02.07.2006 delmece yaylası yalova gezimiz
Reklamlar
-
aktörler
profi/mehmet/dr800
gece/oğuz/dr800
vetmemo/mehmet/zealsun200
korbala/cumhur/f650
ruler/baturay/f650
titytwister/atilla/f650
öncelikle belirtmek isterim ki umduğumuzu çok fazla bulamamış olsak da (zira toprak yolu tamamen asfaltlamışlar ve asfalt üstü de yoğun bir şekilde mıcır kaplı kalmış) mıcır deneyimi kazanmak, yeni arkadaşlarlar tanımak ve yeni yöreler keşfetmek adına güzel bir gündü.
günün ilk aksiliği daha sabah sabah motorumun beni inik lastikle karşılaması oldu, üzerine binmeden hemen yakındaki bir lastikçiye kadar birlikte yürüdük ancak dumur pozısyonları; 24 saat acık olan lastıkcı bana ınat kiliseye gitmiş anlaşılan. yoksa pazar pazar niye kapalı olsun ki.
ve işte her eve lazım bir yol yardımı hemen imdadıma yetişiyor ve lastiğe boca ediyoruz tamir spreyini. sonuç mükemmel (doğrusu beklemiyordum) bütün geziyi (yaklaşık 300 km civarı) bu lastikle tamamladım. ardından oğuzun motorunun aşırı kan kaybı dikkatimizi çekiyor ve doğruca benim garaja yollanıyoruz ve hemen ayakta tedaviye alıyoruz motoru, kısa zamanda kendine geliyor motor bu arada işimiz bittiğinde ve teker döndürdüğümüzde saat 10.15, benzinleri fulleyelim derken 10.30 takribi Fatih semalarından ayrılış zamanımız.
diğer vapur saatleri uymadığı için doğruca topçular vapuruna yollanıyoruz. çok şükür varır varmaz ilk vapura kapağı attık. yolda benı ıllet eden GPS ı tam tacız etmek uzere ıken fotolamıs paparazzı bızı, bır kameramanla yola cıkarsan olacagı budur zaten.
bu arkadaşı gözüm bir yerden ısırıyor diyeceğim ama tamam buldum; alaattinin sihirli lambasından çıkan cin olsa gerek, çok benziyor yahu.
çok denedim ama beceremedim sonunda cinin marifeti ile bir defada halloldu ve backraund a yanımızdan geçen arabalı vapuru oturtuverdik.
vapurdan indiğimizde doğruca yalova doyum lokantasına, mehmet hocamızın mekanına yollanıyoruz, süreç biraz telaşlı işlediği için bu aşamalara ait fotolar yok. Buluşma noktasında bizi bekleyen arkadaşlarımız vetmemo/mehmet, tittytwister/atilla, ruler/baturay, korbala/cumhur ve gece/oguz, profi/mehmet de katılınca bizim takım tamam oluyor. bu arada mekanda başka bir grupla karşılaşıyoruz yine ıstanbuldan gelen....
bundan sonrası yol uzerınden enstantaneler, zaman zaman hareket halında, zaman zaman konaklama anında ölümsüzleştirilmiş.
yine beceremedim hareket halinde doksan derece görüntü yakalamayı.
işte size bir malzeme daha üzerinden geçerken fotoğraf çekebileceğimiz bir tahta köprü, tabiiki fırsatı hemen değerlendirdik.
beraberimizde götürdüğümüz pankartımızı uygun gördüğümüz bu noktaya asıyoruz (deermişim) :D :D :D
macera severlere özgü bir yol keşfediyoruz ancak bizim makinalara yada ekipmana uygun olmadığı için fazla tırmalamıyoruz.
merak ettik doğrusu; hiç bu mekana bırakın motoru, yaya olarak kafadan dalan varmıdır acep sırf meraktan???
