2700m'de Buz Tutmuş Göllere Enduro Gezisi-Adana 27Mayıs
Reklamlar
-
02 Haziran 2006, 11:52
27 Mayıs Sabahı,
Adana'da güneşli ve oldukca sıcak bir hava,
sabah 08:00 motorlar toplanmaya baslıyor.
hedef Karagöl / Çinigöl
katılım listesi
Mesut FZ6-Fazer (aramıza Tekir'den katıldı)
Altan V-Strom
Basar R1150R
Erdinc NX-4 Falcon
Suleyman Transalp
Sabri Transalp
Fakir F650GS
Cemil F650GS ve
Ben F650GS
Cok vakit kaybetmeden yola cıkıyor ve tekirde Mesutla bulusuyoruz,
Bu noktadan itibaren sizi Mesut'un anlatımıyla bas basa birakıyorum...
Bu fotoğrafın ardından Tekir içinde bir marketten kahvaltı ve sonrası için erzak ihtiyacımızı giderip, mükemmel havada mükemmel virajlar ve manzara eşliğinde Pozantı'ya ulaştık. Ulukışla istikametinde 36 km. ilerledikten sonra sola, Darboğaz yönüne döndük.Asfalttan ayrıldığımız bu noktada denizden yüksekliğimiz 1281 metreydi. Önümüzde 23 km. lik dağ yolu vardı.
Büyüleyici manzaranın tadını en az çıkarabilen kişi bendim, sebepse bütün dikkatimi yoldaki taşlara vermek zorunda kalmamdı.. Eh işte asfaltta öttürmenin bedeli arazide kasılmak oluyor. Neyse ki enduro kullanan dostlarım yukarıda gördüğünüz fotoğrafları çekecek zamanı yaratabildiler.
İlerledikçe soğuk kendini hissetirmeye başladı ve ilk molamızı verdik
Motorları park edeceğimiz / Karagöl'ü yukarıdan gördüğümüz noktaya ulaştığımızda irtifa 2700 metreydi (Yaaa yaaa).
Bu yükseklikte soğuktan dolayı sadece biz değil, çiçekler bile eciş bücüş olmuştu
Görmeyi planladığımız göllerin google earth görüntüsü
Motorları park ettiğimiz noktadan göle dik bir iniş vardı, grubun namusunu kurtarmak adına 2 cies kendini feda etti
Elbette bunun mükafatını aşağıda kar ve çamurda oynama şansını yakalayarak aldılar.
Karagöl'ün kıyısına ulaştığımızda GPS'in altimetre'si 2590 metreyi gösteriyordu. Hızla hareket eden bulutlar yüzünden dağ ve göl üzerinde ışık oyunları yaşanıyordu, ( eee noolmuş yani diyenlere izah edeyim, eğer manuel fotoğraf çekiyorsanız, ışık ayarı yapıp çekene kadar bütün ayarlar bozuluyordu).
Dağ havası insanı acıktırıyor :wink: , peynir, domates, salatalık, bal&kaymak.... ye babam ye..
Enerji depolayıp biraz da hafta sonu kampı için gelen dağcılarla sohbetin ardından Çinigöl'ü görmek üzere hareket ettik.
45 derecelik meyil yetmiyormuş gibi beklenmedik anlarda kara gömülmeler yaşandı
Çinigöl'e ulaştığımız anda herkes ufak çaplı şok yaşadı, derin mavi, üzerindeki kalın buz tabakası ve çepeçevre zirvelerle "OFF BEE" dedirten bir manzaraydı. Yükseklik 2670 metre.
Çinigöl'den Karagöl'e inerken bütün grup çocuklar gibi şendik :D
Karagöl'e ulaştığımızda Fakir'in patlamış olan arka tekerini köpüklü spreyle(orijinal edı her ne ise) şişirip önden yolladık.. Motorlarımıza kadar 560 metreyi yürümemiz, dik meyil yorgunlukla birleşince 20 dakikamızı aldı.
Yukarıda biraz soluklanıp yola çıktık.
Aşağıda göreceğiniz son iki fotoda grup Kemal'e yardım etmek için durdu.. birincisinde, fotoğraf çekmek için kara soktuğu motorunu geri çekmek için :D , ikincisinde de kramp giren bacağını açmak için :lol:
Çiftehan civarında Fakir lastiğini tamir ettirdikten sonra sağ salim, mutlu ama yorgun evlerimize yol aldık.
ve fotografların devamı...
bu bulutlar beni cok korkutmustu, yagmur yagarmi acaba diye biraz endise ettim. cunku buraya kadar gelmisken cinigol'e ulasmadan donmek olmazdi
dik egimli taslı yoldan gol kenarına indikten sonra basladık motorla poz vermeye
göl kenarına arkadaslar YÜRÜYEREK GELİRKEN biz karda/camurda baya bir oynama sansı yakaladık
,
ve anılar defterine bu ölümsüz manzaraları kazıdık...
kamp yapan gencler
cinigöl'den karagöl'e bakıs
dagcılar yuruyus yaparken tüm ciddiyetleri benim kendimi tepeden asagı ATMAMLA bozuldu
Adana'dan geldigimizi soyledimizde bize hak verdiler
karagöl'e gelmeden hemen once meshuuuuuur yarım kalmis otel insaatı ve arkasında bizi bu guzelliklere ulastıran yol'u gorebilirsiniz
otele gelmeden birkac km once bir vadinin dibinde bulunan köy. kışın burda yasamak cok korkutucu olmalı
geziyi kazasiz belasiz bitirip donduk ve son derece keyfili, guzel manzarali bir gunu daha hatıralarda saklamaya basladık
simdilik bu kadar...
Reklamlar
-
02 Haziran 2006, 12:03
tek kelimeyle muhteşem bir gezi, manzaralar muhteşem. Sıcaklar bu düzeydeyken karda kaymanın tadı bir başka olsa gerek. bir de göremedim adana dan itibaren kaç km yol yaparak ulaştınız bu noktaya, sevgiler...
bir gün gelecek, gelecekte gelecek...B RH+
-
02 Haziran 2006, 12:14
tesekkurler.
toplam gezi yaklasık 330km tuttu.
benim ortalama yakıt tuketimi de 3.7 lt/100km
genelde tum motorların tuketimi 5lt/100km'nin altında kaldı...
-
02 Haziran 2006, 12:24
inanın şu resimleri gördükten sonra söylenecek tek kelime yok mükemmel..
yanınızda olmak isterdim. paylaşım için teşekkürler..
-
02 Haziran 2006, 12:31
Hoş olmuş... Karlar, buzlar, motorlar, çiçekler, göller, gençler ve yıllarca unutulmayacak anılar... Tarih yazmışsınız... Biz de okuduk... Elinize sağlık...
Hayat hoştur, gerisi boştur
Al motorunu her yerde koştur
-
02 Haziran 2006, 14:23
Çok güzel bir gezi olmuş...
-
02 Haziran 2006, 14:54
gezi süper olmuş 9 motor gittiniz galiba yanınızda bi araba felan geldimi acep??? bi dee gece kaldınızmı
-
02 Haziran 2006, 15:03
Harikasınız sizlere diyecek söz bulamıyorum
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
02 Haziran 2006, 15:21
mehmetkilic31 adlı üyeden alıntı
gezi süper olmuş 9 motor gittiniz galiba yanınızda bi araba felan geldimi acep??? bi dee gece kaldınızmı
selam,
evet 9 motor gittik.
yanımızda araba gelmedi. tum esyaları önce motorlara sonrada sırtımıza yukledik.
ve gezi gunu birlikti.
ama oraya kamp kurmaya gelen insanları gordukten sonra keske konaklamali gitseydik dedim
herkese cok tesekkur ediyorum.
geziyi planlamak ve gezinin kendisi nekadar keyifliyse sizlerle paylasıp sizlerin begenmeside bir okadar keyifli oluyor.
herkese iyi gunler
-
02 Haziran 2006, 16:15
Forumdan Uzaklaştırıldı
harikasınız abilerim.... çok şahane bir anı bırakmışsınız.. memleketimin farklı yönlerini görmüşsünüz... imrenerek baktım resimlerinize..
resimlerinizin ve dostuklarınızın devamını beklerim.. inş daha güzel mekanlarda yine bizler için fotolar çekersiniz... tebrikler..
