Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kuzeyden Güneye İtalya Turum (5 gün 2500 km) Hayaldi gerçek oldu :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda NC700X
    Arkadaşlar selamlar,

Daha önceden kendi motosikletim ile Karadeniz+Gürcistan turu yapmış idim,(Bajaj Pulsar 200NS) gezmekten gezi yazısını tam olarak bitirememiş idim ama umarım bitireceğim.
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...an-gezisi.html

Hayalim olan rotada motosiklet kullanmanın verdiği hissi gerçekten kelimeler ile anlatmak mümkün değil.
    Kuzeyden,güneye doğru hazırlamış oldugum rota ile ilgili tüm detaylara buradan erişebilirsiniz.

Album1

Album2

Rotamı kısaca söyle özetleyebilirim.
    Bologna>Milano>Bergamo>Dolemites>Jaufenpass>Venedi k>Florence>Pisa>Rome>Naples>Pompei>AmalfiCoast

Burada Jaufenpass (Passo di Monte Giovo) 2,094 m (6,870 ft) zirveye çıkış videomu bulabilirsiniz.

Hayalim gerçek olunca ben

Zirveden iniyorken motosikletin gözünden Alpler videosunuda blogda paylaşacağım.

Bu vesile ile motosiklet.net ailesinin bayramını kutlar,herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Hamza Toruk, sailor33, Cavalry ve 11 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    süper olmuş hiç kıskanmadımki
    something123, orh, tolgaersoz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Honda NC700X
    Arkadaşlar selamlar,

Hayalim olan rotada motosiklet kullanmanın verdiği hissi gerçekten kelimeler ile anlatmak mümkün değil.
    Kuzeyden,güneye doğru hazırlamış oldugum rota ;

italyroute-1 by tolgaersoz, on Flickr

italyroute-2 by tolgaersoz, on Flickr

Rotamı kısaca söyle özetleyebilirim.Toplamda 2.000 küsür km
    Bologna>Milano>Bergamo>Dolemites>Jaufenpass>Venedi k>Florence>Pisa>Rome>Naples>Pompei>AmalfiCoast

Öncelikle motosikleti kiralamış oldugum yer ile başlamak istiyorum.
    Tüm detayları burada bulabilirsiniz.
    http://www.cimt.it/

Konaklamış olduğumuz noktalar ise aşağıdaki gibidir.

IMG-20150925-WA0000 by tolgaersoz, on Flickr

IMG-20150925-WA0001 by tolgaersoz, on Flickr

IMG-20150925-WA0002 by tolgaersoz, on Flickr

IMG-20150925-WA0003 by tolgaersoz, on Flickr

Bu geziyi her ne kadar tek başıma çıkacakmışım gibi planlamış olsamda ofiste birlikte çalışmış oldugum hobisi fotoğraf çekmek olan bir arkadaşım ile birlikte yapmak kısmet oldu.Bu arada kendisinin hiç artçı deneyimi yok

Ailemin ve arkadaşlarımın beni izlemesi ve nerede oldugumdan haberdar olmaları için suradan yıllık 10 liraya realtime gps tracker satın aldım.Uzaktan sms gönderilebiliyor.Gittiğiniz yerler anlık olarak record ediyor ve telefona direkt olarak web üzerinden gps açıp kapama vb komutları gönderebiliyor.

Artık başlayabiirim sanırım

Tüm hazırlıklarımız tamamlandı;
    IMAG2325 by tolgaersoz, on Flickr

Havaalanında bekleme

IMAG2336 by tolgaersoz, on Flickr

18.09.2015
    Gün 1

Amaç:Sabiha Gökçen Havalimanından >Bologna Airport ulasıp ,Bologna'dan tren ile Milanoya motosikleti almak
    Uçuş saatimiz geldi ama görüldüğü üzere Pegasus yine güldürmedi.

IMAG2338 by tolgaersoz, on Flickr

Sonunda uçabildik;
    DSC_0260 by tolgaersoz, on Flickr

Arkadaslar pegasustan saglam kazik yedim 1 saat delay gectim ucaga aldiktan sonra 40 dk da ucakta beklettiler.
    Evrak bekliyorlarmis kalkmasi icin herneyse bu tum plani bozdugu icin tren biletlerim yandi.
    Tekrar bilet almak zorunda kaldim ve bu da 20 dk gecikme gösteriyor.

IMAG2343 by tolgaersoz, on Flickr

Motosikleti kiraladigim firma ise 18:00 den sonra gelir isen 30euro fark alirim diyor,herneyse sonuc olarak napiyoruz bir daha pegasustan bilet almiyoruz )Neyse bologna havaalanindan otobus ile gectim city center'a milano icin tren biletimi de aldim motora kavusacagiz inşallah,bu arada telefon hatti hala bulamadim koskoca merkezde bi iletisim noktasi goremedim.

Milano'ya giden trenim 25 dk rotar yaptı.Milanoya vardık acik bir Vodafone gordum lamba gibi yapistim direkt bir hat aldim hersey yoluna girmeye basladi.Baktim karsisinda bide burger king acliktan kulaklar uzamis zaten bi steak yapistirayim dedim.Yemekten sonra motosikleti almaya gidecegim tabi kiralayan firma hala 30 euro karsiliginda dukkani acmaya gelir ise gelmez ise de yapacak bisi yok kalacagim yer 60km uzaklıkta gitmek için bir yolunu bulucam artik.Bulundugum noktadan 2 aktarma yapip metro ile makineyi almaya gidecegiz.