siz hiç ormanda su birikintisinde oynaşan manda yavrularını gördünüzmü; onlar aslında bu tekniğin özünü bizden almışlar ve daha da geliştirmişler, bizim bu konuda onları yakalamamıza olanak yok ancak biz de bu su meselesini fırsattan istifade iyi bi sulandırıyoruz, her yanımız vıcık vıcık olana ve yorulana kadar, daha sonra ilk aşama dinlence/sigara molası isteyen ihtiyaç giderebilir.
bize ilginç gelen helikopter böceği olarak adlandırdığımız üç böceğin seromonisini görüntülemeye çalışıyoruz ancak bunlar doğa aşığı, paparazziden hoşlanmayan tipler, görüntü almamıza pek izin vermiyorlar, popüler olmak pek işlerine gelmiyor olabilir.
ardından delmece yaylasına ulaşıyoruz, eh karnımız da acıktı yani, işte size mükemmel bir kamp alanı, masamızda hazır.
işte kurban kendi ayaklarıyla geliyor yanımıza, kendisinden sucuk yapılmadan az önce çekilen son görüntüler, yalnızca burada.
bu arad sıcuklarımız hakiki EC armalı olarak üretildi, gerekli belgeleri mevcut, piyasada bulabileceğiniz tadımı en leziz, kolestrol oranı düşük, kolay pişen (ateşi göstermeniz yeter) manaalı bir sucuk. taklitlerinden sakınınız. markamız tescilli olup lisans hakkı tarafımıza aittir. halogramlı ürünleri tercih etmeyiniz.
işte sevgili cinin marifeti; az önce dörtnala koşan o güzel yaratık artık ateş üzerinde dans ediyor. ateş seni çağırıyor denirken nereden bilsin insanların bunu kasdettiğini.
dinlence ve yemece sonrası delmece yaylasındaki kamp alanımızı terk ederken bütün çöplerimizi küle çevirip gübre olarak doğaya terk ediyoruz ve ateşimizi de son köz de yok oluncaya kadar zulme ve baskıya tabi tutuyoruz.
orman içi toprak yolda pusuya yatıp birkaç poz alıyorum yoldaşlardan,
ikinci pusu ancak ne gelen var ne giden boşuna yatmış olmayalım bari diyerek bir boy resmi alıyoruz.
eh artık dönerim, dönersin, döner, dönelim, dönüş yolları taştan, çıkartmasın kimseyi yoldan diyoruz.
way bea bu gezi en çok bana yaradı anlaşılan, sabah hareket halide doksan dereceden görüntü yakalayamazken, şu omuz üstünden yakaladığım pozisyona dikkatinizi çekerim. ben bu foto işini kıvıracağım galiba!!!
evet evet kesinlikle haklıyım 8) 8) 8)
EC tarafından atillaya uygulanan konuşma yasağının belgesidir.
günün son kötü haberi yalova-pendik feribotuna bir batında dört motordan fazla kabul etmiyorlar ve şu anda içerde bizden önce gelen 6 motor var, baturay ve atilla pasaportları işletmek, rica etmek amacı ile terminal binasına yollanırken biz beklemedeyiz. biraz sonra ricamızın kabul edildiği haberi geliyor ve bariyerleri aşıyoruz. teşekkürler ido, teşekkürler baturay.
artık ferbottayız ve son fotolar.
yorulmamak değil,
yorulduğunuz zaman da,
durmadan yürümek,
yorulduğunuz dakikada da
dinlenmeden beni takip etmektir."
M. Kemal ATATÜRK
YAŞAMAYI SEVİYORUM!!!!!!!
mpank
Reklamlar
-
Vallaha ne diyeyim aferin çocuklar... Çok güzel gezi olmuş yanınızda olmak isterdim. ama ne makinam nede kendim buna müsaitim.
tekrar tebrikler
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
-
motorlar güzel,gezi güzel fotolar güzel.
paylaşımınız için teşekkürler.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
-
-
o uçurum dibindeki fotoyu çekmek!!!
yapmayın abi böyle şeyler yaaa ben tırstım valla burdan.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler