Tüm iki teker sevdalılarına selam,
Bu gün 1 mayıs 2016, işçi bayramı, yani benim gibi işçi adam bayramı nasıl kutlar, tabiki sevdiği işi yaparak motorla gezerek, Afyonkarahisarda ikamet eden ablamı ziyaretle başladı bu gezim,Ve daha sönrada Kütahya ya oradanda Eskişehire yani evime döndüm,toplamda 300 km lik bir yolculuk oldu,
Güzel bir gezi oldu benim açımdan, kazasız ve cezasız bir yolculuktu bu,işte rotam ve diğer resimler,
Motorumun yakıtını alıyorum ve yolculuk başlıyor
Seyit battal gazi türbesi,Eskişehir Afyonkarahisar yolu üzerinde bir foto alıyorum sonra yola devam ediyorum,
Önümdeki iki araçla yollarda çizgi çalışması yapıyorlar
Kunduzlar sulama göleti buraya daha önce hiç gelmemiştim, buranın kaynak suyu benim baba annemin köyünde çıkıyor, ve burada sulama amaçlı olarak kullanılıyor,
Bakın burada kırlangıçlar yuva yapmışlar (ömürlerinin kısa olduğu söylenir ama ne kadar bilmiyorum)
Ne manzara değil mi? Bu resim mükemmel göründü bana,
MAŞALLAH, Demekten başka bir şey demek gelmiyor içimden
Çat ören barajı , bu gölette sulama amaçlı bir gölet,hemen yolun kenarında bulunuyor,
80 km oldu yola çıkalı burada biraz dolaşıyorum ve dinleniyorum,acelemiz yok nasılsa gezmeye çıktık nasıl olsa,
Bu amcanın ismi BAHATTİN, Baktım semaverde çay var ,hemen çayın başına çöküverdim, közde çay
Ve başlıyoruz sohbete BAHATTİN amca ile
[url=http://postimage.org/][/url
BAHATTİN amca az önce içerisinden geçtiğim ve aynı zamanda benim anneannemin de köyü olan gökbahçe köyünden olduğunu öğreniyorum, ama kendisi biraz şikayetçi, burada eşi ,oğlu ve Bahattin bey küçük bir işletme kurmuşlar ama orman işletmeleri bölge müdürü burada bu işi yapamazsın izin alman gerekli demişler,izin almak için başvuruda bulunmuşlar,ama bir sonuç alamamışlar,oda orman bakanlığına bir mektupla bildirmiş bu durumu,inşallah işimiz olur diyorlar,kendisi anlatıyor geçenlerde burada piknikçiler mangal ateşini söndürmeden gitmişler neredeyse ormanı yakacaklardı ben söndürdüm ateşi diyor, Eskişehir afyonkarahisar il sınırında bulunuyor burası,yolun hemen kenarında bir yer burası,çadır kampı için çok uygun bir yer burası tuvaletleri de var ,tam bir doğa kamp yeri olmuş, burada çardaklar ve kamp için ortamı da hazır edeceğim diyor, ben de dedim ki motorcu arkadaşlara yazarım burasını tavsiye derim, peki işletme adını ne diyeceğim dedim oda bana DELİ BAHATTİNİN YERİ dersin dedi,duyrulur…
Çoban kız ve keçileri ,küçücük tek başına dağlarda 300 keçisi varmış burada,kızım korkmuyormusun buralarda diyorum köpeklerim var diyor,bişeycik olmaz cevabını alıyorum,
Bizim buralarda bir deyim vardır ( MALIN UYUZU ÇEŞMENİN KURNASINDAN İÇER SUYU) işte tam bir örneği
Eskişehir- Afyonkarahisar arasıda duble yol uluyor çalışmalar hızla devam ediyor,
Ve Afyonkarahisar dayım ,kayaların zirvesine yapılmış bu kale, ihtişamı ile göz kamaştırıyor doğrusu
Tarihi imaret erkekler hamamı
Şehirden bazı resimler Afyonkarahisar ın güzellikleri
Mevlevi türbe camii
Mevlevi türbe camii müzesi burası, afyonkarahisarda görülecek yerlerden burası
Konaklar , yalılar , tarih , hepsi iç içe burada, mutlaka görülesi gereken yerler burası
Afyonkarahisar ULU CAMİİ 1273 yılında yapılmış ( kırk direkli camii de diyorlar buraya)
Hiç çivi kullanılmamış bu ahşap caminin yapımında,işçilik on numara
Kütahya yolundan bir foto,
Kaza yapmış bir kamyonu tarlanın içerisinden çıkarıyorlar
Güzel bir yermiş ,manzara süper
Yolda motorcu arkadaşlarla karşılaşıyorum adamların motoru benim motorumda büyük ,yetişemiyorum bile,
Kütahya ya geliyorum
Eski hükümet konağı ,şimdilerde adliye olarak kullanılıyor
Meşhur çinili çeşme , tarihi bir çeşme burası, bunun gibi çok çeşme var burada,
Kütahya ulu camii
Burası eskilerin dilinde otel olarak kullanılan KABA’NIN HANI imiş, şimdilerde ikinci el her türlü eşyanın satıldığı yer olmuş
Bu amca beni de çek diye ısrarcı oldu, ben bir foto çektim ,adam karizma ikinci el telefon satıyor
Eski Kütahya sokakları
Paşam sultan türbesi
İşte paşam sultan’nın hikayesi
Kütahyanın meşhur çinili vazo’su (simgesi)
Posuk barajı kıyısında biraz mola
Zamanında köy varmış burada ama baraj sular altında kalmış caminin minaresi de ilginç görüntü oluşturmuş,güzel yer ama burasıda Kütahya –eskişehir yolu sofça köyü burası
Ve yaklaşık 300 km lik gezi bitti Eskişehire geldiğimde saat 19: 45 civarı idi, güzel bir gündü
İnşallah daha güzel geziler yapma dileğiyle Eskişehirden selamlar…