15 Gün 4000km Abi Kardeş Karadeniz Turu
Reklamlar
-
Reklamlar
-
harika bir gezi devamını bekliyoruz.
yaklaşık 6 yıl önce boyle bir rota yapmıştım ve safranbolu bartın yolu gerçekten çok güzeldi.
-
20.04.2015 3.Gün Safranbolu – Kastamonu – Sinop
(Maalesef Samsundaki bir insanımsı internet cafe sahibi bizi uyarmadığı için Safranbolu – sinop - samsun arasındaki action cam deki videolar kayboldu. Ona burada yazamayacağım şekilde selamlarımı ayrıca iletiyorum…)
Rota
Safranbolu öğretmen evi manzarası
Biz korumaya çok önem veririz artçımız çanta dahi olsa korumasını eksik etmeyiz
Kastamonu Merkezde bir tur attık. Ve Kahve molası
Zonguldak'ta bu rotadan geçersek kesinlikle Taşköprü’de Kuyu kebabı yemeden geçmeyin dediler. Biz çok söz dinleriz Hiç geçebilirmiyiz o saatten sonra
Yalnız biz şöyle bir ayrıntıyı atlamışız saat 11'e kadar arayıp ayırttırmak gerekiyormuş. Çok zor pişen bir şey olduğu için günün her saati bulunmuyor. Tabi biz bunu biraz geç öğrendik. Oraya gidiyoruz kalmadı buraya gidiyoruz kalmadı. Heralde yemeseydik yola devam edemezdik burda konaklamak zorunda kalırdık neyse ki sonunda bir yerde son kalan 1 kiloyu buluyoruz hepsini alıyoruz
Siz bu sıkıntıyı çekmeyin diye bulduklarımız kartvizitini aldım aklınızda bulunsun aramadan gelmeyin.
Biz kesicilerde yedik. Hayvanları kendileri yetiştiriyorlarmış kendi ürünleriymiş her şey gayet başarılıydı. Tabi tadına yorum yapmak zor
1 kilo kuyu kebabı + Keçi sütünden ayran İçebildiğin kadar 65 TL Ama insan tıka basa ete doyuyor enfes.
Yemek görünce hemen gözümüz döner
Yola devam tabi etler bir yanma yapıyor içten içe bir susama bol bol kahve su molası ile devam ediyor yol
Boyabat'tan Sinop'a giderken hava baya soğuyor kapatıyor aha yine yağmur bizi karşılıyor derken sonunca Sinop'a yağmur yemeden varıyoruz. Ve Sinop ayaklarımızın altında. Sağ olsun benzinlikteki çalışanlar hemen sıcak çay ikram ediyorlar biraz sohbet muhabbet.
(Görgüsüzlük olmasın diye resmini çekmedim ama ben hayatımda bu benzinlikte ki kadar temiz tuvalet görmedim adamlar bundan dolayı birkaç kez ödül almışlar. Ya insan umumi tuvalete acaba kirletir miyim tedirginliği ile girer mi çok enteresan duygular yaşattılar bize )
Polis evini arayalım diyoruz yerini öğrenelim diye varan 1 Polis evi tadilatta
Tamam sıkıntı yapmaya gerek yok öğretmen evini öğrenelim arıyoruz varan 2 öğretmen evinde de yer ayarlayamadık
Aha kaldık açıkta acaba çadır taşımak iyi bir fikir miydi
Neyseki Üniversitenin Uygulama otelinde yer buluyoruz
Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Oteli
Otel, Odalar, Manzarası, Yemekler gerçekten güzel(odadaki kitapçıkta yazan yemek saatine aldanmayın her ihtimale karşı sorun )
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------
21.04.2015 4. Gün Sinop – Samsun
Rota
Giden Videolar içinde en acı yer Sinop. Akliman, Hamsilos, İnceburun, Sinop yarım adası komple dolaştık 1 2 yer dışında cam kayıtta diye hiç foto çekmedik neyse.
Uygulama otelinde her şey hesaba yazılıyor en son çıkarken bakalım ne çıkacak. Diye beklemedeyiz
2 kişilik oda, Akşam yemeği ( çok enteresan bir çorba (Patates Çorbası çok aşırı sıvı püre gibi aynı zamanda küp küp patateste var içinde) tadı müthişti, etli nohut pilav tatlı), sabah kahvaltısı (kahvaltı tabağı şeklinde), akşam içtiğimiz çay su vs hepsi 130 lira. Kaldığımız kesinlikle en güzel yerdi.
