2015 sonbaharın son gezisi
Selam olsun ! tüm motor severlere ,bu gün 29.11.2015 Pazar, belki bu senenin son gezisi bu,kış içanadolu da yavaş yavaş kendini göstermeye başladı, ara ara yağmur yağıyor bu gün ,inşallah ıslanmadan dönerim eve , havalar iyice soğumadan bir gezi daha yapayım diye düştüm yollara
İşte gezmeyi planladığım gezi rotam,
Şehir çıkışından bir resim,
Hava iyi çok fazla soğukta yok,inşallah güzel bir gezi olacak,
Buraya gelene kadar biraz tarla yollarına girdim toprak zemin olduğundan motorun hertarafı oynuyor,düşmeden geldimya çok şükür,
Porsuk çayı kenarından geze geze gideceğim bu gün,
Demir köprüdeki işçilik güzel ,adamlar emek vermiş nakış gibi işlemişler,
Bu bölgesel tren ,benim memleketime gidiyor, Kütahya ya selamlar…
Burası sel önleme göleti,çok yağmurlar yağdığı zaman,derenin devamındaki ekili araziler zarar görmesin diye yapılmış bu gölet, balık ta var galiba balıkçılar balık tutuyorlar RAST GELE…
Ormanın içlerine doğru ilerliyorum, havada ara ara yağıyor,
Bu zamanda derelerde su akıyorsa buralarda , demek ki geçen kış iyi yağış almış buralar,
Kayadaki katmana bakıyorumda , kat kat çizgilerle dolu, aslında buralarda kaba (yumuşak) taşta deniliyor buralarda,
Asvalt yol bitti, ormana dalıyorum buradan,
Orman yolunda ilerliyorum, yükseklerde yollar iyi, henüz çamur yok,
Hiç kimseler yok, bir ben varım buralarda, iyi de poz vermişim hani,
Yükseklerden İnişe geçiyorum, ileride beni bekleyen sürprizden habersiz yoluma devam ediyorum,
Bu arada ileride bir çamura saplandım inanamazsınız, ön tekerleği çamur sardı ön teker dönmüyor,arka teker dönüyor gaz verince, ön tekerde hareket yok ben zorladıkça ön teker hareketsiz çamurun içine doğru kayıyor, burada enaz 1 saat uğraştım motoru çıkaramadım, kaldıkmı dağ başında ,derken 250-300 metre ilerideki çamlıca köyüne gittim yardım istemeye, sağolsun kendiside tcdd personeli olan , bir arkadaş arabasıyla beni çekerek çıkardı çamurdan,kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır
Çamurdan çıktıktan hemen sonra köydeki cami çeşmesinde elimi yüzümü yıkıyorum , botlarımında biraz çamurunu temizliyorum ve yoluma devam ediyorum,
Ne çamurmuş be ,her yere girmiş,
Burası eskişehirin en bildik mesire yerlerinden musa özü göleti, burada bir keresinde motosiklet festivali yapılmıştı,
Gölet çevresini güzelleştiriyorlar, burada çadır kamp için yerlerde var,
Burada at yetiştirilen yerlerde var, maşallah güzel atlar,
Ve trafik çevirmesiyle son buluyor bu günkü gezim, bu son resimdi, porsuk barajına da gidecektim ama yağmurdan dolayı oraya gidemedim, inşallah bir başka zamana,, kalın sağlıcakla, eskiişehirden selamlar…
resim upload