ümmet abi çinli motor galiba kasti tercihin nedeni nedir az yakmasımı tamiri kolay olmasımı birde scooter tercihin olmasıın nedeni nedir dahamı rahat konforlu vitesli ler dahamı yorucu.
ümmet abi çinli motor galiba kasti tercihin nedeni nedir az yakmasımı tamiri kolay olmasımı birde scooter tercihin olmasıın nedeni nedir dahamı rahat konforlu vitesli ler dahamı yorucu.
çinli motorda ısrarım,az yakıt,ucuz olması,parça sıkıntısı olmaması,ve aynı günde tamiri münkün olması, gelir düzeyim düşük kaliteli motor aldığımda parça sorunu pahalı olduğu gibi bekleme sıkıntısı var ydek motorun olursa sıkıntı yok, ama tek motor varsa mecbur beklicen buda insanı geriyor,ama çinlide o yok hemen aynı gün motora bin,daha sık bozuluyor ama motorsuz kalmıyon.gelir düzeyi sorun olmazsa tabiki japon alırsın yedek bi motor olur biter,aradaşımın burgman 650 hala yatıyor 3 aydır parça bekliyo,biton ödeme yap motora bineme zor iş.
büyük ihtimalle yeni motorum kanuni nin scooter modeli motorun 150 cc olur
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
www.perkitan.com
anladım abicim bende onu merak ettim haklısın şimdi artık ikinci elde çin motorlarına yakın fiyatlarda japonlar falanda var ama servisi pahalı parça sıkıntısı dediğin gibi var çinlininde iyi yanı bu olsa gerek kanuni iyidir abi destekler seni
severde böyle şeyleri bu işe gönül vermiş bir türk firması kanuninin 250 liği yokmu onu alsan daha iyi değilmi sana sponsorda olurlar sanırsam..
Çok sağol abicim ...Demekki ben o sıra boluda değildim yoksa harundan duyardım...Umarım tekrar ziyarete gelirsin abi...
Eklemeyi unuttum kar kış helal olsun be abi
Denildimi bir yerin adına Türk beldesi
Gözüm albayrak arar, kulağım ezan sesi....
Arkadaşlar bu da Ümmet abinin Facebook'taki grubu;
http://www.facebook.com/group.php?gi...3245282&ref=ts
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
ayıp etmişler abi bence biz mt dekiler seni sevenler kanuniye maillerle falan yüklenelim
abi sende artık kendini böyle forumların dışında kendini gezdiğin yerlerin resimlerini galeri halinde sunucağın ummetpertikan.com gibi şahsi bir site açsan çok güzel olur..
perkitan.com var onu gördümde oda forum olmuş.
sevgili ümmet usta, üstadım,
hepimiz senden geliyoruz, sen yapmak istediğimiz düşleri gerçekleştiren, bunlar yapılabilir diyen tek insansın, gerçek motosiklet günlüğüsün, keşke bir tv ci sinemacı çıkıp da belgeselini yapsa seni gelecek kuşaklara aktarsa..
üstadım benim yaş da sana yakın, elliyi devirdik, ama senden farkım zamanın olmayışı ve sorumluluklar aile, ha diyince kendimizi yollara atamama, belki bir yıllık izinde o da 25-30 gün, çoluk çoçuğu gezdir dolaştır, sana kaldı mı 10 gün, hanımdan da zar zor izin al, hesi 3-5 gün işte, nereyi gezersin ne yaparsın, işte bu yüzden sen rüyalarımıza giriyorsun hayalimizsin ,
canım üstadım, bütün yazılarını okudum tek bir sözcük bile atlamadan, şimdi sana soracaklarım olacak
1- mondiali biliyoruz ortalama 50 km-60 km 70 km limitindi, hiç hızını arttırmıyordun, arkanda konvoy bile oluşsa,
peki mondialden motorana sonra yamaha 250 ye geçince bu hızda bir değişiklik oldu mu .
2- tekerler aşınmıyor mu onca yoldan, hangi marka teker kullanıyorsun, tipi, ömrü, lastik patlama hikayelerin yok mu, sprey mı kullanıyorsun yoksa patlayınca tıpa mı takıyorsun,
3- yanında hangi takımlar var olmassa olmaz, yedekte. o plastik aksamı söküp bujiye nasıl ulaşıyorsun, tek başına o dağlarda neleri nasıl hangi aletlerle tamir edip yola tekrar koyuluyorsun.
4- gece yolculuğu zor olmuyor mu, bazen geç saatlerde şehre girdiğini okuyorum, o karanlık ıssız anadolu yollarında ne yapıyorsun, fosforlu bir yeleğin bile yok seni gece belirgin kılan, hep koyu ve siyahsın..
yazdıkların anıların bizim için ( emekliliğinde kendi küçük motorlarıyla böyle bir yolculuğu düşleyenler için ) altın değerinde, hiç bir kitap senin tecrübelerin kadar yol gösterici değildir.
ah keşke daha fazla daha bol daha çok yazabilsen,
üstadım ben istanbuldayım bazen de Kütahyada , umarım bir gün seninle karşılaşırım ve yakından hikayelerini dinlemek senden feyz almak imkanı bulabilirim..
sen bizim rüyalarımızı yaşayan insansın Ümmet baba...
nejat
vespa piaggio GT 200
istanbul/ kütahya
Bu adam motosiklet satıcısı olsa bayağı motor satardı, her satış bölgesini dolaşmış, ve ziyaretlerde bulumuş.
MOTOSIKLETIM ; PEUGET 250 SATELIS
vespone:
değerli arkadaşım öncelikle yazmış olduğun övgü dolu sözler için çok teşekkür ederim duygulanmadım desem yalan olur.
motorlara gelince:dediğin gibi mondıalle 60 geçmiyordum bu limiti motoranda 80-90 lara çıkardım ama yamahada farklı oldu,çünkü o bir japon daha dayanıklı hızıda seviyor,yamahada 120 seyrediyordum hatta 2 defa radara girdim adana ve muğlada,çinlilerde yani mondıal ve motoranda tekerleri 2 şer kere değiştirmiştim sponsor firmalar yardımıyla,markaya gelince bayide ne varsa onu kullanıyordum yani ağanın eli tutulmaz,yanımda hiç takım yok gibi birşeydi nedenide uğradığım illerde bayi ve servislerimiz ellerinden geleni esirgemiiyordu,yolda kaldığım zamanlarda oldu tabiki,firmaya tel ediyordum yetkililerde bana enyakın bayi ve serrvise bildiriyordu gelip alıyorlardı,tabi bu olaylar çok seyrek oluyordu,gece yolculuğuna gelince devamlı değilde bazen gidiyordum ama çok dikkatli sık sık duruyordum o yüzden bişiy olmamıştı tabiki doğru değil.sanırım yardımcı olmuşumdur.sevgiler selamlar.
kardeşim öle bir niyetim hiç olmadı ben nekadar çok motor üstünde durursam benim için okadar kar.
www.perkitan.com
ümmet abi 150'lik kanuni scooter alacağını söylemişsin. hangisini tercih edeceksin acaba merak ettim. bende kanuni scooter kullanıyorum.
çin malına canını seven binmesin denirdi demekki bu merette iyi kullanıldığında iş yapıyormuş ,adam türkiye turu yapmış,daha ne denir helal olsun ümmet abi sana harbiden mt nin önüne heykeli dikilecek adamsın.
çin malını japondan üstün tutmak ahmaklık olur,fakat bu küçük çinlide bayağı koşmuş(birde koşturana bakacaksın)
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
üstadım şimdi nerdesin, hangi kentte hangi kasabada...
120 km , :((((((( aman dikkat , korumaların pek donanımlı değil, hoş 120 km de koruma ne yapsın. babacım sen yine 80 km i aşma, yavaş git ve hiç motorumu değiştirdim daha iyisini buldum diye limitlerini aşma,
yollarda günlük tuttun mu, bütün gezginler yapar bunu, hangi kentte neler yaşadın neler yedin, yol nasıldı rüzgar yağmur güneş, nerelerde durdun şöyle bir manzarayı seyrettin, nerenin kurusu, köftesi, kebabı , pidesi güzel, hesaplı, hangi yollar kestirme, hangi yollar riskli, kamyoncular nerde tehlikeli, en pis bir daha girmeyeceğin rota neresi, oteller hanlar pansiyonlar motorcular için , nerenin halkı motora aşina motoru görünce gözleri ışıyor, bunları senne iyi bilen olamaz
baba.... yazdıkların biz yolunu izlemek isteyen yaşlı genç gezginler için ( ben emekliliği bekliyorum 2 yılım var ) müthiş bir rehber niteliğinde..
yaz baba yaz, hemen bir defter al ve başına günün tarihini at ve girdiğin bir benzincide akşamda bir handa çayını yudumlarken yol anılarını rüzgarı manzarayı süratini, yolun durumunu herşeyi kısacık kısacık yaz, sonra unutursun bildiklerin yaşadıkların heba olmasın,
seni dinleme görme bizzat tanışma fırsatımız binlercemiz için hayal, uzaklıklar iş güç..
yaz babacım yaz , günlüksüz gezgin olmaz, yazdıkların bizim için rehber,
yeni motoruna bir an evvel kavuşman dileğiyle saygılar ve sevgiler üstadım...
nejat
istanbul- kütahya
vespa GT 200
Ümmet abi,
Topici baştan sona yaklaşık 3 saatte okuyup bitirdim. İnanın yaptıklarınıza hayranlık ve iç geçirerek baktım. En büyük idealimdir Türkiye'nin her yerini gezmek. Sen bunu kimsenin cesaret edemeyeceği şekilde yapmışsın. Ellerinden öpüp, önünde saygıyla eğiliyorum. Forum sayfalarından birinde "İstanbul sizi hapsetmiş, dışına çıkamıyorsunuz" demiştin (yada buna benzer bişey) bir arkadaşa, inan o kadar doğru ki, şu şehirden ve sorumluluklardan bir parça kurtulup güzel yurdumun güzel yerlerini gezmeye bir başlasak gözlerimiz açılacak ufkumuz genişleyecek diye düşünüyorum.
Birgün inşallah sizinle yüzyüze tanışma fırsatı bulabiliriz. Yolun açık olsun Ümmet abi...
..::.. GO ..::..
ümmet abi forrest gump gibi nasıl forrest gump da tom hanks bir anda durup dururken koşmaya başlıyor önce biraz evin dışına sonra kasabanın dışına sonra şehrin dışına sonra eyaletin dışına sonra amerikayı boydan boya geziyor ama her geçdiği yerde peşinden kendi gibi yüzlerce insan takılıyor sonra binlercesi
bir gün ümmet abide öyle olucak bu gün tek bir gün bir yerde bir kaç kişi takılıcak peşine sonra bir kaç kişi onlarca kişi olucak sonra yüzlerce kişi bir bakmışız ümmet abi peşine takmış binlerce motorluyu tükiyeyi boydan boya enden boya geziyor
Bizi Eskiler Tanır Yeniler Örnek Alır...
Bu Laf Heralde Ümmet Abi İçin Söylenmiş.Ben de Dahil Burda Bir Çok Kişi Seni Örnek Aldığına Adım Gibi Eminim.En Çok Sevdiğim Resmin de Tokat Tabelasında Çekildiğin Resim.Bi An Memleketim Gözüme Geldi
Yarın Olmayacak Gibi Kullanırsan Yarın Olmaz...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)