Bütçe işi karışık, biz 2 kişi Kuala Lumpur, Singapur ve Taylandın tamamını gezdik ve adam başı toplam 1200$ ödedik (450$'ı kampanyalı qatar airways bileti). Bizim para değer kaybetmeden önce herşey çok ucuzmuş fakat şu an bizden çok farkları yok. Bulabileceğiniz en ucuz şey masaj, adım başı masaj dükkanı var, 20-30 liraya masaj yaptırabiliyorsunuz. Yeme içme fiyatları turistik yerlerde istanbulun normal fiyatlarına yakın (pizza 20-30 lira, çeşitli balık tabakları 40-50 lira gibi) Ucuza kaçayım derseniz bir sürü sokak satıcıları var 5-10 liraya yemek alabileceğiniz ama ben temizliğe güvenemediğim için o işe hiç girmedim açıkçası.
Gidip yerleşme konusuna gelirsek, oraya yerleşmiş bikaç Türkle konuştum, otel işletiyorlar, restoran açmış yemek yapıyorlar, kendilerine yapacak iş bulmuşlar ve hayatlarından memnunlar. Sürekli sıcak, yağmurlu ve nemli bir ortamda yaşayabilirim diyorsanız neden olmasın
Adalarda hayat deniz, kum, güneş ekseninde geçiyor..
Ayrıca şunu da ekleyeyim ki phuket rus akınına uğramış, heryerde rusça tabelalar, ruslara özel turlar, mağazalar var. Bizim alanyaya dönmüş neredeyse oralar da