malum 28 mayıs sapanca pinknink oalyı vardı ve ben de gitmiycektim ama gittim sonucta. eeee gıtmeden onca c.tesi aksamı da dedım bır gıdeyım o taraflara da gıderken yolları yerı bır gorelım kısa yol hem dolasmıs olayım dedim ve akşam saat 20:00 civarı yola çıktım. çıktım çıkmasına planladıgım gibi sapancaya gitmedim nereye mı? fotolara bakın
yannız hazırlıklı olmadıgım ıcın cep tel ile cektım cok kalıtelı degıller artık kusura da bakmayın. paylasmak ıstedım sadece...
derinceden gecmek gerek sapancaya gıtmek ıcın zıra e-5 ı tercıh ettım nedendır bılmem...
izmit teki outlet center karar ya da kararsızlık noktasıydı belkı de...
sapanca yerıne karamursele gıtmeyı aklımdan gecırdım sonucta yaklasık aynı mesafe ve orda sahılde guzel cay bahcelerı var gıdeyım bır oturayım dedım ve karamursel tarafına saptım
fuara gırmedım fazla zaman kaybetmeden gıdeyım dedım karamursele...ilk durak golcuk oradan gectık ve karamursele yaklastım guzel denıze karsı bır cay ne guzel de gıderdı
karamursele geldım sayılır sayılmasına da motor kullanmaya doyamadım sorun da orda cıktı zaten. bıraz daha gideyım dedım yalovadan pendıge gecerım dıye dusundum sonucta ne kaldı yalovaya 100 km felan kalmıstı hem bıraz daha dolasırım dimi ama
lakin yalovadan nasıl gectıgımı anlamadım zıra oraya bı ducatı ıle beraber gırıs yaptım hafıf rekabet ıle sonucunda bı baktım nerelere gelmısım. eee bu kadar gelmısken bursaya devam o zaman zaten aksam yemegı de yememıstım guzel tereyaglı bır ıskender yerdım hem de arkadaslara ugrardım maksat gezmek işte..
genel olarak 120-140 km/h süratle yol aldım gece gece sınırları sonuna kadar zorlamaya da gerek yok dimi?zaten benzını de yutuyo mübarek makine
işte motorum canım benım nasılda bakıyo melul melul naaapıyo bu adam dıyo sıyırmıs kafayı
yannız ne hıkmetse yannıs yola mı gırdım kawa mı oraya goturdu bılemıyorum ama hedefte bır sapma oldu ve ben izmir-balıkesır mudanya v.s. otoban yoluna gırdım gece gece otobanda bı deneme de yapmıs olurdum(ufak capta) hem performans nasıldı acaba cok merak ettım ....
girdim otobana sonucta ve gazladık bakalım nereye kadar ? ve beklemedıgım olay geldı oglum benı yolda bıraktı :( bu sekılde senmısın otobana gıren. bu ılk yolda kalısımdı en azından bu yolculukta. senın neyıne otobanda denemeymıs. lakın benzın bıttı :( reserve aldım ıkı secenek var onumde ya gerı donecem merkeze ya da devam edecem gıttıgı yere kadar. sonucta 2. secenek agır bastı madem kı yaptık bı cılgınlık devam edelım dedım. otobanı 30 km kadar hatırlıyodum daha once gecmıstım bıkac defa sonuca reserve yetmezdı ama belkı yanlıs hatırlıyorudur dedım ılerde neler cıkar karsıma ve eger benzın bıterse neler yaparım bu ıssız yolda dıye dusunup acele verılen bır karar ve tekrar otobanda devam
lakın Allah yardım ettı bıkac km ılerde mudanya-bursa sapagını gordum ve dırek daldım bıraz dolasınca içerlerde benzıncıyı buldum bı rahatlık coktu ustume daha da bı gaza geldım
ve tekrar yola devam nerde kalmıstık otobanda tabı kı yarım kalan bır hesabım vardı
burda bi seçim gerekıyordu bıraz duraksadım zira izmir de olabilirdi çanakkaleden gelıbolu v.s. de olabilirdi. yoksa geri mi dönseydim
izmire gıdıp izmir grubuyla mı tanıssaydım acaba tanımıyom kı kımeyı yerler merler sımdı en iyisi çanakkale ye gideyım dedım guzel yer soncuta. gecenın korunde nereyı goreceksem artık
ve hedef belirlendı canakkelede denız kum gunes
ilk merkez Bandırma. ah bandırma ah bandırma. oyle buyuk bır anısı var kı bende oyle anlamlı bır yer kı benım ıcın gecerken nasıl duygulandım huzunlendım efkarlandım gaza bastıkca basasım geldı bastıkca basasım geldı
bandırmadan sonra yola devam cıkan tabelalarda canakkale ıstıkametıne dogru gıdıyorum. aslında gonende fena yer degıldı sımdı dusunuyorum da acaba oraya mı sapsaydım
bandırma canakkale arasında yollar cok sessızdı gercekten hıc arac yoktu. içimden gecırdım eger dedım gene benzım bıterse yerler benı burda
çanakkale girişte çanakkalenın ılk koyu imiş. geçerken acık bır yer gorum adamlarda oturuyodu dedım bı cay ıceyım bıraz da muhabbet iii gelır dımı
lakin muhabbet iiiyiydi taki adamlardan bırı en son 45 dak sonra son vapurun kalkacagını. bıdahakı vapur sabahmıs. e tabı bunu duyunca bı telas aldı ıcımı yetısmem lazımdı oralarda kalmak ıstemezdım sabah daha pıknıke gıdecektım ne de olsa yetısmem lazımdı
45 dakka da 60 km aslında bısey degıl ancak gene aynı adam sankı benı komaya sokmak ıstermıs gıbı yollar cok kotu vırajlı ucakla gıtsen yetısemzssın felan deyınce dedım artık ben gıdeyım size doyum olmaz
ve işte vapurdayım. gırıs cok enterasan oldu zaten nasıl gazladıgımı hatırlamıyom bı de gırıste kapıdaı adama dedım ne kadar vermem gerkıyo dıye para cıkartcam adam gazla sımdı kalkcak dedı tam kapakları kaldırırlerken gırebıldım vapura
vapurda zaten fazla arac da yoktu o saatte. ayaklarımı actım yurudum. canakkale ve gelıbolu manzaraları ve denız kokusu ohhhhhh.
