ÇATACIK ORMANI GEZİSİ
04.10.2015 Ekim ayı ilk bahar, yaz , derken son bahar geldi ,uzun zamandır bir gezi yapamamıştım, günler akıp gidi vermişti, dünyanın işi bitmiyor işte ,neyse gelelim konumuza
Sabah 10:30 da çıktım yola gideceğim yer 90 km uzaklıkta bulunan çatacık orman mesire yeri,
Burada bulunan ve yetiştilen geyikleri görmekti amacım ve tabiki doğayla iç içe biraz vakit geçirmekti,ve düştüm yollara işte çektiğim resimler,
Çiftçiler hasadını kaldırıyor artık, gözlemlediğim kadarıyla şeker pancarı, ay çiçekleri ve mısır hasadı başlamıştı ,
Yakışıklı motor vesselam,
Hızlı treni yakalamakta zor oldu hani, ben fotoğraf makinasını hazırlayasıya kaçacak sandım ama neyse ki fotoyu yakaladım,
Buda sabah kahvaltım ! kimisi sevmez çorba içmeyi, ama benim soğuk havalardaki favorimdir
Buradan sonra 24 km kalmış , daha önce hiç gitmedim buraya ama çok uzun çam ağaçları olduğunu duymuştum,
Buradan itibaren orman başladı , çam kokusu geliyorrrr
Maşallah ne büyümüş ama, kim bilir kaç yaşında, burada anıt ağaçlar varmış,
Birazdan o yangın gözetleme kulesine gideceğim,
Bende yörük olduğum içinmidir nedir bilmiyorum ama çok seviyorum ormanı ve keçileri,
Çam ağaçları arasında rastlıyorum bu çeşmeye , ŞEHİT OLMUŞ ÖZEL HAREKET POLİSİNİN adına yaptırılmış bu çeşme, ALLAH rahmet eylesin! Saygıyla anıyorum kendisini,
Ben çok ormanda gezdim ama böylesine ilk defa rastlıyorum , inanılmaz uzunlukta ve hepsi de kalem gibi maşallah, benim boyum 1.80 ağaçların uzunluğunu varın siz hesap edin,
Ormancılar kesmişler ağaçları, ormandaki sessizliği bozuyor testere sesleri,
İşte bir emektar MZ 301 , iki zamanlı canavar gibi bir motor,
Burada tel örgülerin arkasında görebilmeyi umduğum geyikleri çok bekliyorum , uzaktan da olsa görüyorum ama bir türlü foto yakalayamıyorum, çünkü çok hızlılar ve ormanın derinliklerinde kaybolup gittiler,
Geyikleri beklerken başlıyorum sağı solu çekmeye, çok bekledim geyikleri ama gelmediler,
Umudumu bir başka zamana bırakıyorum, bir bahanem olur ve yine gelirim umuduyla ayrılıyorum buradan,
Ormanın içinden geçen köy yolları, oldukça düzgün,
Yangın gözetleme kulesine gidiyorum,
İşte bir anıt ağaç, kim bilir kaç yaşında,
HARUN kardeşimin köpekleri etrafımda dönüp durdular,
HARUN kardeşimi burada tanıdım kendisi geçici orman işçisi, babası çalışıyormuş önceden burada,babası emekli olunca HARUN başlamış burada işe, biraz bilgi alıyorum kendisinden,, rakım 1739 m ASARTEPE yangın gözetleme kulesi diyor buraya, buralarda başlıca yaban hayvanları olarak AYI,DOMUZ, KURT,TİLKİ ,YIRTICI KUŞLAR,YILANLAR VS. gibi hayvanların yaşadığını duyuyorum,herşeyden önemlisi manzara çok süper burada,
Gözünün ala bildiğine orman buralar, iyiki gelmişim buralara,
HARUN kardeşim çok misafir perver doğrusu, tam bir Anadolu delikanlısı, işte bu kulenin en tepesine çıktım , dürbünle etrafı gözetledim , peki HARUN kardeşim tam olarak ne iş yapıyorsun burada ? diyor ki , etrafta bir duman görürsem haber veriyorum ormanda bulunan ve belli noktalarda bekleyen yangın söndürme ekibine, onlarda gidip bakıp kontrol ediyorlar,burada 6 ay bekliyorlarmış, sonrasında köylerine gidiyorlarmış, HARUN kardeşimle helalleşip ayrılıyorum buradan, arkamdan yine gel diyor, saygılar HARUN kardeşime…
Tamamen doğal bir tavuk kümesi, sadece kapı yapmışlar,
Kesimci Hüseyin amca ,
HÜSEYİN amca burada daha önceleri daha büyük çam ağaçları olduğunu söylüyor,ben birkeresinde 130 kuturunda çam kestim diyor, bu 130 kutur, galiba 130 cm oluyor,
KATİLLLLL….
Ormandaki kesim işlerinde çalışan köylülerle karşılaşıyorum, bizimde resmimizi çek diyorlar, bende çekiyorum,
Ne ağaçlar var be , şekilden şekil’e girmişler,
Çok yere koymuşlar bu kuş yuvalarından,
Ne manzara ama değil mi ? uzayıp giden kızıl çam ormanları, sündiken sıra dağları burası,
Dönüş yolundayım artık, nasıl yakışıklı değil mi motorum ?
Sabah geliyordum ama şimdi dönüyorum eskişehire,
Yolun kenarına atmışlar bu şişeleri, acaba araç falanmı devrilmiş burada,
Bu son resim ,artık Eskişehir deyim,, beni sabırla izlediğiniz için teşekkür ederim, bir dahaki gezide görüşmek üzere saygılar…
resim upload servisleri