İlk motorsikletim sıfır aldım ocak 2016 200 tl 9 taksitle toplam 1800 liraya ehliyetide yeni aldım. Sadece Maltepe şile gezisi yaptım. Bu benim ikinci gezim olacak. Maltepe Bursa Orhangazi gezim ilk şehirler arası gezim olacak. Bazı aksaklıklar olabilir. Her şey ilk olacağı için bazı acemilikler olabilir.
-hareket noktam 10.00 hareket saatim
-ana yola çıkış e 5 tecrübem olmadığı için sahil yoluna sapıyorum e 5 daha bana hazır değil
-kartala varıyorum
- pendike varıyorum
-tuzlaya ulaşıyorum bu gün miting günü hemen fotoğraf çekip uzaklaşıyorum malum millet havadan nem kapıyor.
-tuzladan e 5 girip eskihisar iskelesine ulaşıyorum. Yüzsüzlük yapıp sıranın başına geçiyorum kimse tepki vermiyor. Demek ki diyorum ufak motor kullanmamın avantajı
-feribotta 1200 lük lerin yanına düşmek iyi olamadı. Malum biraz komik durduk yan yana
-feribottan çıkış noktası kocaelinden sonra yalovaya geçmiş oldum.
-yalovadaki ido terminali önündeyim yanlışlıkla oldu. Yalova merkeze girmeyecektim yeni yapılan viyadüğe girmeyince buraya uğramak zorunda kaldım.
-yalovadan çıkış
-orhangaziye yaklaşıyorum.
-yeni bir şehir bursa il sınırı
-orhangazi sınırlarına giriyorum.
-acıktım malum bende kamp malzemeleri yok
-orayı bilenler bilir köfteci Yusuf ile köfteci selimin arasında farkı anladım. Bana sorarsanız selimde sadece fotoğraf çekilin
-orhangaziden iznik yoluna sapıyorum
-yedi kilometre sonra bahçemdeyim.
-rahmetli babamın yaptığı bağ evimiz
-yan tarla araplar almış burası elmalık idi
-komşumuzun bağ evi araplar alınca terk edildi eski sahibi şimdi jeep ile dolaşıyor
-burasıda şeftali tarlası araplar alınca terk edildi.
-burasıda patlıcan tarlası tek tük ekilen yerlerden biri malum herkes arapları bekliyor.
-terk edilen başka bir elmalık
-terk edilmeden dolayı meyvaların durumu
-eski günlerde göle karşı yapılan bina
-binanın önü kimse gelmediği için gölü sazlar kaplamış
-şebboy ekilen seraların olduğu şu an arapların beklendiği başka bir tarla
-eskiden buralarda hiç çit yok idi. Malum araplar gelince herkes bak burası demek için her halde çit ile çevirdi
-göle girdiğimiz yer
-gölden sonra dinlenmek için altında oturduğumuz ceviz
-bende arapları beklerken bir salata yapıp yiyeyim dedim. Domatesler artık manavdan
-Aaaaaa devletimizin tek hizmeti ( yanlış anlaşılmasın burası için yol su elektrik kanalizasyon gibi şeyler yok ortam doğal)
-burası nane ekili idi şimdi doğruca manava
-ağaç sürgünü için kader anı sadece bir sürgün ağaç olacak diğerleri kesildi.
-kendi elmamız
-geri dönüş hazırlığı malum eli boş dönülmez
-tarladayken motorun kilometresi evdeyken çekmeyi unutmuşum malum acemilik
-tepeleme dolduruyorum
-bu fotoğraftan sonra motora biniyorum ve olduğum yere düşüyorum.yeni bir tecrübe seledeki torbadaki elmalar kayıyor ve dengemi bozuyor. İlk defa sağlam malımı yola atıyorum zor geliyor buda başka bir tecrübe
-ana yola çıkışta yeni bir mekan millet malum parayı bulduya
-bunun önünde de düşüyorum kasa yamuluyor mecburen bir kısmını daha orda bırakıyorum.
-dönüşte yine bir grupla karşılaşıyorum. Yine ezik benim motor sağda merdiven altında
-dikkatli bakarsanız benim motor sağ köşede garip merdiven altında
-dönüş kilometrem. ( tarla evim arası)
NOT gittiğim yer bir tarafı yeni yapılan Osmangazi köprü yolu bir tarafı Orhangazi iznik yolu bir tarafı da iznik gölü bir nevi üçgen sağlıcakla kalın. Başka bir gezide buluşmak dileyiğle hoşça kalın