IMAG2348 by tolgaersoz, on Flickr

Motosikleti almaya gideceğimiz yerin yol tarifini iletişim merkezindeki gençlerden aldık
    IMAG2349 by tolgaersoz, on Flickr

Pegasus 2 saat rotari dayayinca mantara bagladim.Tren biletim yandi.
    Aldigim yeni trende 25 dk rotar yapinca careyi oturup muzik dinlemekte buldum.
    Etrafta sim kart satan yer malesef yok idi.
    Milanoda trenden inince vodafone yabistirdim (4g bayagi iyi bu arada )
    Hat olayini cozunce bi rahatlama geldi.
    Karnim doydu ohh daha ne isteyeyim tabiki motosiklet

Richardo amcayi aradim amca ben geldim dedim.Dedi sen kimsin dedim ben Tolga demezmi ben hatirlamiyorum ulan 350euro'yu karttan cekince gayet taniyodun aahahahaha herneyse dedim amca bak canimi sikma gelmisim Turkiyeden (icimden diyorum tabi bunlari) neyse amca mesai bitirmis kafayida resetlemis.

Mail atmistim gun icinde diyince hatirladi bana bi gulme geldi adam telefonda soru soruyor cevap veremiyorum felan.Sonuc olarak bi gol de Richardo amcadan geldi.Dedi saat gec oldu ben dukkani kapadim.

Dedim motoru almam lazim dedi sabah gel.Olur olmaz derken kestaneye giren semsiye acilmaz misali saat zaten 9 olmus plan motosikleti alip bergamo ya gecmek idi o da yalan oldu.Halbuki evden abdest alip cikmistim yahu )

Bergamoya taksi 60 km icin 100 kusur yuro diyince bende icimden yuruuu didim Orada yaptigim rezervasyonda yandi malum ucak ve tren rotari yuzunden haydee booking'den yer kovalamaca asil olay burda kopuyor zaten yorulmusum kicimdan ter atiyorum.

Neyse yer bulduk ettik vs der iken baktim yurume mesafesinde tabanlari yaglamasyon kapidayim zile basiyorum mantar ariyorum o da mantar kaldik mi disarda herneyse iceriye anahtari olan tayfalar girince kapiyi tutup iceri dalarsin ahahaha cesarete gel ulan sokecekler bobregi neyse ariyorum icerden tel sesi geliyor tv sesi geliyor acan yok vay anasini sayin seyirciler dedim artik burda kapida yatarim en kotu 2 ust kattaki komsusuymus ararim simdi yakindayda kosar gelir didi.

Bekliyorum ama o kapinin acilacagina bende inanmiyorum aklima Sinan Cetinle film gibi vardiya arkada gulpembe caliyordu hani kapi acilcak acilmicak gelicek gelmicek yeminle o hislere burundum derkennnn arkadan fon muzigi ve Jahohan cika geldi icimden nasil saydiriyorum ama herifi gordum bi yumusama geldi meger booking guncellemeyi unutmus ya birader iyi guzelde neyse bisi demicem.
    Al basina belayi sonra bayagi bir yardimci oldu ama sagolsun ettigim kufurleride geri aldim )

Hic yoktan iyidir denilebilecek bir yer buldu yari kore yari italyan kirmasi bi yer calisanları cok acik sozlu cash varsa niye kredi kartiyla oduyorum diye firca yedim :(

Orasıda burası tavsiye etmiyorum.

IMAG2350 by tolgaersoz, on Flickr

Sonuc olarak motosikleti alamadık.Buraya 10 dk mesafede yarin kavusacagiz insallah.

19.09.2015
    Gün 2
    Varoş mahallede bulunan otelimizde çıkıp taksi ile direkt olarak motosikleti alacağımız mekana gidiyoruz.
    IMAG2354 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2359 by tolgaersoz, on Flickr

Veee mutlu son arkadaslar Alpler bizi bekler diyip direkt yola koyuluyoruz kiralama idi evrak işleri idi vakit kaybettik.
    IMAG2369 by tolgaersoz, on Flickr

Km vs motosikletin fotolarını çekiyorum ne olur nolmaz sonradan kontrol edip söyle olmuş böyle olmuş vs olmasın diye.
    IMAG2371 by tolgaersoz, on Flickr

Motosikleti aldığımız gibi direkt olarak ilk durağımız olan Alplere çıktık
    Bu yolda zirveye ulaşmak ve aşağıya inmek benim hayalimdi ve bunu gerçekleştirdim.Mutluluğumun tarifi mümkün değil kelimeler ile anlatılamaz o an bir video çektim iyi seyirler Size selam göndereceğim demiş idim

Kısa bir tanıtım videosu

Bu da benim 2093M zirveye çıkışım

BMWF700GS gözünden zirveden iniş videom

Buraya zirveden aşağıya iniyor iken F700GS gözünden video'yu yüklenmesi biter bitmez ekleyeceğim.

20.09.2015
    Özetle ;
    Sabah taksi ile motosikleti kiraladığımız firmaya gittik adam bildiğin rot balansı çıktı sonradan anladıkki Richardo amcanın anlaşmalı olduğu bir yer imiş görünürde motor olmayınca bi kıllanma geldi etti neyse 1500Euro deposit çekecek imiş Messimo kartımdan iyi güzelde önce bi malı görelim be aga dimi yani ?
    Neyse motoru sistemden göremediği için aradı etti Richardo amca ile konuştu felan filan bayağı bir zaman kaybettik evrak işleri vs der iken dedim şu motoru görek hele bi tabi tabi dedi.İndik baktık sıkıntı yok ilk dikkatimi çeken zincirde yağın olmaması idi.Neyse depositoyu vericez edicez der iken 1500Euro opsiyonun yanında birde böyle bi paket var dedi bu arada bunları yarı İtalyanca yarı İngilizce anlatmaya çalışıyor.Neymiş o paket dedik. 800Euro deposit günlük ise +15 Euro fark ne diyorum aynı diyor.

En sonunda anladık ki en eğer bizden kaynaklı bir hata olur ise bu 15Euro ile karşılıyormuş hepsini diğeri ana paradan düşüyor imiş ama bu sigorta mevzusu bayağı uzamıştı ve sıkıldım en son Richarrdo ile konuşup durumu çözdük.2 opsiyonu yaptırdık.

Neyse herşey tamam derken zincir yağı şu bu ıvır zıvır işleri halledip garajdan çıkarıp dükkanın önüne getirdim aleti lastik havalarını kontrol etsinler diye.O sırada müşterinin biri arabayı dükkanın önüne bırakmış Volvo v40 sanırım herneyse lastik havaları tamamlandı Messimo yer kaplamasın çıkaralım deyince ok diyip bindim alete hacı bi ses geldi çıkarken bi içim cızladı bi baktım müşterinin arabasının tamponuna bizim extra large çantaları sürttürü vermişim aha dedim zıçtık.

Arkadaş her sabah abdestimi alıp çıkıyorum nedir bu cünüplük çözemedim.Neyse Messimoya şimdi pasta cilayı nasıl anlatacam hacı ? Yani pasta cila yapsak çıkacak hafif bir sürtme neyse anlatmayı becerdim.Bunu İngilizce bilmeyen bir italyana anlatabilen çıkarsa bedava italya uçak bileti benden haha neyse temizledik ettik az bişi iz soyuklar kaldı Messimo benimde üzüldüğümü görünce işte bu yüzden insurance diyordum gibilerinden bişi dedi.Neyse motosikletin kavraması ile ilgili bir sorun gördüm aleti çok erken kavrıyordu derken Messimo o problemi de çözdü.Herneyse canım bayağı sıkıldı.

Dolemitiye doğru yolculuk;
    Benzin full olduğu için önce motosiklet ile bir flört edip nedir ne değildir bi baktım ettim.250 km sonunda tanışıp kaynaştık.Baktım benzin ısıgı yanıyor bi yere daldık bodozlama meğer sadece metan varmış insanda yok ki anacım her b.ku self service kredi kartı çalışmadı felan derken ya yürü dedim bizim Cemoya.(Fotoğrafçı arkadasım aynı zamanda king of artçı olur)

IMGP9054 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2386 by tolgaersoz, on Flickr

Benzin iyice göz kırpmaya başlayınca kalabalık gördüğüm bir benzinciye dalıp adamları izledim yahu adamlar İngilizce bilmiyor bırak bide hani bir yardımcı olayım felanda yok vay anasını dedim en kötü işeriz diye içimden geçiriyorum derken.Mevzu basit imiş önce parayı bayılıyorsun sonra pompa no seçiyorsun gidip pompadan ödediğin para kadar benzin geliyor.

Benzin molasından

IMAG2383 by tolgaersoz, on Flickr

Kredi kartı mantar olunca nakit ödeyip aldık en sonunda içime bir rahatlık geldi.
    Eşyalardan kurtulmamız lazım idi bastık Dolemiteye ben gördüğüm karşısında resmen büyülendim inanılmaz bir yayla evi yahu bu kadar şirin bu kadar mı güzel olur.Ama adreste kimsecikler yok neyse ki çok sürmeden Larris amca çıktı bahçeye ve tanıştık ettik .Eşyaları boşalttık,saat olmuş 14:30 hedefimiz jaufenpass passo giovo idi yapıştırdık yollar çok keyifliydi herşey yoluna girmeye başladı.

Zaten yayla evini görünce ben bayıldım allahım dedim bize bu hediye keyifler yerine gelince tam bir ohh çektim baktım navigasyon patladı ahaha battery low diyi hay senin kedi canını neyse SOS yerleri var öyle kafana göre çekip duramıyosun durduk ettik derken parmaklıyorum ediyorum.

Yayla evi ;

IMAG2392 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2394 by tolgaersoz, on Flickr

Meğersem çakmalık fişi takılı değil imiş allahım dedim sana geliyorum.
    Neyse taktım ettim derken hala aynı hata meğer soketi gevşemiş oraya hemen bir türk filmi bişiler sıkıştırdım ettim yola devam

IMGP8938 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9062 by tolgaersoz, on Flickr

Ve mutlu son jaufenpass passo giovo idi şu tabelayı görünce nasıl mutlu oldum anlatamam ya bu arada dışarısının sıcaklığı 7.5 gösteriyor ve kestaneler donmak üzere neyseki tam ekipman gittiğimziden sorun olmadı.

DSC_0271 by tolgaersoz, on Flickr

Ama millet yardırıyoorr arkadaşlar ne viraj ne virajj peh pehh pehh yalnız İtalyanlar özellikle bayan sürücüleri beni çok etkiledi eşim olacak insanın araba veya motor farketmez harbiden öyle sürmesini isterdim.

IMGP9152 by tolgaersoz, on Flickr

Zirvede cafe yapmış adamlar oturup tatlıydı kahveydi bi içimizi ısıttık ekipmanları ve kameraları ayarlayıp aşağı doğru yardırmasyon ama buradan kelimeler ile anlatamayacağım kadar zevk aldım.Videoları editleyip paylaşacağım.

DSC_0275 by tolgaersoz, on Flickr

Zirveden bir manzara

IMGP9155 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9153 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9184 by tolgaersoz, on Flickr

Sonuc olarak sağ salim yayla evimize döndük biraz kıç dondurucu cinsten oldu ama evin için hamam pardon ev mi dedim saray yavrusu olacak idi
    Motorcunun haccı böyle oluyormuş demekki artık videoları izleyip izleyip ağlarmıyım yoksa pul koleksiyonumamı koyarım bilemedim.

Artçıların kralı olan fotoğrafçı Cemalettin kardeşimize teşekkürü borç bilirim.Adam yemedi içmedi foto çekti yahu )

IMAG2372 by tolgaersoz, on Flickr

Aaa ne güzel sorunsuz bitmiş dediğinizi duyar gibiyim dönerken zincir koruma yerinde çıkmış demek ki BMW 'de de vidalar gevseyebiliyormuş

DSC_0287 by tolgaersoz, on Flickr

Diğer olumsuz tarafı ise hala çorba içebileceğimiz bir yer bulamadık :(

Sonraki günkü rotamız Venedik oradan da Florence …

Yayla evinde uyanınca daha bir dinç uyanıyorsunuz yola çıkmaya hazırız

IMAG2440 by tolgaersoz, on Flickr

Ne kadar benzinci var ise autostrade yolları haricindekilerde kredi kartlarını kullanamadık.Bazılarında aşağıdaki uyarı var idi ,bazılarında uyarı olmamasına rağmen kredi kartını otomata sokup işlem yapmaya çalıştıgımızda geçersiz kart diyip kartı geri veriyordu bizde nakit kullanıyorduk bu bizim cepte bulundurmamız gereken nakit hesabını bayağı bir şaşırttı.

IMAG2444 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9189 by tolgaersoz, on Flickr

Yollardan karelerimiz,
    IMGP9191 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9218 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9228 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9230 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2453 by tolgaersoz, on Flickr

Yollar böyle bol yeşillikli olunca hiç bitsin istemiyorum
    IMGP9236 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9238 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9239 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9239 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9253 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9258 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9261 by tolgaersoz, on Flickr

Venedik'e geldik ama ben çok yoruldum artı cebimizde 20Euro nakit vardı ada içerisinde bankamatik vb bulup çekeriz diye düşündük bazı şeyler düşündüğümüz gibi gitmedi.

Gondola binemedik çünkü otoparka para verince cepteki para sıfırı bulacak idi ve gondollar bence gereğinden fazla pahalı gibi geldi bana ki o kadar bir esprisi olmadıgını düşünüyorum açıkcası beni cezbetmedi desek daha doğru olabilir aslında.

IMGP9282 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9285 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9288 by tolgaersoz, on Flickr

Florence'a doğru hostelimizin yolunu tutuyoruz,hava kararmış olsada florence trafiği beni bayağı korkutuyor.Her an sağınızdan solunuzdan scooterlar fırlayıp önünüzde bir anda fren yapabiliyor ve makas atıp ani dönüşler yapabiliyorlar.

İlerleyen zamanlarda video editlemeleri bittiği zaman florence'a trafiğini videosunu ekleyeceğim.

Hostele geldik "7 Dei Santi Hostel"
    Hersey iyi hos guzelde tek kotu yani biri duj aliyorken digerinin disari cikmasi ahaahhaa bknz ekteki foto

IMAG2456 by tolgaersoz, on Flickr

Bunları bilip kalın burada

Gece dısarı çıkıyoruz sokaklar caddeler o kadar birbirine benziyor ki anlatamam "nokia here maps" offline çalışıyor ve çok basarılı tavsiye ederim arkadaşlar.Motosiklet üzerinde Garmin var idi arada bir beyni sulansada iyi çalıştıgını söyleyebilirim.

Kafamızda Pizzanin kralini yiyip ardindan meshur homemade ev sarabi içmek var

Mekanın ismi araştırmalarıma göre sıra beklemek zorunda kalabiliyorsunuz o derece "Osteria Pepo"

IMAG2463 by tolgaersoz, on Flickr

Neye niye neye kısmet

Menümüz

IMAG2457 by tolgaersoz, on Flickr

Gülmeyin soup diye söylediğim çorba değilmiş meğersem Bende sıcak bir çorba içicem Çanakkale boğazını ıslatıcam diye öyle sevinmiştim ki

Neyse bu da çok güzel domatesli bir yemek türü.

IMAG2460 by tolgaersoz, on Flickr

Bu mekana gelmiş iken makarnanın kum midyelisi olanından yemenizi tavsiye ederim, kokusu pek hoşuma gitmemiş olsada yağ gibi aktı gitti vallahi
    IMAG2461 by tolgaersoz, on Flickr

Homemade ev şarabı diğer şarapları unutun arkadaşlar
    IMAG2459 by tolgaersoz, on Flickr

Sabahtan kahvalti yapip once Pisa oradan Roma'ya dogru yol alicaz hayirlisi kismet artikin

Gunun ozeti: Ogle vakti Venedik'e gecmeden once yolda restorante gorup yapistik.T-bone salata derken

IMAG2446 by tolgaersoz, on Flickr

Florence varinca ne yesek ne yesek derken osterio pepo isimli mekani sagolsun bi abim tavsiye etti bizde araştırdık ettik harbiden dedikleri kadar var imiş gittik gorduk yedik ictik.

