Selam olsun tüm iki teker gönüllülerine,
Bu gezimde Tekirdağ/Malkara'dan > Kırklareli > Pınarhisar > Demirköy > İğneada > Beğendik köyü sahiline gittim.
Toplamda: 425 km yol yaptım. Hızım 90-120 km/h arası Yakıt olarak ortalama 100 km de 3.8 lt / 0.17-0.18 kuruş yaktı.
Gezilerimde ki amaç şehirden, iş stresinden uzaklaşmak kafa dinlemektir. Haritayı açar bakarım kafam nere eserse oraya giderim
31.07.2015 Cuma akşamı saat 18:00 da teker döndü ve ver elini iğneada diye hatunla yola çıktık.
Yolda mola falan derken ve gece sürüşünde daha dikkatli olarak saat 22:00 gibi çadır kuracağım iğneada sahil bölgesine geldik.
Yollar bazı bölgeler de resmen katliam desem yeridir kötü, yamuk, küçük tepecikler ve çukurlar olan bir yolda ilerledim :=) bazen kaçamadığım bozuk yerler denk geldi pat küt derken geçtik ama ilgili şahıslara baya saydırdım.
Klasik memleket yolları ne yaparsın alıştık artık, neyse gelelim gezimize ve resimlerimize...
Yaptıklarımızı özet geçmek gerekirse;
Cuma gece gittikten sonra hemen ağaçların önüne denize karşı çadırı kurdum ve yattık. Fakat sabah erken saatlerde uyku bitti nedeni ise malum Karadeniz'den esen rüzgardı.
Hemen 10 metre ileri ağaçların yanına aldım çadırı ve orası sakin rüzgar almıyordu.
Daha sonra ateş yakmak için kuru ağaç boldu ve yerler doluydu, topladım ateşi yaktım.
Ateş yanarken bir yandan su kaynıyordu bir yandan da tavada menemen yapalım dedik. Tabi hazır çorbada iyi olur diye sıcak sıcak onuda içtik.
Malzemelerimiz çadıra koyup kapattıktan sonra çevreyi dolaşmak için gezdik ve liman vardı hemen 200 metre ilerde. Sanırım sezonluk bir bölge, çünkü tüm tekneler ve balık ağları yatıyordu.
Daha sonra denize indik dolaştık hatun renkli taşlar toplarken bende fotoğraf çekmekle meşgul oldum.
Sağa sola dolaş derken akşamı ettik ve tekrardan ateş yaktım demliği koydum. Çöp şişlere cız bız bir şeyler taktık ateşte yaptım
Yemek faslından sonra gece ateşin başında çay sohbet derken günün yorgunluğuyla yattık.
Pazar sabahı yine ateşte çay yaptım ve bir şeyler atıştırdık. Daha sonra yavaş yavaş toplanmaya başladık.
Her şeyi topladıktan sonra çöplerimizi de aldık ve onları da köyün içinde çöpe attık yolumuza devam ettik.
Gelelim resimlerimize.. İyi seyirler
Bunlarda benden olsun
Herkesin tekeri düz bassın. Sağlıcakla kalın.