GÜZEL BİR GÜNDÜ
Selam olsun tüm dostlara, bu gün 07.08.2016 Pazar, daha önce planladığımız bir geziydi bu, bizim buralarda denizi olan bir yer olmadığı için bizlerde akarsular, göletler, dereler, ormanların içlerini geziyoruz, daha önce Muhammer kardeşimle planladığımız gibi buluşma noktasında buluşuyoruz ve gezimize başlıyoruz
Alaşılan yaz bitiyor ,baksanıza leylekler göç ediyor,seneye yine bekleriz,
Ve beklenen yol arkadaşım MUHAMMER CBR 250 si ile geliyor
Vuruyoruz kendimizi köy yollarına, bakalım nereleri göreceğiz
Demir köprüden trenin geçişini görüntülüyoruz, ve porsuk çayının kenarında biraz oyalanıyoruz
Siz hiç terk edilmiş bir hamam gördünüzmü ? işte burası terk edilmiş bir hamam,tabanından çok sıcak olmasada sıcak su kaynıyor ve dışarıdaki büyük havuza akıyor
Kuş işi biliyor sıcak havuzun penceresine yuva yapmış
Muhammer ile çevreyi geziyoruz,ben daha önce buraya kısa süreliğine gelmiştim
Sevimli bir misafir , başı boş olarak gezen bir karabaş,belliki oyun istiyor,
Hamam dan çıkan sıcak su işte bu havuzu dolduruyor,bakım olsa eminim iyi bir işletme olur,
Yerlerdeki atık kağıtlara bakıyoruz, burası eskiden tarım işletmeleri genel müdürlüğüne aitmiş,her yer terk edilmiş,
28 derecelik sıcaklıkta olan kaynak suyu,burasıda kızılay kampının yeri,şu anda tadilat varmış öyle söylüyor yetkili
Bayılıyorum buranın manzarasına, porsuk barajının bir bölümünden burası,
Kargın köyünde bulunan, sel önleme göleti
Ne zaman böyle bir koyun – keçi sürüsünün yanından geçsem mutlaka bir hayvan köpeği tehlikesi beklerim, köpek var ama sıcaktan yatıyor
Fındık köyü burası, muhammer motorunu suya sokacak sandım ama sokmadı,
Firkyalılardan kalma mağaralara geliyoruz, bizden başka buraları gezenlerde var,
Buralarda harman zamanı,biçerlerle biçmişler balyalarıda yapmışlar
Muhammer de, ben de , sıcaktan piştik,burası çok serin
Adamlar zamanında ne oymuşlar buraları,şimdilerde makinalarla buraları oyun deseler bana zor gelir herhalde,
Adamın tepesine kaya düşecek nerelerde geziyor !
Kuşlar her yere yuva yapmışlar,
İyi resim çekmişim değil mi ?
Burası da porsuk barajının Kütahya tarafı
Sabahtan beri geziyoruz , ACIKTIK!
Köylüler harmanı bitirmiş, balyalarda gidiyor,
Kuzfındık barajı
Balıkçılarda var ama ,balık tutuyorlarmı onu bilemiyorum,
Bu son resimdi, sıcakta soğuk bir şeyler içtikten sonra Eskişehir’e dönüyoruz, Ortalama 140 km yol yaptık, biz eğlendik, tüm arkadaşlara ESKİŞEHİRDEN SELAM OLSUN !