Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bismillah dedim başladım ufaktan..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Bir yıl önce aldığım max'ımla nihayet ufak çaplı da olsa bir gezi yaptım ve bu benim ilk gezi yazım olacak. Hatalarım olursa affola...

11 yıl önce görev yaptığım Sivas Kızılalan Köyü'ne uzun zamandır gitmek istiyordum. Ne de olsa ilk gözağrım...

Rotayı şöyle belirledim.

Ve nihayet 20 Temmuz Pazartesi saat 11:00 gibi düştüm yola..

Sivas-Erzincan yolundan Soğuk Çermik Kaplıcası yoluna saptım.

Soğuk Çermik yolundan Sivas manzarası

Beypınar Köyü...

Yol biraz bozuk...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

EE bizim buralar bozkır malum...

4 Eylül Barajı Sivas'ın iklimini bayağı yumuşattı...

Soğuk Çermik göründü.

Burası Sivas'a yaklaşık 19 km. uzaklıkta. Suyun sıcaklığı düşük (28 derece civarında).Konaklama tesislerinin yanı sıra çoğunlukla çadır kuruluyor. Kaplıca çevresi ilginç bir topografik yapıya ve bitki örtüsüne sahip. Kaplıca suyu içildiğinde mide, bağırsak ve safrakesesi hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.

Takınsam kanat manat kuş muş olsam seğirtsem
    Bomboş vatana inat matana doğru gitsem... NFK...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    turkmath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 - Kawasaki z250sl
    Güzel gezi de fotoğrafların devamı olsa daha iyi olur
    mehmetenis ve fafarslan bunu beğendiler.

Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Çermikte kısa bir tur attıktan sonra yoluma devam ediyorum.

Yol üstü köylerden Kızılca...

Kısa bir su ve sigara molası...

Yol üstünde patos atan köylüleri görüyorum. Yanlarına gidiyorum ve fotoğraf çekmek için izin alıyoru. Çok samimi ve sıcak insanlar. Tabi diyorlar biz emekçiyiz çek bizi... Nerden gelip nereye gittiğimi soruyorlar. Ben de 11 yıl önce vekil öğretmenlik yaptığım Kızılalan'a gittiğimi söylüyorum. Kısa bir muhabbetten sonra devam ediyorum yoluma. Ve gitmeden fotoğraflarını çekiyorum.

Tokuş Köyü...

Karabalçık Köyü'ne yaklaşırken yol kenarında bir kalabalık ilgimi çekiyor. Önce çekinsem de sonra dönüp yanlarına uğramak istiyorum. İyi ki de uğramışım. Orada bulunduğuna inandıkları bir yatır adına kurban kestiklerini ve eşe dosta yemek verdiklerini söylüyorlar. Bir de aşık var içlerinde. Hafik'in Beydilli Köyü'nden Aşık Bayram'mış ismi. Çalıyor,söylüyor. Köylüler de eşlik ediyorlar. Çok sıcakkanlılar. İkramda bulunuyorlar. Biraz muhabbet fotoğraf faslı derken müsade istiyorum ve yoluma devam ediyorum.

Karabalçık köyü...

Ve Kızılalan Köyü'ne ulaştım. Burası çok küçük bir köy. Kışın 6 hane kalmış. Köy halkı çoğunlukla İstanbul'da yaşıyor. Yazları epey kalabalık oluyormuş. Hemen okula gidiyorum. Okul kapanmış. Cemevi ve konuk evi yapmışlar.

Herkes işinde gücünde olduğundan pek kimse yok köyde ve görmek istediğim insanların çoğunu göremiyorum. Tarlada ot biçmekle meşgullermiş.Mesafe uzak ve motorla gidilemeyeceğinden bir dahaki sefere artık diyorum. Ama şansımdan eski muhtar Bekir amcanın tarlası yakınmış. Onun yanına gidiyorum.

Her zamanki sıcaklıgıyla karşılıyor beni. Ve unutmamış olması da beni mutlu ediyor. Ee az ekmeğini yemedim sağolsun...
    Hemen kara demlikte çay demleniyor yemek ikramı sohbet muhabbet derken müsade istiyorum.

Ovacık köyü yoluna sapıyorum. Yol toprak ve bayağı bozuktu.

Yolda bisikletiyle ilerleyeen Recep'le tanşıyorum. Köpekler saldırmış ve pedal çevirmekten çok yorulmuş. Birer sigara içip muhabbet ediyoruz. Okumadığı için çok pişman olduğundan bahsediyor. İlerki rampada ben seni geçerim diyor ve ayrılıyoruz.

Sırasıyla Ovacık...

ve Alahacı

Köylerini geçerek asfalta ulaşıyorum.

Hedefimde Çeltek Baba türbesinin de bulunduğu ve yakın arkadaşımın da köyü olan Çeltek köyü var.

Ama biraz yoruldum ve de acıktım. Bir dere kenarında uygun bir yer bulup seriyorum tezgahı Bob Marley üstüne

Burası çok hoşuma gidiyor. Hiç kalkasım yok...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:41 ----------

Ama Çeltek Baba beni bekler...

Çeltek Köyü göründü. Toprak yola sapıyorum...

2 km sonra Türbedeyim...

Buralı olan arkadaşımı aradım.Hamamda yıkanmamı şifa olacağını söylese de gözüm kesmiyor şimdi

İkindi ezanına denk geliyorum. Namazdan sonra yola devam.

Hedefimde balık lokantası var. Balık sevmesem de başka birşey olma ümidiyle sürüyorum...

Lokanta göründü. Bayağı şirin bir yer. Alışık olmadığımız kadar yeşil...

Ve balıktan başka şansım olmadığını öğreniyorum. Eleman pişman olmayacağımı söylese de damağıma hitap etmediği için çok da keyif almıyorum. Ama açım mecburen yiyorum. Belki çok güzel ama dediğim gibi zevk meselesi.

Ben karnımı doyururken düldül de dinleniyor...

Bir de yakışıklı poz verip düşüyorum yola... Balığa 13 TL verdim bu arada. Bunu belirtiyorlar genelde

Tavra Deresi denilen mevkii... Kışın çok sıkıntılı oluyor. Üç yıl bu yollardan gidip geldim. Ömür törpüsü kışın gerçekten...

Tavra Deresini aştıktan sonra güneş başını batıya yaslamış iyice... Gölgem beni bir chopper sürücüsü gibi hissettirdi. Durup fotoğraf çekeyim dedim ama fotoğrafta o hissi alamadım

Son durak Paşabahçe mesire alanı. Yine tıklım tıklım. Sİvas halkı bayramda da kendini buraya atmış anlaşılan...

Ve ilk gezim ( her ne kadar buradaki üstadların yanında "gezi" demeye dilim varmasa da) burada bitti. Saat 19:00 civarı eve geldim.

Sürç-ü lisan ettiysem affola...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:05 ----------

Alıntı turkmath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi de fotoğrafların devamı olsa daha iyi olur
    Ancak becerebildim.. İlginize teşekkürler...
    Eagle7, turkmath, ayhanş ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Değerli öğretmenim çok güzel bir gezi planlayıp hayata geçirmişsiniz,İnşallah daha uzun gezilerde sizleri görmek isteriz.
    Allah kaza bela vermesin.
    fafarslan bunu beğendi.

Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Alıntı mehmetenis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli öğretmenim çok güzel bir gezi planlayıp hayata geçirmişsiniz,İnşallah daha uzun gezilerde sizleri görmek isteriz.
    Allah kaza bela vermesin.
    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Malum imkan ve zaman meselesi. Zamanımız var yaz tatillerinde ama imkanlar henüz kısıtlı. İnşallah zamanla daha uzun geziler planlıyorum. Rabbim sizlere de kaza bela vermesin...
    mehmetenis bunu beğendi.

BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HİLTİ
    Dostum tekerine sağlık. Ben keyif alarak okudum. Anlatım ve fotolarla gayet başarılı. Tekerin düz bassin.
    fafarslan bunu beğendi.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    güzel anlarım ve bir o kadar güzel fotolar mevcut.. aklıma takılan çay demlenirken tavada yapılan yemek oldu....
    fafarslan bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    tam bir doğa gezisi olmuş sivas güzel bir yere benziyor ,birgün bende sivasa gidip gezeceğim oraları,harman zamanı iyi fotolar yakalamışsın,demliklerde çok hoş çıkmışlar,paylaşım için teşekkürler,saygılar...
    fafarslan bunu beğendi.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Güzel bir gezi olmuş hemşerim.Resimlerde anlatımda çok güzel.Allah devamını getirsin.
    Çeltek barajına çıkmamışsın sanırım.Orasıda güzel bir mekan.Aklında olsun.
    Paylaşım için teşekkürler.
    fafarslan bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

Çabuk, ekonomi gelmeden

Motosikleti
    Yok.
    tebrikler... Çok güzel gezi...
    fafarslan bunu beğendi.

Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

Alıntı BerKToprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum tekerine sağlık. Ben keyif alarak okudum. Anlatım ve fotolarla gayet başarılı. Tekerin düz bassin.
    Teşekkürler çok sağol.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Alıntı Ramazan Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel anlarım ve bir o kadar güzel fotolar mevcut.. aklıma takılan çay demlenirken tavada yapılan yemek oldu....
    Teşekkür ederim.Çay içildi yemek yendi akibetini merak ediyorsan

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------

Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam bir doğa gezisi olmuş sivas güzel bir yere benziyor ,birgün bende sivasa gidip gezeceğim oraları,harman zamanı iyi fotolar yakalamışsın,demliklerde çok hoş çıkmışlar,paylaşım için teşekkürler,saygılar...
    Sayın hocam çok teşekkür ederim . Tüm gezi yazılarınızı okudum. Sizin gezileriniz kadar olmasa da bir yerden başlamak lazım dedim. Saygılar bizden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

Alıntı MCV adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir gezi olmuş hemşerim.Resimlerde anlatımda çok güzel.Allah devamını getirsin.
    Çeltek barajına çıkmamışsın sanırım.Orasıda güzel bir mekan.Aklında olsun.
    Abi teşekkür ederim. Senin geziler kadar olmasa da... Barajı bilmiyordum. İnşallah beraber de gezeriz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Alıntı sezerh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çabuk, ekonomi gelmeden
    valla bişey anlamadım kusura bakma

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------

Alıntı arican adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tebrikler... Çok güzel gezi...
    Teşekkür ederim.

ERA1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çokgüzel bir gezi olmuş hocam,tekeriniz düz bassın nicelerini yaparsınız inşaallah.

Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Alıntı ERA1975 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çokgüzel bir gezi olmuş hocam,tekeriniz düz bassın nicelerini yaparsınız inşaallah.
    Çok teşekkür ederim sağolun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

Alıntı Djhaylaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben teşekkür ederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)