Gun icinde para kalmayinca exchange bankamatik vs aramak sikintiya soktu motoru otoparka koyacam para yok parali yoldan gidicez para yok hay anasini didim neyseki atm bulup para cektikten sonra rahatlama geldi.Italyada self service benzin istasyonlarinin hicbirinde kredi karti kullanamadik.

Evet dediğim gibi sabah erkenden kahvaltımızı yapıp florence'dan ayrılıp, Pisa >Rome geçmeyi planlıyoruz.

Bakalım bizi neler bekliyor

21.09.2015

Gunaydınlar diye başlayalım biz ve motosikletimiz yola çıkmaya hazırız bugun rotamız biraz uzun ve biraz fazla yorulacağız.

IMAG2487 by tolgaersoz, on Flickr

Florence'a sokaklarına veda ediyoruz.

IMAG2493 by tolgaersoz, on Flickr

Buraya kadar gelmişiz fotoğraflarını çekmeden ayrılmak olmaz idi

IMAG2498 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2501 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2514 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2519 by tolgaersoz, on Flickr

Bekle bizi Pisaaa bekle bizi Romaaa geliyoruz

21.09.2015

Pisa'ya vardik, klişe fotoğraflardan bende çektirmek istiyorum

Yaklasik 300km daha yolumuz var.Arada zinciri felan yagladim ufak tefek kontroller yaptim haydi hayirlisi bakalim
    IMAG2534 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2541 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2544 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2561 by tolgaersoz, on Flickr

İtalya hatırası Vespalı buzdolabı manetlerinden özendim :D
    IMAG2575 by tolgaersoz, on Flickr

DSC_0302 by tolgaersoz, on Flickr

Mola vakti susadım ve az bi yorgunluk çöktü havada sıcak ihtiyac molası verdik.Artçı'nın işi iş arkada ohhh keyif vallahi

Ne yalan söyliyim bu molada artçıyı kıskandım yahu biz keyif yapıyor isek bizden 2 kat daha fazla keyif yapıyor suya sabuna karışmaz ohhh kafa rahat

IMAG2594 by tolgaersoz, on Flickr

Romaya dogru yola koyulduk gördüğünüz üzere ;

DSC_0335 by tolgaersoz, on Flickr

Tabelayı görünce bana bi heyecan bi titreme geldi ahahaha
    DSC_0332 by tolgaersoz, on Flickr

DSC_0334 by tolgaersoz, on Flickr

DSC_0359 by tolgaersoz, on Flickr

Romaya çok şükür geldik ama bu seferde ,rezervasyon yaptigimiz yer mantar cikti döner dönmez direkt olarak hamama gidiyorum:D ariyoruz cevap yok zile basiyoruz cikan yok bide zilin yanina kartvizit koymuslar ahahaha saka gibi neyse sonumuz hayir olsun booking.com aradim zaten sinirli dakika var,herifler hatta bekletiyor ulasip donucez dediler, arayan soran yok tekrar arayip ulastim bu seferde hatta bekletip kapadilar.Bakalim bu gece napiyoruz bi daha bookinge guvenip is yapani şoparlar opsun emi

IMAG2600 by tolgaersoz, on Flickr

Günün özeti ; Bugun yaklaşık 400 küsür km motosiklet kullanmak zorunda kaldım.Uzun ve yorucu bir gün oldu diyebilirim.Üstüne birde hostelin sahibi Messo amcamız geç gelmese iyi idi bayağı bir içmiş vaziyette gelince aha dedim zıçtık.Zaten saat geç olmus seve seve kalıcaz yani göstereceği yerde hayırlısı dedik.2 saat gecikmelide olsa yerleştik tahminimizden çok daha iyi çıktı.Eşyaları taşıma vs der iken hostel cadde üzerinde ve tam karşıda polisler toplanmış vs derken bana bir tırsma geldi.Dedim bu motor kapı önünden uçar.Adam demezmi otopark yok.Kapıda bıraksam sorun olurmu ? Motosikleti çalarlar eyvallah içim rahatladı yani.Otopark arayışı vs der iken karnımız çok acıkmıs idi.Ya dedim yürü yemeğe başlarım motoruna ya pizzanın kralını yemeye gittik.Mekan ismini söylüyorum "Da francesco" gelirseniz muhakkak bu mekana gidin ve şarap ile yapılan tiramusuyu bu mekanda muhakkak yiyin

IMAG2863 by tolgaersoz, on Flickr

DSC_0372 by tolgaersoz, on Flickr

Neyse yemek vs iyi geldi.Sinirler gevsedi der iken dükkan sahibi motosikleti bulundugu yerden almam gerektiğini anlatıyor.Millet o kadar tedirgin ki herkes bir cuzdanı koruma sürekli bişilerini kontrol etme bana bi kıllanma geldi.Yahu doğru düzgün yemek yiyemiyorum makineyi düşünmekten gittim,çektim bulundugu yerden kilitledim kilidi ile felan derken. Bu kadar paranoya yapmamın sebebide herifin biri gözümün önünde bildiğiniz Vespanın direksiyonu kilidini yoklayıp gördüğümü görünce uzadı felan la dedim nereye düştük ya.Romadayız yanlış anlaşılma olmasın yani

Yedik içtik derken etrafı gezmeye çıkalım bari napıcaz collesium 'a doğru uzadık goy goy vs derken oradan hadi ispanyol merdivenlerine geçtik.Bu seferde o alana motosiklet ile girilmiyormuş,özellikle baktım tabela yok bişi yok yani.Neyse polis amcalar çektimi beni kenara hadi al bakalım başına belayı gece gece şarabıda gömmüşüm(bi kadeh bi kadehtir) ahanda dedim zıctık evrakları vs istedi çıkardım verdim, ama görmeniz lazım amcalara bildiğin şebeklik yapıyorum.

Makbuzu aldı diğeri amiri bakıyo ediyo ehliyete la dedim gerilim verme kesiceksen kes cezayı (tabi içimden diyorum bunları ahahaha) o kadar şey saydım ettim adama herif tek kelime etti parmaklarıylada işaret ederek "walking" bende uzatmadan ok çekiyorum sorun yok felan diyorum.

O sırada diğer memur arkadaş almış makbuzu geliyor bana doğru meğer ingilizce bilmiyorlarmış kıçımdan terler aktı ya iyi kıvırıyorum ama onuda farkettim yani ilk aklıma gelen ulan zaten motosiklete otopark bulamadık en azından güvende olur götürürlersede ahahaha kafaya gel !!!! neyse cezayı yemeden uzadık direk ispanyol merdivenlerinden

Otoparkı bulduk
    IMAG2605 by tolgaersoz, on Flickr

Unutmadan İtalyanın vesikalık fotoları meşhurmuş muhakkak sizde çekilin :D şaka şaka söyle sağ köşede tabelada koskoca puntolarla turuncu renkte 98 yazıyordu altında da 90 vardı,anlık bir ışık gördüm sanki böyle bi çaktı o an dedim herhalde bu ışık o ışık olamaz anladınız siz onu meğer radara girmişim sonradan farkettim ki yapacak bişi yok artıkın.Motosiklete otopark aradık bulduk bıraktık bugun çok güzel ve yorucu geçti.

Hee bu arada hamam sordum kimse hamam nedir bilmiyor ahahahah

Aslında gezinin planlandığı günden beri Catania geçelim feribot ile oralarıda gezelim diye planlıyor idik.Malesef evdeki hesap çarşıya uymadı.Feribot parası ve yerli halkın bize çok iyi feedback vermemesinden dolayı rotamızı Catania geçmek yerine bir gün daha Romada vakit geçirerek yürüyerek Romayı gezelim diyerekten değiştirdik.

cataniarotaiptal by tolgaersoz, on Flickr

Evet bakalım Romada neler varmış

Motosikleti otoparka bıraktıktan sonra saat geç olmuş idi sessiz sakin Roma sokaklarından bir kare

IMAG2614 by tolgaersoz, on Flickr

İspanyol merdivenlerine yukarıdan bir bakış Bangladeşli bir selfie cubugu satıcısı bize aşağı motosiklet ile nasıl ineceğimizi anlattı.

Gece İspanyol merdivenlerinden bir görüntü
    IMGP9553 by tolgaersoz, on Flickr

Sabah Romayı yürüyerek gezeceğimizden dinlenmemiz gerekiyor.

Sabah uyanıp kahvaltıya gidiyoruz sadece bir kuruvasan ile olmaz tabiki

Bugun yürüyerek Romayı geziyoruz.Haydi başlayalım.

IMAG2627 by tolgaersoz, on Flickr

Ben hiç bu kadar Vespayı bir arada görmemiş idim ya siz ?
    IMAG2636 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2639 by tolgaersoz, on Flickr

Motosikletlerin trafikte daha baskın olduğunu belirtmek isterim.
    IMAG2645 by tolgaersoz, on Flickr

Moda caddesi oluyor burası bir sürü most popular marka var ilgimi hiç çekmediği için ne yalan söyliyim hiç kafamı uzatıp mağazalara bakmadım bile.
    IMAG2690 by tolgaersoz, on Flickr

Efsane makarnacı buranın makarnalarını tatmanız gerek özel bir sos ile yapıyor sanırım inanılmaz lezzetli idi. Mekan ismi "Pastaficio"

IMAG2696 by tolgaersoz, on Flickr

Para atanları çektim sadece ama zaten bir kere daha kendi motosikletim ile giderim diye düşünüyorum.Zaten turist olarak yeterince katkıda bulunduk İtalya halkına

IMAG2700 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2711 by tolgaersoz, on Flickr

Sokak aralarında böyle mındar edilmiş scooterlar görmek mümkün

IMAG2728 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2731 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9561 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9562 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2740 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9571 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9572 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9578 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9579 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2778 by tolgaersoz, on Flickr

Yürüyerek gezmek gibisi varmı yahu ohhh misss Vatikanda güneşi batırdık.
    IMGP9597 by tolgaersoz, on Flickr

Antika aracı görünce direkt telefona sarıldım sahibi çok ilgi topluyor anlaşılan beni fotoğraf çekiyorken eli ile uyardı çekme vs diye bende tabiki bir tane çekmiş bulundum.Hayatımda ilk defa böyle bir araç görüyorum.Dedem bile yaşlı olduğu kesin.

IMAG2786 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2793 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9603 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2854 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9548 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9550 by tolgaersoz, on Flickr

Ve geceyi bitiriyoruz.

