2016 yılı ilk gezim
16.04.2016 günlerden pazartesi bugün 2016 yılı ilk gezimi gerçekleştirdim,
Tüm motorcu dostlara selam olsun ! uzun zamandır adını hep duyduğum ama bir türlü gidemediğim METRİS TEPE ŞEHİTLİĞİ ne gittim oradan da bilecik söğüt’e Ertuğrul gazinin türbesine ziyarete gittim, kısada olsa kışın biriken kurtlarıda dökmüş oldum,işte gezi fotoğraflarım,
Eskişehirden çıkıyorum,
Yaklaşık 35 km sonra metris tepe şehitliği yol ayrımına geldim,
Burası bileciğin yeni çepni köyü çeşmenin güzelliğine bakarmısınız ,
Bu rüzgar güllerini hiç bukadar yakından görmemiştim,benim motor yanında küçücük kaldı,
Uzakta görünen karlıdağ galiba bursa uludağ,muhteşem bir manzarası var,
Beni birazdan kovalayacak olan CANAVAR,epeyce bir arkamdan kovaladı,tabi bir şeyde yapamadı,
Çobanlık yapan AHMET amca, 1947 doğumluymuş,istanbulda çalışıp emekli olmuş,sonrada gelip köyüne yerleşmiş,amcam konuştukça konuşuyor etrafta kimsede olmayınca laflayacak adam arıyor,kendisiyle vedalaşıp yoluma devam ediyorum,
Kamuran gazi köyü,
Kamuran gazi köyü ismini bu türbeden almış ,burada yatan zatı muhterem Ertuğrul gazinin silah arkadaşıymış, ALLAH rahmet eylesin,
İşte geldim metris tepe şehitliğine,bakalım içeride neler var,
Şehitlik anıtı,
Anıtın önden görünüşü,burada eski şavaş zamanından kalan toplar var,
Buradan düşmanlara birde ben top atışı yapayım,tam isabet vurdum onları,
1.İnönü şavaşına katılan komutanların tarihi bilgileri ve resimleri
Şuna bakın burada ne var?
İşte tamamını da fotoğrafladım ,ne kadar güzel görünüyor,
Metris tepeden ayrılıyor ve bilecik söğüte doğru sürüyorum motorumu,
Bahar gelmiş Eskişehir civarına, çiçekler açmış, mis gibi bir hava, gez geze bildiğince,
Tamda şu günlerde TRT1 ekranlarında DİRİLİŞ ERTUĞRUL dizisinin izlenme rekorunun kırıldığı bu günlerde söğüte gelipte ERTUĞRUL GAZİ’yi ziyaret etmeden olmazdı,türbenin çevresinde kimler yokki ,halime hatun (eşi), oğlu savcı bey,konur alp, Turgut alp, abdurrahman gazi, gündüz bey, ve daha niceleri, hepsinide rahmetle anıyoruz,
Yemek sonrası çay olmazsa olmazım,keşke hayat hep böyle olsa,hiç sıkıntı olmasa ,ama hayatta herşey var,gülmekte var ağlamakta,diyorum ya HAYAT GEZİNCE GÜZEL…
Bilecik ‘in inhisar ilçesine doğru gidiyorum,sakarya nehrine sakarya vadisine,
Bu sene kar azyağdı dereler biraz nazlı akıyor,olanına şükür etmeklazım,ya hiç olmasa?
Sakarya nehrine geldim,bakmayın öyle durduğuma ter ensemden aşağıya iniyor,
Bu önümden giden arkadaş,kafada kask yok, korumalık hiçbir şey yok,sizin anlayacağınız allaha emanet gidiyor,halbuki tedbiri biz alalım takdiri allaha bırakalım,
Şu çıktığım yolları bir görseniz acayip keskin viraj ve dik rampalarla dolu bir yol,
Zirveden kuş bakışı bir bakış atıyorum etrafa, güzel manzara,
Burada güzel özenilerek yapılmış bir çeşmeyle karşılaşıyorum, kimler yaptırdıysa ellerine sağlık,
Akan derelerin su sesi kulağa hoş geliyor, insanı dinlendiriyor
Kuzular doğmuş analarını emmekle meşguller, bunlarda ikizler galiba, bi biri emiyor ,bi diğeri emiyor,izlemesi bile keyif verici,
Gezi bitti,2016 yılının bu ilk gezisi kazasız ve sıkıntısız bir şekilde bitiriyorum, tüm dostlara selam olsun, her şey gönlünüzce olsun, tüm dostlara kazasız sürüşler diliyorum,saygılar…