Kelebeklerle göz göze; Başkonuş'a
Reklamlar
-
Motosikletimi aldığım günden beri Ali Güntekin abimle AndırıBaşkonuş taraflarına gitme hayalim vardı. Kısmet geçtiğimiz haftasonuna imiş. Fikri sundum, onay aldım, yengen vizesi de onaylandı. O zaman virabismillah dedik.
Pazar sabah 7 de İsdemir Lojmanları civarı TP de buluşuyoruz.
Yakıt ikmali ve son kontrolleri yapıp kendimizi yollara vuruyoruz.
Rotamız Burnaz yolundan Yumurtalık'a geçmeden, Ceyhan tarafına dönüp, oradan Kadirli'ye geçmek. Evet ilginç bir güzergah, ben de ilk kez görüyorum o köyleri, tarlaları, bahçeleri
Biz köy yollarını son kez haritadan kontrol ederken uzaklarda tarlanın içinde 3 çocuk beliriyor. erkek çocuğun sırtında tahta masa, kız çocuğun birinde oklava... sabah sabah ekmek yapılacak sanırım, eğlenerek annelerinin yanına gidiyorlardı. İçimde kaldı peşlerinden gitmek vardı çocukça...
Güzel manzaralı ağaçlarla kapanmış bir yoldan geçiyoruz, tabi hemen durduruyorum Ali abiyi, fotoğraf alıyorum. Yol şahane, tamamen ara geçişleri kullanarak yemyeşil bahçelerin tarlaların ortasından gittik. Ama çok fazla kelebek vardı yolda, kasklarımız epey kirlendi. O kadar çok kelebekle göz göze kaldım ki bazılarına çarpmamak için son anda kafamı indirdiğim oldu
Kendimi de çekeyim değil mi
Köy yollarından usulca kıvrılıp Kadirli'ye erişiyoruz. Sabah çorbasını içelim diyoruz. Ama bitmeyen çorba yapmışlar, bi türlü bitiremiyoruz
Andırın yolundayız. Çeşme başı molası. Hava çok sıcak.
Ali abi ufuktaki dağlara daldı gitti bir ara
Yansımalar sayesinde her zaman kendi kendimizi fotoğraflayabiliyoruz, başkasına ihtiyaç kalmadan.
Başkonuş Yaylasındayız. Yol harikaydı, viraj viraj üstüne...
Bu iki scooterlı arkadaş Maraş tarafından geliyordu, sanırım gezmeye çıkmışlar. Selamlaştık, yollarda motorcularla selamlaşmak ayrı bir zevk...
Yemek molası veriyoruz. Ritüel var, sucuk ekmek
Ateş yakmayın tabelasına ceketlerimizi asıp ateş yaktık. Evet biz Türk'üz ):
Olaylar olaylar
Tam arkamızdan geçen arabanın sürücüsü kesin sövmüştür bize. Motor-Sucuk-Doğa üçlemesi, kıskanılmayacak gibi değil...
Ali abiden kahve resitali. Hem de közde...
Manzaraya bakar mısınız!!!
Bir süre rüzgarın ağaçlardaki hışırtısını dinledik. Ortam çok ormantik oldu
Ateşi söndürüp güvenlice,
Dönüş yoluna koyuluyoruz. Bu sefer amacımız Kadirli'den Osmaniye'ye geçip, oradan yine arka yollardan Akyar Köyünden Erzin'e ve ordan İskenderun'a kıvrılmak virajlı yollardan...
Vee Sıtkı Başkana özenip tehlikeli bir işe girişiyorum. Sanki motosikleti muhteşem kullanabiliyormuş gibi bir de hareket halinde fotoğraf çekmeyi deneyeceğim
Melaba
Hmm zevkli mi ne
Çok zor ve tehlikeli. Ama becerdim sanırım.
Yine melaba
Maşallah Ali Abi o kadar güzel gidiyor ki, ben de arkasından onu taklit ederek uzanıyorum virajlara... Gerçi bir ara haylazlık yapıp virajı içerden alarak solladım ve hız yaptım biraz. Ama en fazla 5 dk sonra yavaşladım, güvenli sürüş moduna geri döndüm, içimdeki çoşkuya dur diyemiyordum
Virajları bitiriyoruz. Düzdeyiz artık. Ben bir hata yapıyorum fotoğraf makinesini açık unutuyorum, haliyle şarjı bitiyor ekranı sürekli açık kalınca. Güzelim Osmaniye-Dörtyol arası virajlı köy yollarından fotoğraf yok malesef.
Düzde hızımı 105 e kitledim, virajlı yayla yollarında zaten çok hız yapamıyorsun. 3 lt yaktı ortalama , Ali abi de Transalp ile benimkinin iki katı yakıt tüketti
Böyleyken böyle... En lüks restoranda yapamayacağımız yemek ve kahve keyfini bulduk dağlarda. Alplere gidecek durumumuz olmadığına göre Torosları tavaf ettik biz de. Kulağımda Neşet Ertaş vardı bu gezide. Doyamadığım bir tur oldu, eve vardığımda odometre 430 km gösteriyordu. Abi kardeş, Tosun-Kara Kedi gezisi sorunsuz ve keyifle geçti.
Kelebeklerle göz göze kaldığımız yolu tekrar tekrar gitmeliyiz, otobanlara inat...
Reklamlar
-
Güzel gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler. Bu arada kaskınız schuberth s2 sanırım, kasktan memnun musunuz, konfor ve rüzgar sesi açısından nasıl?kask?
-
Sucuklara yakın çekim bitirdi beni...
-
-
Vay be oralara yaz gelmişde geziyorsunuz demek ha,çok beğenerek izledim, emeğinize sağlık, saygılar.
-
Allah ağzınızın tadı ile daha nice geziler nasip etsin inşallah. Bizde bu saatte ancak ağzımızın suyu akarak okumak düşer. ( darısı başımıza diyelim)
-
hknsaritas adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler. Bu arada kaskınız schuberth s2 sanırım, kasktan memnun musunuz, konfor ve rüzgar sesi açısından nasıl?kask?
Benim motorum naked, yani rüzgar açısından en sorunlu model Schuberth bile dayanamıyor rüzgara evet bir miktar ses alıyor, ama eminim enduro tur motoru tarzı bir motorla denesem gerçek sessizliğini görmüş olurdum. Onun dışında çok memnunum, çok rahat bir kask. Bana hediye geldi, benim bu kadar pahalı bir kask alma niyetim yoktu, LS2 den direkt bu kaska terfi edince bir garip oluyor tabi, o yüzden çok sağlıklı yorum yapamam, karşılaştırma açısından diğer markalarla. Selamlar.
planet58 adlı üyeden alıntı
Sucuklara yakın çekim bitirdi beni...
berkcigdem adlı üyeden alıntı
Ali abiye ve bütün Hamok üyelerine çok selamlar...
Gece gece okudum , eve gelirkende karnım biraz açtı dedim bu saatte yemek falan yemiyim ama sucuklar olayı baya kopardı... şuan kendimle savaşıyorum
çok güzel bir gezi olmuş ellerinize sağlık... Sıtkı abiye sözüm var bir pazartesi günü o toplantıda bende olacağım diye
ayrıca motorunuzda hayırlı olsun kazasız belasız güzel güzel nice gezilere
İnşallah bekliyoruz. Selamlar
mesut hoca adlı üyeden alıntı
Vay be oralara yaz gelmişde geziyorsunuz demek ha,çok beğenerek izledim, emeğinize sağlık, saygılar.
Eyvallah, saygılar.
yüksel66 adlı üyeden alıntı
Allah ağzınızın tadı ile daha nice geziler nasip etsin inşallah. Bizde bu saatte ancak ağzımızın suyu akarak okumak düşer. ( darısı başımıza diyelim)
Darısı başınıza, selamlar.
Mustafa Kara
www.facebook.com/yollarvefotograf
-
'' Yengen Vizesi''
işte bu on mumara bir tespit.
özellikle dönüş yolu virajları çok hoş görünüyor, kazasız belasız nice gezilere inşallah...
-
Eylülde gitmiştim.
Toroslar alplerden daha güzel.
Düziçi Kadirli arası aslanlı- karatepe milli parkından geçin.
Karaisalı varna köprüsü, belemedik e gidin.
-
Maşallah. Allah tasa dert kaza vermesin. Güzel gezi olmuş. Pulsar da çok şık bu arada. Bir maşallah da ona.
-
bu arada ns200 deki arka lastik ebatları standartlarıyla aynı mı yoksa biraz geniş mi?
-
Ali abi hiç gülmemiş yahu
-
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
'' Yengen Vizesi''
işte bu on mumara bir tespit.
özellikle dönüş yolu virajları çok hoş görünüyor, kazasız belasız nice gezilere inşallah...
teşekkürler, selamlar.
mephamd adlı üyeden alıntı
Eylülde gitmiştim.
Toroslar alplerden daha güzel.
Düziçi Kadirli arası aslanlı- karatepe milli parkından geçin.
Karaisalı varna köprüsü, belemedik e gidin.
teşekkürler, selamlar. hepsini arabayla gezmiştim, motorla da inşallah...
jonvolkan adlı üyeden alıntı
Maşallah. Allah tasa dert kaza vermesin. Güzel gezi olmuş. Pulsar da çok şık bu arada. Bir maşallah da ona.
teşekkürler, selamlar.
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
bu arada ns200 deki arka lastik ebatları standartlarıyla aynı mı yoksa biraz geniş mi?
motor tamamiyle orjinal, sadece ön cam ve sis farları sonradan takıldı. selamlar.
yasirbilgic adlı üyeden alıntı
Ali abi hiç gülmemiş yahu
Jrspawn adlı üyeden alıntı
Etmeyin giden var gidemeyen var kanımıza girmeyin
Çok güzel bir gezi olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim gitmiş kadar oldum
teşekkürler, selamlar.
Mustafa Kara
-
keyıfli bir gezi olmus
-
güzel bi paylasım tesekkurler
-
Mersin İl Temsilcisi
Uzun zamandır gezi raporları böyle tatlı gelmemişti.
Keşke mt üzerinden kadirli- osmaniye gruplarıyla da haberlesseydiniz.
O kadar güzel insanlar var ki, tanışmış olurdunuz.
Artık birdahakine....
Sitki başkana, serdar abiye, Vedat abiye... Herkese selamlar..
Tekeriniz düz bassin..
-
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
keyıfli bir gezi olmus
teşekkürler.
ctuna81 adlı üyeden alıntı
güzel bi paylasım tesekkurler
teşekkürler.
yürekçe adlı üyeden alıntı
Uzun zamandır gezi raporları böyle tatlı gelmemişti.
Keşke mt üzerinden kadirli- osmaniye gruplarıyla da haberlesseydiniz.
O kadar güzel insanlar var ki, tanışmış olurdunuz.
Artık birdahakine....
Sitki başkana, serdar abiye, Vedat abiye... Herkese selamlar..
Tekeriniz düz bassin..
Aleykum selam. Kadirli ekibini tanıyorum, kamplarda buluşuyoruz bazen. Ama Osmaniyeden kimseyle tanışmadım henüz motosiklet sayesinde evet çok güzel insanlarla tanıştım son yıllarda. iyi ki varlar.
Mustafa Kara
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)