Kahvaltı hazırlık faslından sonra ilk ziyaret yeri hamsilos
2.Durak İnce Burun Türkiye'nin En Kuzey Noktası
Teletabi kardeşler iftiharla sunar
Bu mezar hakkında bilgim yok en uç noktada üzerinde tek bir harf bile olmayan bir mezar
Sinop yarım adasını dolaştıktan sonra Sinop’a veda ediyoruz
Artık yollarda kıvrım kalmadı muazzam düzlükler gazcılar için cennet. kaymak asfalt dümdüz yol
Samsuna 80 km kala Yakakent'te bir mola veriyoruz. Sahilde Nigar ablanın yeri diye bir kafeye oturduk. Mekan çok hoş. Ve menemeni olur da yolunuz düşerse kesinlikle tatmaya değer.
Samsuna girmek üzereyken bir çay molası. Yağmur başlıyor pastane sahibinden polis evini öğrenelim diye soruyoruz
...:Abi polis evi nerede
...:Siz nerden Geliosunuz
...:Kocaeli Turdayız.... Neyse polis evi nerede abi
...:ooooo çok uzak
...:abi nerde
...:Ohooooooo çok uzak ilerde yol kenarında
(Alt tarafı 3 5 km yolumuz kalmış)
Samsun Polis evi kişi başı 24 TL
Samsun merkez
Yine CBF 500 Türkiye grubundan Engin Yılmaz Abimiz sağolsun polis evine kadar geldi aldı bizi tüm akşamını ayırıp ağırladı. Bizi ağırlayan Engin Abi ve Samsun İlk Adım Motosiklet Kulubü'ne teşekkürlerimiz iletiriz.
Engin abiden ayrılıp polis evine geçerken kendimizi yine yemek yerken buluyoruz
Doymak bilmedik hala yiyoruz
-
maşallah, yemediğiniz şey kalmamış
Tekerinize sağlık, süper olmuş. Foto ve yorumların devamını dört gözle bekliyorum.
-
-
Güzel gezi olmuş. Osman Gürsoy ise tam bir ödül olmuş
-
-
-
-
-
Eline-Emeğine sağlık bro, kardeşim söylemiş ama ben de bu gezide bizi ağırlayan herkese bir kere daha teşekkür etmek istiyorum, sizi tanımaktan çok keyif aldık güzel insanlar, ayrıca zaman ayırıp geziyi inceleyen herkese de teşekkürü borç biliriz, inş. siz daha güzel rotalar-daha güzel geziler yaparsınız, bizimki şimdilik böyleydi, cennet vatanımızı gezmeye devam..
-
-
paylaşımınız için teşekkürler, çok güzel ve gezi ve raporu. sizinle beraber gezmiş gibi olduk. merak ettiğim bir şey var; konaklamaları genelde polisevlerinde yapmışsınız, özel bir sebebi varmı acaba...
-
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Hocam fotolar gozukmuyor
Hocam bende bir sıkıntı yok gibi duruyor ama çözülebildi mi sorun açılıyor mu?
acoskun1970 adlı üyeden alıntı
paylaşımınız için teşekkürler, çok güzel ve gezi ve raporu. sizinle beraber gezmiş gibi olduk. merak ettiğim bir şey var; konaklamaları genelde polisevlerinde yapmışsınız, özel bir sebebi varmı acaba...
Abim polis hocam. Hem ucuz hem güvenli otopark sıkıntısı yok. gezi boyunca hiç kilit vurmadık motosikletlere.
Satranç oynamak gibidir motor kullanmak. Bir değil birkaç hamle sonrasını hesaplayabilmektir. Ama nedense büyük bir kısım tavla oynar gibi kullanır ve şansına güvenir. Ama sonuç hüsrandır...
-
maşallah güzel gezmişsiniz yemişsiniz bizde sayende gezmiz olduk son raporda çok iyi
-
benim şirket interneti ile alakalı sanırım, evde tekrar bakacagım
-
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Eline , motoruna , tekerine sağlık kardeşim . Allah daha nice bol bol geziler nasip etsin . Darısı bizimde başımıza .
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
Mardin İl Temsilcisi
ülkemizin yeteri kadar güzelliğini yok ettik dİlerim ki bundan sonra yok etmeyiz doğamızı. Çok güzel paylaşım ayrıca burdan Nigar ablaya selamlar.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)