saat gece yarısını geçmişti 1 civarları ,canım sıkılıyordu .Kendime bi kahve yaptım,aynaya baktım bu saatte uyumam olanaksız üstelik cin gibiyim.Bütün bi hafta motora binemedim ,cuma günü oldu akşam yine binemedim arabayla çıkmıstım çünkü.
Garaja indim bi yandan sevdiceğimi düşünüyordum bi yandan da ,motoruma bakıyodum ki bakmakla olmaz bu bin çoabuk motora diye bi ses duydum yada duyduğumu sandım.Kaskımı taktım ve yollardayım saat de 1 i geçmiş sokaklar ıssız...Mersin çoktan uykuya dalmış..
Çevreyolunda giderken birde baktım Tarsus yolundayım , hergün geçtiğim yol burası beni sevdiğime götüren...ıssız kimsecikler yok nadiren araba geçiyor...
Ürküyorum...
Bişeyler sağ elimi birdaha dürttü,Tarsusu kattım önüme sessizliğin kimsesizliğin tadı ancak bukadar güzel olabilirdi
Yolda dümdüz olunca deymeyin keyfime...
Yolda bi ara tarlalardanyükselen alevleri gördüm çiftciler zararlı otları yakıyor olmalıydı muhteşem bir manzaraydı...
Tarsus a vardım motoru sağa çektim ve telefona sarıldım, 2 dk sonrada sevdiğim bana el sallıyordu,inanamadığı belli oluyordu...Gelmemi hem ummuyordu hemde istemiyordu tehlikeli olabilir diye..
Daha sonra sadece geçerken gördüğüm Tarsus da yeni yapılan "yarenlik" yoluna girdim motorla aslında buraya araba/motor ile girilmesi yasak,keyfini çıkara çıkara gezindim bikaç da foto alcaktım ki kameramın pili bitmiş o saatte civardaki tek büfeyi aradım buldum tam pilleri alacağım sırada 2 tane arkadaşımla karşılaştım Tarsus da oturuyorlar tabi şok geçirdiler neyaptığımı sordular bu saatte burada "geziyorum sadece" diyebildim ..İyimisin? diye sordular evet iyiydim hemde hiçkimsenin olamayacağı kadar iyi.
pillerimi aldım bir banka oturdum sigaramdan aldığım her nefese başka bir şarkı söyledim...
o sırada 5 adet genç gördüm, ellerinde müzik enstrümanları belli ki aynı frekanstayız yer,zaman vs..hemen kaynaştık meğer arkadaşlar müzisyenmiş kendimi tanıttım mesleğimin müzik olduğunu hobimin is hukuk olduğunu anlattım,
ayaküstü muhabbetin tadına doyum olmadı pek çok konuda konustuk telefonlarımızı aldık beraber çalmalıyız dedik onlarıda uğurladıktan sonra...sevdiğim merak etmiş beni ,aradı,geçerken penceremin altında dur dedi,
apartmanlarının önüne gelirken,bi parça koptu pencereden bakan sevdiğimden,düşmedi "indi" ,eğildim aldım bir kağıda sarılmış çiçek ,başımı yukarı kaldırdım,bi parçada gülümsemesi indi üzerime,incitmeden el salladım ...
biraz ilerde sağa çektim ve okudum ellerine yüreğine sağlık...
yola koyuldum , aynı yoldan aynı yangından geçtim ve saat 3ü geçiyordu eve vardığımda..herşey çok güzeldi..teşekkürler gece, teşekkürler kahve...
aşağıda daha önce yazdığım Adana-Mersin yolu izlenimlerim var...işe yarayabilir..
mersin adana arası yaklaşık 70 km lik bir yol
karayolu iki şehri birbirine bağlasada aslında hiç de şehirlerarası saki n bir
yolda gidiyor gibi değilsiniz oldukca yoğun ve hızlı akan bir trafik var
ve sürekli kavşaklar bulunmkata bu kavşaklardan fabrikalara yük taşıyabn
kamyonlar ok gibi yolun ortasına çıkıyor
yolun sadece tarsus çıkışı ve adana il sınırı kısmında trafik ışıkları
yok diğer yerlerde ise sürekli ışıklarda beklemek zorunda kalıyorsunuz
benim gördüğüm en büyük tehlikes ise ATAŞ Rafinerisinden çıkan
petrol tankerleri ve bunlardan yola akan yağ,benzin,mazot vb... maddeler
buzun üzerinde gidiyor gibisiniz..
şehirden biraz uzaklaşınca bekleyen bir diğer tehlike ise rüzgar
dümdüz ovanın üzerinde rüzgarı kesecek hiç bir yapı
yok ve rüzgara dikkat etmek gerekiyor.Kamyonların ve yanınızdan hızla gecen
arabaların rüzgarıda aklınızda kalsın.
yol hakkında söylenecek en olumlu söz 24 saat kontrol yapan trafik, jandarma ekipleri.her an için radara
yakalanma ihtimali mevcut..dikkat etmek lazım,,gnelde trafik 90km civarında seyrediyor
nadiren trafik canavarlarına rastlıyoruz..
gecici ve yakın zaman da
düzeltilebilecek bir sorun olarak da Huzurkent civarındaki bozuk asfaltı söyleyebiliriz...
yol makinalarca "taranmış" ve yarıklardan birine girdiğiniz anda kndinizi
yol dışında bulmanız an meselesi...umarım yakın zamanda düzeltilir.
yol ticaretin kalbinin aTTığı bir yol olmasına
çok önemli ve işlek olmasına rağmen ne yazıkkiçok kötü heryer çukurlarla dolu
bazıları doğrudan kaza yapmanıza bile yol açabilir..
ve yollarda kedi köpek kirpi vs ölülerine çok rastlanıyor...hem bir leşe çarpma ihtimali
hmde canlı bir hayvana çarpma ihtimali çok yüksek..
ve allahtan yol dümdüz 70km boyunca hiçbir viraj yok ancak bunun dez avantajı
dikkatinizin çok cabuk dağılıyor olması bir anda dalabilirsiniz