ANKARA MT- Kurtboğazı Barajı Gezisi
Reklamlar
-
Tarih 10 Ocak 2016 saat sabah 8:30 suları.Daha yeni yeni uyanıyorum.Kalkıp pencereye bakmamla içim kıpır kıpır oluyor çünkü gezinin planlandığı bu kış günü sonbahardan kalma içimizi birazda olsun ısıtan bir hava var.Diyeceksiniz ki daha buluşma saatine neredeyse bir buçuk saat var.İnanın yeni tanıştığım dostlarımla ilk kez böylesine güzel bir etkinliği yapıcak olmak heyecanlandırıyor beni.Ayrıca geziye çıkmadan önce motorun sağını solunuda kontrol etmek gerekiyor.Burdan uyarımızıda yapmış bulunalım
Neyse gelelim evden çıkışıma daha doğrusu çıkamayıp geç kalışıma Bütün malzemeleri hazırladım fakat motora aksiyon kamerasının aparatlarını takarken zorlandım açıkçasıÇünkü 3m çift taraflı bant olan aparatı boylamasına değil enlemesin yapıştırmışım aceleyle.Farkettiğimde çok geçti ki 10 dakika söküp tekrar yapıştırmaya çabaladım.Ancak maalesef çabalarım boşa çıktı çok kuvvetliymiş meret.İçimdende uğraşıcak ne vardı o kadar bas git işte diye geçiriyorum ama herşey düzenli olmalı değil mi
Neyse saate bakıyorum ve yaklaşık 10 dakika geç kaldığımı fark ediyorum,biraz acele ediyorum.Buluşma yeri olan Armada'ya varıyorum ki Numan Abi(Forumdan nam-ı diğer numangokce) ve Doğan (cico06) oturmuşlar çayları bile içmişler bensiz.Kalkalım Emre'yi bekletmeyelim diyoruz.Aynı zamandada whatsapptan konuşuyoruz Emreyle.Buluşma noktasına gelmiş (Karşıyaka mezarlığı karşısı Aski) ancak kulaklığını unutmuş.Gidip almak için eve dönüyor(Kulaklık intercom bağlantısı için).Benim içimde de sanki bir şeyi unuttum hissi var Selfie çubuğumuz olmadan bu gün nasıl fotoğraf çekerdik yoksa.Hemen marşa basıyoruz Emre evden kulaklığı alıp gelene kadar bizde Selfie çubuğumuzu evden alıyoruz.
[IMG][/IMG]
Daha sonrasında Emre'yi biraz bekletmiş olacağız ki bize beklerkenki resmini atıyor
[IMG][/IMG]
Fakat temkinli olmakta fayda var.Mutlaka grup sürüşlerine çıkmadan veya motora bineceğinizde lastik havalarınızı kontrol edin.
Dalıyoruz Armadayı geçtikten sonraki Bp'ye.Lastikler şişirildi motorlar kontrol edildi şuanlık herhangi bir sıkıntı yok.Benzinlikten çıkarken bir Ninja250r takılıyor gözüme.Selam veriyorum başımı sallayıp.O da ne hemen yanımıza geliyor ve birkaç saniyelik konuşmadan sonra o da Mt'denmiş Forumdaki nicki Muhammett.Meğerse yazmış açtığımız etkinlik duyurusuna ama biraz geç yazmış.Fakat şans eseri karşılaşıyoruz.Sürüyoruz, sürüyoruz ve esas buluşma noktasına varıyoruz.Sohbet muhabbet tanışma faslı derken geç olmadan yola koyulmamız gerektiği geliyor aklımıza.Ama bir dakika e fotoğraf çekmedik.
[IMG][/IMG]
Evet güneşe arkamızı döndük baktık çok karanlık çıktı olmadı, bizde yüzümüzü dönüp çekelim dedik ama inanın çok zorlandım gözümü açık tutmak için.Fotoğraftanda belli oluyordur zaten
Herkes hazırlanıyor yol için.Bende o arada bir fotoğraf daha yakalayabilir miyim? çabası içine giriyorum.Evet evet başardım
[IMG][/IMG]
Bende hemen hazırlanıyim bekletmeyeyim arkadaşlarımı.
Derken yola koyuluyoruz.Yola koyulduktan sonra ben kask kameramla video çekmeye koyuluyorum.O yüzden bu kısımlarda pek fotoğraf yok.Fakat en kısa sürede videoları editleyip atacağım.
