Trabzon Beşikdüzü’nden Manisa Selendi’ye gidecektim ama motorla gidebilir miydim? Yol çok uzundu ve benim uzun yol deneyimim yoktu. “Motorla o kadar yol gidebilir miyim?” düşüncesiyle geçirdiğim bir iki günden sonra Pazartesi sabah erkenden hazırlandım ve yola çıktım.
1. GÜN
Artık hazırdık ve yola çıkabilirdik
Yolculukta ilk durağım Giresun oldu. Kadir hoca beni karşıladı ve onun harika Giresun manzaralı evine gittik.
Giresun’dan istikamet Sinop olarak yola çıktım. Bafra’dan geçerken kenarda gördüğüm köprü dikkatimi çekti. Mimarisi güzel olan yapıları severim. Bafra’da yeni evlenenler bu köprüden geçerlermiş. Adet nasıl oluşmuş bilmiyorum ama güzel bir gelenek.
Bir iki fotoğraf çekiminin ardından yola devam ettim. Sinop Gerze’ye vardığımda güneş batmıştı ve ben çok yorulmuştum. İlk geceyi gerzede geçirdim.
1. Gün gittiğim yol.
https://imagizer.imageshack.us/v2/414x183q90/661/IeANzG.png
2. GÜN
Salı günü erkenden Sinop’a geçtim. Önce yarım adayı motorla turladım ve kuzeyden bir fotoğrafım olsun dedim. Tabi biraz farklı olmalıydı.
Daha sonra şehirde turladım. Küçük bir şehirmiş Sinop. Meşhur Sinop Cezaevi’ni gezdim. Gezerken aklımda hep “ Kim bilir burada kaç insan kaldı? Hangi şartlarda yaşadılar? Ben olsam ne yapardım?” soruları vardı. Özgür olmak gibisi yok.
Cezaevinin girişi
Çocuk Hapishanesi
Mahkum Nakil Aracı
Cezaevi ve avlusundan bir kare
Cezaevinden sonra adını çok duyduğum Hamsilos Koyu’na gittim. Müthiş!
Hamsilos’tan İnceburun Feneri’ne gittim. Burası Türkiye’nin en kuzeydeki noktası. Tabi bir iki fotoğraf çekmeliydim.
İnceburun’dan sonraki hedefim İnebolu’ydu. Yol dardı ama motorla gitmek çok zevkliydi. Bir tarafımda Karadeniz öbür tarafta hep yeşillik olması harikaydı.
Yolda sağa sola bakınırken çok güzel bir sahil gördüm. Orta Karadenizde böyle güzel sahil göreceğim aklıma bile gelmezdi. Sonrasında daha çok göreceğimi bilmiyordum. Burası Güzelkent sahili.
Akşama doğru İnebolu’ya vardım. Kalacak yeri ayarladıktan sonra şehirde biraz gezdim.
2. Gün gittiğim yol
3.GÜN
Sabah gördüğüm bir ev bana çok garip geldi. Çünkü çatısı kiremitle değil taşla örtülüydü. Daha sonra öğrendiğime göre bu taşlar denizden çıkarılıyormuş.
İnebolu’dan sonraki hedefim Amasra idi. Amasra’ya kadar yolda çok güzel yerler gördüm. Fotoğraflar çektim.
Güneşin ve nemin etkisiyle manzara bu şekildeydi
Yine birkaç harika sahil daha
İnşallah yolu olmayan bu sahile kimse dokunmaz
Karadenizde zeytin ağaçlarını görünce çok şaşırdım
Bu evde 1-2 gün kalmak isterdim
Ben motorla gezerken bisikletle gezenler de varmış
Cide ve sahili
Gideros Koyu
Ve Amasra göründü
Amasra’da biraz gezdim. Ama bir günün Amasra’yı gezmek için yetersiz olduğunu anladım ve daha sonra tekrar gelmeye karar verdim.
Amasra’da kalacak yer bulamayınca Safranbolu’ya geçmeye karar verdim. Amasra Safranbolu arası yol çok güzeldi. 9-10 km çınar ağaçlarının altında uzanıyor yol. Sonrasında çam ormanları arasından geçiyor. Safranbolu’ya vardığımda akşama bir saat vardı. Kalacağım yeri ayarladıktan sonra çok merak ettiğim Kristal Teras’a gittim.
Korkmuyorum tabiki. Yürüyorum en uca kadar.
Su kemeri de varmış
Gündüz Safranbolu
Gece Safranbolu
Eski ve yeni yan yana
3. Gün gittiğim yol
4.GÜN
Sabah erkenden yola çıktım. Yolum uzundu. Hendek’e varmalıydım. Yusuf hoca oradaydı. Ne kadar erken gidersem o kadar çok gezebilirdik. Hendek maceramızı Yusuf hocam çok güzel anlatmış.
Dikmen yaylası gezimiz ve Onun yazısı:
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-ici-gezi.html
4. Gün gittiğim yol
5.GÜN
Yusuf hocamla beraber önce Sapanca Gölüne gittik. Bir poz daha
Sonra Poyrazlar Gölüne gittik. Bu gölü çok beğendim.
Yusuf hocam sağolsun. Beni gezdirdi, karnımı doyurdu. Allah razı olsun. Gittik, gezdik, gördük. Artık yola çıkma zamanı. İlk kez böyle uzun bir yolculuk yaptım. 5 gündür yollardayım. Akşama evime varmalıyım diyerek yola çıktım ve gece yarısı olmadan evime geldim. Toplam 1680 km yol yapmışım 5 günde.
5. Gün gittiğim yol