Özet olarak ;
    Romayi bence motorsuz tasit ile gezmeli gördüğünüz üzere hem cok keyifli hemde stress felan olmuyorsunuz.Cok rahat ve keyifli bir gezi oldu dondugumuzde ayaklar sismis idi rahat 10km yuruyerek etrafi gezmisizdir.
    Romayi yuruyerek gezip gordukten sonra bu kadar tarih akan bi yer daha bilmiyorum heryer cok guzel hersey harika otesi kusursuz geldi gozume her kulturden insan var,ve herkes cok rahat ve guleryuzlu ne guzel bi an oyle bi imrendim ki keske azicik benim ulkemdeki insanlarda da olsa tebessum,guleryuz hosgoru insanlarin birbirine saygili olmasi,deger vermesi ne guzel seyler.

Buraları gelip gezip gormenizi tavsiye ederim kelimeler ile anlatilamayacak derecede guzel havasi insanlari tarihi herseyi ile mukemmel.

Rotamızı güneye doğru çeviriyoruz.
    Amalfi cost geciyoruz bakalim orada bizi neler bekliyor guneye dogru gittikce insanlari dikkatli olmamiz gerektigi uyarisini yaptilar.

23.09.2015
    Motosikletimiz ve biz dinlendikten sonra Rotamızı Amalfi Coast'a çevirdik,heyecan dorukta ama sabah uyanıp otoparkta motosikleti bıraktığımız yerde bulamayacakmışız gibi his vardı içimde sebebi de yerli halkının sürekli çok dikkat edin vb söylentileri ,eşyaları topladık ettik, hava durumuna felan baktık 19 sağnak yağmur gösteriyor.

Romada yola çıkmadan ufaktan çiselemeye başlamış idi zaten.Otoparka vardık heyecan dorukta Motosiklet yerinde duruyordu çok şükür anlamsız bir gülümseme bişiler oldu bende, bu arada sağlam bir otopark parası ödedik 36euro hiç unutmayacağım

Çok uzattım hadi başlayalım

Rotamız şu şekilde ;
    amalfirotası by tolgaersoz, on Flickr

amalfirotası2 by tolgaersoz, on Flickr

Öncelikle efsane bir yolu olduğunu söylemeliyim,rotada görüleceği üzere yol çok dar ve gidiş geliş inanılmaz güzel virajları mevcut ve süper ötesi manzara size eşlik ediyor.Bu yolda tek bir tehlike atlattık karşıdan gelen araç bizim şeridimize girmiş ve ben bunu farkeder farketmez güzel bir şekilde toparladım.Eğer bi 5 sn erken viraja girmiş olsa idim sıkıntılı şeyler olabilirdi.Bu yolda yürüyüş,koşu ve bisiklete binenleri görmek mümkün

Sahile ulaştığımızda bayağı bir kalabalık var idi karnımız aç bir yemek yiyelim dedik sahilin karşısında ristorenteye oturduk garson amcamız İtalya'da gördüğüm en agresif insan çıktı sanırım çok fazla turist'in akın etmesinden beyni yanmış adamda otomatiğe bağlamış fiyatlar gayet uygundu.

Youtube kanalıma eklediğim Amalfi Coast ile ilgili videolarda sorun mevcut en kısa zamanda güncel linkleri buraya ekleyeceğim.
    MCV, oyunageldim, Tİme_shİft42 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Honda NC700X
    Gün başlıyorrrr
    IMAG2916 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2923 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9675 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2924 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9629 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9631 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2984 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2985 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2988 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9640 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9641 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9645 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9646 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9650 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9652 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9653 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9654 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9656 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9658 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9659 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9660 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9668 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9684 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9685 by tolgaersoz, on Flickr

Amalfi Coast 'a kısa bir bakış

IMGP9688 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9690 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9702 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9703 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9706 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9740 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9742 by tolgaersoz, on Flickr

IMGP9748 by tolgaersoz, on Flickr

Artık dönüş vakti geldi İtalya'ya gelmişiz yağmur yemeden olmaz Yağmurun kralını yedik hemde ekipmanlarımız tam çok şükür hiçbir sıkıntı yok yağmurda sürmeyi nedense çok daha fazla seviyorum.

IMAG2991 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2992 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG2996 by tolgaersoz, on Flickr

IMAG3013 by tolgaersoz, on Flickr

Motosiklet ile vedalaşma vaktimiz geldi :(
    IMAG3022 by tolgaersoz, on Flickr

Before After yapıyoruz

Before
    IMAG2371 by tolgaersoz, on Flickr

After
    IMAG3015 by tolgaersoz, on Flickr

Hayalimi gerçekleştirdim bundan daha iyi ne olabilir ki benim için Allahım sana çok şükürler olsun diyorum.

Herkesin hayallerini gerçekleştirmesi dileği ile sağlıcakla kalın arkadaşlar

Havaalanından selamlar İstanbulda görüşmek ümidi ile hoşcakalın.

IMAG3030 by tolgaersoz, on Flickr

Hardcopy olarak tuttuğum gezilerimi zamanla bloğa aktarıyor olacağım arkadaşlar İtalya blog aktarma için başlangıç oldu.Öncesinde yaptığım tüm gezileri zamanla ekleyeceğim arkadaşlar.

Facebook Blog sayfam : RotamıKaybettim

Youtube Kanalım :
    mehmetenis, COQ, sailor33 ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Helâl kardeşim seneye bizide götür
    tolgaersoz bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 ybr esd
    üstad ,güzel gezi olmuş.ekşin macera sinir stres herşey var.keşke kendi motorunla gitseydin.değermiydi o kadar stres çekmeye...
    tolgaersoz bunu beğendi.

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Anlatım,gezi çok güzel her ayrıntıyı inceledim
    Eline sağlık
    tolgaersoz bunu beğendi.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    çok güzel benimde hayalim, tahmini bütçe ve harcamanız nedir?
    tolgaersoz bunu beğendi.

Resimler için teşekkürler.
    tolgaersoz bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda NC700X
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel benimde hayalim, tahmini bütçe ve harcamanız nedir?
    Selamlar, umarım sizde birgün hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.Tahmini olarak 1500Euro

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Alıntı tolgaersoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar, umarım sizde birgün hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.Tahmini olarak 1500Euro
    bu otel yemek mi? uçak bileti vize pasaport benzin motor kiralama vs detaylı soyleseniz?

Motosikleti
    Honda NC700X
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu otel yemek mi? uçak bileti vize pasaport benzin motor kiralama vs detaylı soyleseniz?
    Yeni döndüğümden dolayı kalem kalem hesaplayamadım uçak bileti ve pasaport harici harcadıgım para yaklaşık olarak

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Roma'da 4 gün yaşamış biri olarak bir an kendimi senin fotoğraflarında gördüm,şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
    Roma ciddi anlamda avrupada her bakından en iyi 3 şehir arasında yer alır benim için,fakat bunun da dezavantajı yoğun turist akını ve kaybolan italyan olgusu keza bizim güney sahili şehirlerimizde olduğu gibi.
    Roma'da gerçekten italyan görmek çok zor göreceğiniz insanlarya göçmenler ki ciddi anlamda böcek gibi her tarafta ve sizi rahatsız edecek kadar cüretkarlar ya da elinde selfie çubuğu turist grupları.Göçmenlerin akabinde en büyük sorun ki hırsızlık roma da almış başını gitmiş,otobüs için bilet almaya yeltendim bankomata yöneldim o ara 3 göçmen yanıma gelip yardım etmeyi teklif etti.Tabii sonuçta Türkiye gibi bir coğrafya da büyüdüğüm için bu tarz ucuz numaraları yutmuyoruz ama ciddi anlamda büyük sıkıntı.İtalyan dükkan sahipleri de turistlerden bezmiş olacak ki sorduğunuz soru karşısında alakasız cevaplar ya da hiç cevap vermemeleri,italyan kültürünün o sıcak kanlılığını hissedemiyorsunuz maalesef,herşeye rağmen Roma ölmeden önce kesin görmeniz gereken bir şehir.

Bu arada müthiş bir gezi(macera) olmuş
    tolgaersoz ve mehmetenis bunu beğendiler.

Tige-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayalimdeki şeylerden biri. Siz gerçekleştirmişsiniz umarım ben de bir gün gerçekleştirebilirim
    tolgaersoz bunu beğendi.

Motorcu-46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tam bir macera. Bol fotoğraflı, güzel anlatımlı. Adeta biz de aynı geziyi yaptık.
    tolgaersoz bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda NC700X
    Teşekkürler söylediklerinize katılıyorum.Neyseki romayı motorsuz bir araç ile sürmek çok daha mantıklı olduğundan 1 gün boyunca yürüyerek gezdik rahat rahat sıkıntı olmadı

Alıntı psyche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Roma'da 4 gün yaşamış biri olarak bir an kendimi senin fotoğraflarında gördüm,şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
    Roma ciddi anlamda avrupada her bakından en iyi 3 şehir arasında yer alır benim için,fakat bunun da dezavantajı yoğun turist akını ve kaybolan italyan olgusu keza bizim güney sahili şehirlerimizde olduğu gibi.
    Roma'da gerçekten italyan görmek çok zor göreceğiniz insanlarya göçmenler ki ciddi anlamda böcek gibi her tarafta ve sizi rahatsız edecek kadar cüretkarlar ya da elinde selfie çubuğu turist grupları.Göçmenlerin akabinde en büyük sorun ki hırsızlık roma da almış başını gitmiş,otobüs için bilet almaya yeltendim bankomata yöneldim o ara 3 göçmen yanıma gelip yardım etmeyi teklif etti.Tabii sonuçta Türkiye gibi bir coğrafya da büyüdüğüm için bu tarz ucuz numaraları yutmuyoruz ama ciddi anlamda büyük sıkıntı.İtalyan dükkan sahipleri de turistlerden bezmiş olacak ki sorduğunuz soru karşısında alakasız cevaplar ya da hiç cevap vermemeleri,italyan kültürünün o sıcak kanlılığını hissedemiyorsunuz maalesef,herşeye rağmen Roma ölmeden önce kesin görmeniz gereken bir şehir.

Bu arada müthiş bir gezi(macera) olmuş

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------

Alıntı Tige-R adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayalimdeki şeylerden biri. Siz gerçekleştirmişsiniz umarım ben de bir gün gerçekleştirebilirim
    İnşallah bir gün sizde gerçekleştirirsiniz.İstedikten sonra insanın yapamayacağı hiçbirşey yok bence.
    Tige-R bunu beğendi.

MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Çok güzel bir gezi olmuş.Bol resim ve anlatım için teşekkürler.
    Darısı tüm hayal kuranların başına.
    tolgaersoz bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)