Geliyoruz Kazan'a doğru.Gruptaki arkadaşlar içeri girelim mi diyorlar.Hem alışverişi de ordan yaparız deyip dalıyoruz Kazan'ın içine.Hemen bir market buluyoruz ve başlıyoruz hunharca almaya.Meğerse herkes çok aç.Çoğumuz kahvaltı bile yapmamışız.Alıyoruz malzemeleri fakat tuzu yol üstünde bir restorandan ediniriz deyip çıkıyoruz yola.50 metre gidemiyoruz ki aklımıza bıçak geliyor.O olmadan nasıl giderirdik kesme ihtiyaçlarını.Durduğumuz küçük milyoncuda(bilmeyenler için japon pazarı diye geçiyor sanırım)çocuklar motor muhabbetine başlıyor.Klasik sorular abi bu kaçlık Kawasakide ne gider ha! diye iç geçiriyorlar.Kolay gelsin deyip ayrılıyoruz ordanda.E peki kömür? Kömürü almayıp çalı,çırpı,odun toplayıp yakarız dedik.Ne de olsa sucuk çabuk pişiyor.Yaklaşık 10 kilometre sürdükten sonra baraja ulaşıyoruz.Muhteşem bir manzarası var gerçekten.E madem yol yordu hadi bir selfie daha çekelim.
[IMG][/IMG]
Motorları koyduğumuz yer tedirgin etti açıkçası.Tam Passatın arkasına koymuşuz.Çıkarken sürten falan korkusuyla yerlerini değiştirelim ozaman.Bende siz çabaşadığınız sırada fotoğraf almaya devam ediyim.
[IMG][/IMG]
Eee ama böyle olmadı ki.Hani Doğan nerde?Fotoğraf çekileceksek hepberaber çekilelim
[IMG][/IMG]
Bu resimde eksik kalmasın bunuda atıyim madem.Hala park etme çabaları
[IMG][/IMG]
Evet motorları koyduğumuza göre Emre bir görevliyi gözüne kestiriyor ve başlıyor ardı arkası gelmeyen sorulara.
-Göle sıfır inebilir miyiz?
-Motorlarla göle sıfır inebilir miyiz?
-Ateş yakmalık odunu nerden buluruz?
ve aklıma gelmeyen ve benim kaçırdığım daha bir sürü soru.Sağolsun görevlide hiç sıkılmadan bütün sorularımızı tek tek cevapladı.
Motorları bırakıyoruz yol bundan sonrasına izin vermiyor.Bundan sonrasını katırlarla devam edecekmişiz.
Yolu çekmek aklıma gelmedi keşke fotoğraflasaymışım
İniyoruz gölün kıyısına birde bakıyoruz bizim için hazırlanmış bir tahta masa.Ne güzel deyip kuruluyoruz hemen.Motorcu adam rahatına düşkün olur dinlenmek lazım tabi.Fakat orasınında ayrıntılı fotoğrafını çekmemişim
Neyse Emreye söylene söylene çalı,çırpı arayışına giriyoruz.Fakat çıktığımız baya dik bir dağ.Aman dikkatli olun gençler diyede uyarıyı yapıyoruz.
Emre daha fazla baskıya dayanamıyor ve mangal yapan insanlardan mecburi olarak birer ikişer kömür,odun,çalı,çırpı parçaları topluyoruz.Toplarkende baya gülüp eğleniyoruz.Derken karşımıza bir erkek grubu çıkıyor ki çok iyi insanlar.Bir mangallarını kullanmadıklarını söylüyor ve alabileceğimizi belirtiyor.Üstelik içinde yanmış odun ve kömür parçaları.Daha ne olsun yeme de yanında yat
Hemen bulunduğumuz yere gidip alevin köze dönüşmesini bekliyoruz.O sırada askerde ahçılık yapmış olan Emre'de sucuk,salatalık ve domatesleri kesiyor.Amanın bu ne hamaratlık Birde bakıyoruz ki mangalın olmazsa olmazı olan tuzu unutmuşuz
Neyse tuzsuzda yeriz diyerek atıyoruz sucukları mangala.Ah o pişerken ki cız bız sesi yok mu anlayamazsınız
[IMG][/IMG]
Neyse ki buraları çekmişim.
Biz masaya geçiyoruz ekmekleri falan ayarlarken birde bakıyorum Emre mangalın başına geçmiş tadımlık sucuk götürüyor.Kameradan kaçar mı hiç
[IMG][/IMG]
Emre yanımıza gelde hep beraber yan yana çekilelim bari çyle uzaktan olmaz diyoruz.
[IMG][/IMG]
Burdan sonra çok resim alamamışız o açlıkla direk yemeye dalıp fotoğraflamayı unutmuşuz.Hava hafiften soğuyor ve kapanıyor.E birazdanda hava kararıcak.Yavaştan kalkalım ozaman biz müsadenizle.
Motorların başına geçiyoruz yok mu resmimizi çekicek bir babayiğit.Hemen yaşlı bir amca imdadımıza yetişiyor.Birazcık titremiş fotoğraf sanki ama artık okadarda idare edin
[IMG][/IMG]
Ve ardından bir poz daha istiyoruz.Kırmıyor bizi sağ olsun.Ellerine sağlık amcacım çok güzel çekmişssin sen olmasan ne yapardık deyip teşekkürlerimizi sunuyoruz.