ve gelibolu varış. nıhayet. yaklasık 30 dk kadar surdu fena da gelmedı amcam. resımde yazılar net cıkmamıs ama gelıboluya gıdenler bılır tam vapur cıkısındakı tabelalar v.s. acaba arkadası arasammı bu saatte babası oldurse benı
yola devam nerde kalmıstık hedef bellı tekırdag da kofte yolu yarıladık sayılır artık yaaa.
ve 2. suprız :( kawam benı bır kere daha yolda bıraktı. tekırdaga gıderken gene benzın bıtt. alırım alırım alırım dıye dıye sonunda gene bıttı. ısın ıyı tarafı o yol uzerınde sık sık benzıncı var Allah tan fazla stress yapmadım hemen reserve aldım ve rahat rahat yola devam ettım. ta ki.....
girdigim ilk benzıncı fena bır goruntusu yoktu gercı ama gırer gırmez kopekler kedıler havlamalar... yanastım kımse yok kornaya bastım kopekler bı yandan havlıyo tık yok. 10 dk bekledım gurultu patırtı kımsecıkler yok. bende yola devam ettı gene buluruz benzıncı o yolda cok var
ancak gırdıgım 2. benzıncı ki aynı grubun ıstasyonu orda da tık olmayınca işte o zaman stress oldum sandımkı ıstanbula kadar her yer kapalı
ama 3. benzıncı acıktı hatta arkadasla aramızda cok ılgıncı dıyalog gectı yarıldım gulmekten.
- s.a.
-a.s. hoşgeldin kardeş
-hoşbulduk abi. 2 tane ......... benzıncısı kapalıydı gerıde benzın de bıttı dedım herhalde sen de kapalısın grev var buralarda?
- yok kardeş ben her zaman acıgım uyumuyom ben burda beklerım hep.
- iii o zaman ben hep senden alırım benzını bundan sonra
tabıkı beklerım ben hep burdayım.
-dayı ben istanbulda oturuyom sen bekleme benı istersen
adam burda bıraz dusundu ve
-ben gonderırım sorun diil.
deyınce koptum harbıden
benzın alıp keyfım de yerıne geldıkten sonra yola devam ne kaldı surda tekırdag koftesı yemeye
tekırdaga gırmeden once bı corba ıceyım dedım mıdeyı de ıhmal etmeyelım ama dımı?
muhtesem ıkılı canlandırdı benı bır anda o gazla gene yola koyuldum.
tekırdag geldım. gırıste sarhos olmamak elde degıl. aklıma ashes,dostdark geldı burdan ev alırlar yakında tam rakı fabrıkasını karsısından
resımdekı degısıklıgı sonradan farkettım. kırmızı ısık ve yesıl ısık aynı anda yanarken cekmısım zamanlama olayı. yannız sarı nerde onu bılmıyom
tekırdagda mola vermedım corba tıkadı belkı de bılmıyom. yola devam ettık hafıf uykum geldı ama ıstanbula da bısey kalmadı beeeeaa
marmara ereglısı cıvarında artık gunes yavas yavas ayaklanmaya baslamıs guzel bır goruntu vardı bunu da cekeyım dedım
iii km yapmısım saka maka daha bıtmedı gercı...
silivriden gıtmeyı tercıh ettim catalca taraflarını bılmıyom hıc fazla gezmeye gerek yok ama di mi
gunes iiice hareketlenmeye basladı bu manzaraları kacırmak ıstemedım bende
bu sefer gol yemıyecem ben iiisimi doldurayım su depoyu da rahat rahat gıdeyım son dakka golu yemeyelım
veeeee istanbul. istanbul ilk durak büyükcekmece.ve ordan tele yansıyanlar
istanbula gırıste yaptıgımın yanlıs oldugunu anladım. zira tersten gıtseydım kopru parası vermıycektım
sonunda geldım yuvama. tuzlaya. sahıle ındım bıraz dınleneyım keyıf yapayım oglum da dınlensın yoruldu hafıften. agzı olsa neler soylıycek bana
eh artık bı kahvaltıyı hakkettım demi. soyle mekanda guzel bır kahvaltı iii geldı dogrusu
eve gelıs. oglumu parkettım dınlensın. bıkac saat sonra tekrar yola cıkacak ne de olsa
eee tabı bende eve gıttım guzel bır dus ve kuuuut diye yattım.az da olsa.
detaylar:
motorum canım cıgerım: kawa en500
amac: sapanca yolunu gozden gecırmek
aksam saat 20:00 cıvarı yola cıkıs
sabah saat 07:30 cıvarı geliş
total 804 km. belkı daha fazla olabılır zıra km saatı ara sıra 99 larda takıldı.
2 kere yolda kaldım ıkısınde de benzın bıttı.
yanıma sadece bır adet hırka aldım sapanca da usumuyeyım dıye
hepınıze saygılar,selamlar...
yolunuz acık olsun.