Bu geziye 05 Eylül 2015 Gecesi Cuma başladım. Şu an Çorluda Altunhan dinlenme tesislerinde geceyi geçiriyorum. Sabaha kadar buradayım. Sonra yola çıkacağım. Geceyi burada geçirirken sizlere 9 günlük seyir serüvenimi anlatmak istiyorum. Umarım ilginizi çeker.
Motosiklet tutkum
Temmuz başlarıydı. Artık Samsunda yapacak bir şeyler kalmadığını anladım. İnternet akşam gezmeleri falan. Neden motosiklet satın almıyordum ki değil mi? Biraz araştırma yapma kararı aldım. İlk başlarda büyük cc motorlara baktım. Parası hem pahallı hemde benim için başlangıç motoru olacak kıvamda değildi. Ancak bundan önce başımdan atmam gereken bir sorun vardı hayatımda hiç motosiklet kullanmamıştım. Bu büyük bir sorundu. Onun için yaklaşık 600 TL para harcayıp elektrikli motosiklet kiraladım. Gerçekten çok güzeldi. Artık motosiklet almam gerektiğini düşünü
yordum. Ailem bu konuda biraz isteksizdi. Çünkü şeytan arabası değil mi tehlikesi çok fazla idi. Annem buna karşı çıktı. Kadıncağız oğlunun bir kaç ay sonra Batum Edirne yapacağı aklına getirmezdi. Ben yanlız kaldım. Ailem motosikleti almam için destek olmadı. Bankadan kredi çekemezdim çünkü krediler sıkıntılıdır hep. Kredi kartımla almaya karar verdim. Samsun Sağlam Ticaretten uzun süre araştırdığım Bajaj Boxer almaya karar verdim. Ancak çoğu kişi bunu yapmamın doğru olmadığını çünkü başıma kötü şeyler geleceğini kaza yapıp öleceğimi düşünüyorlardı. Pek çok önümümde kötü kaza örnekleri vardı. Kimi kaza yapmış ve bir daha motora binmemiş kimi ise sakat kalmıştı. Ben ise bunları düşünmek yerine kaskımın içine giren rüzgarın sesini dinlemek çok hoşuma gidiyordu.
Motorumu Ramazan bayramı arifesinde aldım. Bayram sonu resmi tarih başlangıcında ise motorumu teslim aldım. Motosikletimi kendim seçmiştim köylü modeli bir boxer ve motosikleti kullanmayı dahi bilmiyordum çünkü olay elektirikli motosiklete benzemiyordu. Peki ne yapacaktım. Yine bajaj Samsun servisinde bir arkadaş motoru evime kadar getirmişti. Düşün şu an Çorluda bir dinlenme tesindeyim ve bir kaç ay önce motosikleti bile kullanamıyordum.
UZUN YOL YAPMA İSTEĞİ
Her motor kullanıcısı uzun yol yapma isteği duyar. İşte bende böyle bir istek içerisindeyim. Artık mahallede motosiklet kullanmak bana göre değil. Daha uzun yola gitmek istiyorum. Motosikleti aldığımın ikinci haftası Amasya Merzifon gidip geldim. Artık kısa mesafeler beni kesmiyordu. Daha uzun mesafelerde motosiklet kullanmak istiyordum. Ancak ehliyetim yoktu. 20 Ağustos Pazar günü ehliyet sınavına girdim ve hemen bir kaç günde ehliyetimi aldım. Herkez yasallaştığım için büyük cezadan kurtuldumu söylüyordu bana.
Ancak benim derdim Gürcistana gitmekti. Bir kaç haftaat ödemek zorunda kaldım. sonra ise yıllık izne çıkmaya karar verdim. Artık Gürcistan batum gitmeme engel hiç bir şey yoktu.
İlk Etap Samsun Batum Yolu
Uzun yol yapma isteği okadar çok ağır basmıştı ki izine çıktığımın akşamı hemen yola çıktım. Ancak gece uyku ağır basmıştı. Böylelikle Ünyede bir apart otelde kalmak zorunda kaldım. Yaklaşık 40 TL fiyat ödemek zorunda kaldım.
Yollarda yemek ne kadar pahallı olduğunu size anlatmaya gerek yok diyebilirim. Samsun terme arasında bir dinlenme tesisinde 5 TL karşılığında içtiğim çorbam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
Bu arada km devir saatim 4000 km idi. Yeni motor alan biri olarak ne kadar kısa zamanda 4000 km yaptımı sormayın çünkü bir pizza kuryesi kadar çok gezdim diyebilirim.
Sonrasında Ordu ünyeye gittim. Geceyi orada geçirdim. Zaman o kadar güzel ve havada o kadar güzeldiki gerisi yalan diyebiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------