[IMG][/IMG]
Haydi geç olmadan koyulalım yola.
Kamp alanından çıkarken mangalcı aileler meraklı gözlerle geçişimizi izliyorlar.Çok güzel bir duygu şu motosikleti sürmek.Denemeyen herkese tavsiye ederim.Tabi bilinçli sürmek kaydıyla.Yola koyuluyoruz ama o da ne? daha 5 dakika geçmemişken gaz kolum nerde? ne ettiniz onaGaz telim, gaz kolunun ordan kopmuş maalesef.Zihni sinir fikirleriyle bir şekilde halletmeye çalışıyoruz ancak arabalar okadar hızlı geçiyorlar ki neredeyse rüzgarlarıyla bizi yolun dışına atıcaklar.Derken doğanın Cree u5 çakarlı sis farları yetişiyor imdadımıza.Çakarı gören herkes yavaşlıyor gerçekten çok faydalı oldu.Teşekkürler Dopan ve sis farları
E Numan usta ve yardımcısı Emre gaz telini hallettiğine göre koyulalım yola.Bana bir gaz teli şart havada karardı ama.Nereye gidelim.Motomax açık e karşısındada Hudson var oraya gidelim madem.Giderken ismini vermek istemiyorum ama Emre gruptan koptu bir ara ve kaybettik Daha sonra telefonla arayıp yer bildirdik ve geldi yanımıza.Yola devam ettik sonunda vardık Motomax'e.Uzaktan Hudson'ın tabelasını gördüm yanıyor sevindim içinden ama yanına gidince büyük bir hayal kırıklığı.Kapı duvar.Kepenkler kapalıydı ve içimde oluşan sevinç yerini buruk bir üzüntüye bıraktıNeyse bizde sıcak birşeyler içeriz hem Panora da yolumuzun üstü.Kapalı otoparka giriyoruz ve benim gaz telim tekrar alarm veriyor.Biraz fazla bastım sanırımNeyse uğraştırıyor biraz ama hallediyoruz.Çıkıp sıcak çayımızı içip sıcak bir sohbetin ardından ısınıyoruz, kendimize geliyoruz.Madem ısındık bu anı bir selfie ile süslendirelim ozaman deyip hemen monopodu çıkartıyotuz panoranın orta yerinde.Şimdiden uyarıyım sıcaktan ve yorgunluktan surat ifadelerimiz kaymış olabilir
[IMG][/IMG]
Evet artık kalkma ve ayrılma zamanı maalesef.Güzel bir günün ardından dostlarla vedalaşılıyor.Veda faslı bitince otoparktada bir fotoğrafımız bulunsun diyoruz ve tekrar alıyoruz elimize monopodu.
[IMG][/IMG]
Günün son resmini de burada kaydediyoruz ve gezi yazısını da burada noktalıyorum maalesef.Sıkılmadan sonuna kadar okuyan herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim.Biz fazlasıyla eğlendik umarım sizde okuyup bir nebzede olsa eğlenebilirsiniz.Yazıda da belirttiğim gibi videoyu en kısa zamanda editlemeye çalışacağım.Yazıyı hemen etkinlik dönüşü açtım biraz yorgunum o yüzden.Olabildiğince imlaya dikkat etmeye çalıştım ama hatam olduysa affola.Kendinize dikkat edin bir başka gezi yazısında görüşmek üzere.
Reklamlar
-
Mükemmel bir buluşma olmuş katılamadığım resmen gözlerim yaşardı denebilir :/
nice keyifli buluşmalar inşallah.
-
Muhteşem bir gündü.Umarım bize birçok kişi katılır ve motosikletle kışında gezilebileceğini,yaz kadar olmasada kışında sıcak sohbetler olabileceğini anlar.Bu güzel gün için hepinize teşekkürler iyi insanlar
-
Bunu sıkca yapalim. Umarim yeni dostlarimizla daha kalabalik bir etkinlik daha olur. Cok keyifliydi gercekten.
-
İlk grup gezimdi, çokta keyifliydi. Herkese teşekkürler.
-
Eveet arkadaşlar bunlarda geç gelen editimiz.Mangalı yaktığımız göl kenarının manzarası.Doğan'ın objektifinden.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
-
güzel gezi olmuş.
Tekeriniz düz bassın
-
çok güzel bi gezi olmuş arkadaşlar ben de Ankaradayım inşallah bir dahaki gezinize katılmak isterim
-
Harika bu gündü tüm dostlarıma tekrardan teşekkür ederim sıradaki etkinligi dört gözle bekliyorum
-
Pamir eline sağlık güzel bir sunum olmuş. Birdahaki gezilerde (bahara) beraber olmak dileğiyle.
Malum bizler sıcak su motorcuları kışın ortalıkta pek görünmeyiz
-
-
Güzel gezi tebrikler, bidahaki sefere haberim olursa, ve tabiki zamansız işlerim yolunda giderse katılabilirim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)