüsü veriyor.
16- Şehrin içinden tırman maya başlıyorum. Şehrin yukarı dan bir görüntüsü.
17- Karşıdaki yamaca dikkat edin insanlar dik yamaca nasıl ev yapmış. Orman olmasa tepeyi
Aşacaklarmış
18- Tırmanışa başladıktan 10 kilometre sonra bu tabelayı görüyorum.
19- Dağın yamacında bir mahalle hava o kadar serindi ki burada motorun piston bloğunu elledim acaba aşırı ısınmış mı diye ılık idi. ( not önce elimi yaklaştırdım ısı hissetmeyince elledim.)
20- Kapı muhteşem yerler taş ben çok beğendim. Motosiklet için giriş ücreti 8 lira
21- Girişten 1 – 2 kilometre sonra bu taş vardı ben kaplumbağaya benzettim. Müthiş etkilendim.
22- Dağın tepesinde televizyon vericisi kulesi.
23- Dağın tepesinde çeşmeden su dolduranlar. Oldum olası çeşmelerden su doldurmak beni cezbetmemiştir.
24- Dağın tepesine muhteşem güzel ve büyük oteller yapmışlar.
25- A karşıdan gördüğüm otel Ali abimin oteliymiş. Girip bir merhaba diyeyim hazır gelmişken diyorum. Resepsiyondaki bayana soruyorum Ali abim burada mı diye yok efem kim sorar diyor yeni bir dost dersin deyip çıkıyorum.
26- Dağın tepesi sisliydi.
27- Dağ başını duman almış gazlayalım arkadaşlar eşliğinde yola devam ettim. Ama hiç korkmadım korkmadım dedim ya.
28- Yolun sonu burası
29- Seyir terası yapmışlar acık havada buradan Bursa seyrediliyormuş. Öyle söylediler.
30- Benim gittiğimde manzara buydu.
31- Baktım sisten bir şey gözükmüyor geri açık bir alan bulup piknik yapayım dedim.
32- Hemen nevaleyi çıkardım patates de getirdim suda haşlar yerim diye.
33- İlk önce 1liraya satılan tek kişilik hazır çorbanın suyunu koldum.
34- 5 dakikada hazır oldu havada serin olduğu için ilaç niyetine gitti.
35- Çorbadan sonra patatesi suya koydum.
36- Malum haşlama işi uzun sürdüğü için sağa sola taş atarak oyalandım.
37- Serin havada sıcak patates de güzel gitti. Kırmızı biberi tuzla karıştırıp bandım biber biraz fazla geldi. O sırada yeni aldığım çaydanlığa cayın suyunu koydum.
38- Cay suyunun ısınmasını beklerken marketten aldığım hazır yaprak sarmasını da yedim. Resimde Mustafa Topaloğlu gibi çıkmışım.
39- Cayı marketten 1.25 liraya aldığım üzümlü kek ile içtim. Kekin etiketine özellikle baktım 220 grammış ekmekten ucuz.
40- Hava serin olduğu için yatıp biraz dinlenmeye cesaret edemedim. Dönüşe geçtim.
41- Buda Uludağın zirvesi.
42- Ne muhteşem oteller yapmışlar dağ başına.
43- Bu da dağ tarafından Bursa ya giriş.
44- Az ilerde tabela var şehir merkezi ve İstanbul diye. Ben İstanbul yönüne saptım ve kayboldum baya dolaştım şehirin diğer başına çıkmışım demek ki bir tabela atlamışım. Bana kalırsa şehir merkezi yönünü kullanmak gerekiyor.
45- Sonunda İstanbul yolunu buluyorum.
46- Yalova topçular iskelesine geliyorum dubaların arasında geçip ilk vapura kafadan biniyorum.
47- Nihayet evdeyim ve dönüş kilometrem. Toplamda yapılan 348 kilometre bunun yaklaşık 40 kilometresi Uludağa çıkış ayrıca Yalova dan da çıkışta Bursa ya varmadan da rampalar vardı motosikletim beni hiç üzmedi. Keçi gibi tırmandı.