-
02 Haziran 2006, 16:35
çok guzel bir gezi olmuş tek kelime ile harika....
Motorize07.com Antalya Team
-
02 Haziran 2006, 16:44
Ben de bu geziyi bekliyordum. Hatta 26 mayıs cuma günü dahil sürekli baktım internete, pazer'e de sordum. Ama gezinin yapılıp yapılmayacağına dair hiç bir bilgi alamadım. Zaten o gün pozantıdaydım. Ben de katılırdım ama neyse. Süper bir gezi olmuş. Doğayı sevdiğim için fotolara da bayıldım. Oranın karlı halini de bize gösterdiğiniz için ellerinize sağlık. Selamlar.
-
02 Haziran 2006, 16:46
çok güzel ya.. bu havada karda kaymak fln süperdir.. elinize sağlık.. manzaralarda süper..
-
02 Haziran 2006, 16:49
Mükemmel bi gezi Mangal yaksaydınız keşke
-
02 Haziran 2006, 17:06
paylaşımlar için teşekkürler...2700 metrede oksijen problemi oldumu...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Haziran 2006, 17:45
Süper bir gezi olmuş gidenlerin yanında olmak isterdik ama çok uzaktayız. Bizlere bu geziyi aktaran arkadaş mkcelikkol'a teşekkürler eline koluna sağlık.
[COLOR="Red"][B]Basın, hiçbir sebeple baskı ve nüfuza tabi tutulamaz.[/B][/COLOR]
[B][COLOR="Black"]M.KEMAL ATATÜRK[/COLOR][/B]
-
02 Haziran 2006, 18:36
süperötesi bir gezi ve muhteşem manzaralar. orada olmayı o kadar çok isterdim ki bilemezsiniz
nice gezilere...
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
02 Haziran 2006, 19:06
Naci63 adlı üyeden alıntı
Ben de bu geziyi bekliyordum. Hatta 26 mayıs cuma günü dahil sürekli baktım internete, pazer'e de sordum. Ama gezinin yapılıp yapılmayacağına dair hiç bir bilgi alamadım. Zaten o gün pozantıdaydım. Ben de katılırdım ama neyse. Süper bir gezi olmuş. Doğayı sevdiğim için fotolara da bayıldım. Oranın karlı halini de bize gösterdiğiniz için ellerinize sağlık. Selamlar.
Naci Bey,
walla kusura bakma. ben is yogunlugundan tüm forum sitelerinde davetiye yi guncelliyemedim. dogru durust bilgisayar basına gecemedim hep atolyede calısmak zorunda kaldım.
ihmalimden dolayı özür diliyorum.
mete_han
2700m'de ben motorlar belki calısırken tekler diye endise ediyordum ama bir problem cıkarmadılar cok sukur. yasanan tek sıkıntı karagöl kıyısında sari GS'i olan arkadaın lastiginin patlamasıydi. bu problemde cok sukur spreyler sayesinde cozuldu. bundan sonra bende mutlaka tasıyacam bu spreylerden
rider89
sucuk keske goturseydik dedik. bekledigimizden daha sıcak bir hava cıktı karsımıza. bir karagölün etrafıda karla kaplı olur diye endise etmistik. bu yuzden hic sucuk falan olayları dusunmedik. etrafı yemyesil gorunce herkesin aklına sucuk ekmek geldi ama cok gectiiiii
-
02 Haziran 2006, 19:53
vay beeeee süper yerler ağzım açık izledim valla tebriklerrrr
-
02 Haziran 2006, 20:02
güzel bi gezi güzel bi paylaşım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler