keşif gezilerim 6: Çiğdem Yaylası ve Dikmen köyü civarı
Reklamlar
-
Perşembe günkü gezimde Çiğdem yaylasına çıkayım dedim, fakat kar engelinden dolayı çıkamadım ve civar köyleri gezdim
İşte fotoğraflar:
ilk fotoğraf bahar mevsiminde bolca açan bu sarı çiçeklerden
mola veriyorum, hava çok sıcak, montun içliğini çıkardım, çeşmeden doya doya mis gibi suyumu içtim
Benim canavarcık
bir de kendi fotomu çekeyim dedim
yollar ve manzaralar tam enduroluk
küçücük bir şelaleye denk geliyorum, enstantane hızını yavaşlatarak tülümsü bir görüntü elde etmeye çalıştım
yine sarı çiçekler, güneş vurunca çok güzel fotoğraf oluyor, nasılki bu fotoğraf kendi kendine olamaz; bu sarı çiçekler de kendi kendine olamaz diye düşünüyorum
arıyı da iyi yakaladım çiçeğin üzerinde. bizi yaratan, zehirli bir böceğin eliyle en tatlı ve şifalı bir balı bizlere veriyor
yola devam
Buralar dağın arka tarafları, Trabzon'a çok benzetiyorum buraları, zaten Trabzonlular yerleşmiş buralara da
yollar sürekli ayrılıyor, soldan gideceğim
Sola dönünce ilerde yol yine çatallaşıyor, sağdan çiğdem yaylasına belki bi ihtimal çıkarım diye ümit edip devam ediyorum
tabi çıkamayınca sonradan buraya kadar inip sonra soldan Dikmen köyü civarına gideceğim
Bu çiçekler de baharda açan ilk çiçeklerden
öğrencimle karşılaşıyorum, bu ağacı odun yapacaklarmış
virajı bayağı geniş alıyor motora ağaç dalları değmesin diye
Burdan sola dönüyurum
yürüyüş parkuruymuş aynı zamanda
manzaralar güzel, hava güzel, gezi güzel, daha ne olsun
tırmanmaya başlıyorum, yolu çok beğendim
klasik pozlar
yola devam, karlı alanlar yaklaşıyor
işte karlı yollara geldim, bakalım daha ne kadar devam edebileceğim
bu açıdan da güzel çıkıyo fotoğraf, değişik açıları denemek lazım fotoğraf için
evet sanırım buraya kadar
burayı geçmeyi gözüm kesmiyor, zaten ilerisi daha çok kar, hiç cedelleşmeye gerek yok, zaten biraz da hastayım
o yüzden burdan geri dönecem, sanırım bir kaç km sonrası çiğdem yaylası
aşağı iniyorum
bu fotoğrafı çok sevdim, dikkat edilince ne olduğu anlaşılıyor
İşte bu manzaradan bir kesit yukarıdaki fotoğraf
Dikmen tarafına gidiyorum
yol iyi
bu yoldan devam edip başka yollardan dönüş yoluna çıkayım diye düşünüyorum, bakalım öyle olacak mı
Dikmen arkada kaldı
devam ediyorum ama yollar gittikçe küçülüyor ve yukarı çıkmaya başlıyor, ben ise aşağı inmem lazım
sağ taraf da öyle
geldiğim yerden geri dönüyorum
şurası çıktığım köy, Yamaç köyüydü sanırım
şu köyden geçip bu vadiden aşağı inerim diye düşünüyorum
bak yine bu açıdan çekmişim, çok sevdim bu açıyı
klasik bir poz daha
bu ağaç da hoşuma gitti
evet, buraya kadarmış bu yol da, aşağıda yol gözüküyor ama oraya iniş için yol bulamıyorum, bir kaç yer var fakat oralar gittikçe patikalaşıyor, sonrası da ağaçlık
manzara güzel ama, yalnız kimsecikler yok ki yol sorayım, acayip biyerdi burası ya
neyse geldiğim yerlerden geri dönüp bir evin kenarında oturan amca görüyorum, hem ona yol sorarım hem de biraz muhabbet ederim diye amcanın yanına gidiyorum, hoş muhabbet ettikten sonra geri dönüyorum, geldiğim yollardan geri döneceğim malesef, başka yol yokmuş aşağı inen
Bu da amcanın sivas kangalı, acayip iri yarı bişeydi
burdan sonrası artık aynı yollar,kalın sağlıcakla
Reklamlar
-
tebrikler geziniz güzel olmuş
-
Elinize sağlık , oturduğum yerden gezi yaptım
-
teşekkürler, iyi o zaman
-
Heryer toprak olsun
Asfalta hayır
-
Sakaryayı tanıma devam, alışkanlık oldu her hafta Sakarya ile ilgili bir şey var mı yoku diye bakıyorum. Paylaşım için teşekkürler.
-
hocam güzelgezide enduroyla okadancık kardan geçmemişsinya bide o yeşillikte durmuşsun son fotoğrafta salı vereydin çimenden aşağıanlıyorum tek başına olunca bazen insan düşünüyor bu tarz yoolarda başına bişey gelse allah korusun motoru bile kaldıramazsın üzerinden alınma takılıyorum inşallah nisan ayı gibi yanınıza gelirim o tarz yollara bayılırım beraber gezeriz nasip son çekim tekniğinizden video çekimi harıka oluyor.
-
Helal be yusuf hocam! yine çok güzel yerleri gezmiş ve bizimle paylaşmışsın,tam oralara yaz gelmiş derken karlı dağları görüverdim resimlerde,valla ne yalan söyleyeyim,benimde çıkıp gezesim geliyor ama şu sıralar yoğunluktan fırsat bulup ta çıkıp gezemiyorum,sen olmasan biz ne yaparız acaba diyorum,güzel gezilerinin devamını dilerim kal sağlıcakla,kazasız sürüşler dilerim,saygılar...
-
Güzel bir gezi olmuş.Manzaralarda güzel.Paylaşım için teşekkürler.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Heryer toprak olsun
Asfalta hayır
asfaltsız da olmuyo
adm12 adlı üyeden alıntı
Sakaryayı tanıma devam, alışkanlık oldu her hafta Sakarya ile ilgili bir şey var mı yoku diye bakıyorum. Paylaşım için teşekkürler.
adım adım sakarya teşekkürler
hakan_czy adlı üyeden alıntı
hocam güzelgezide enduroyla okadancık kardan geçmemişsinya bide o yeşillikte durmuşsun son fotoğrafta salı vereydin çimenden aşağı
anlıyorum tek başına olunca bazen insan düşünüyor bu tarz yoolarda başına bişey gelse allah korusun motoru bile kaldıramazsın üzerinden alınma takılıyorum inşallah nisan ayı gibi yanınıza gelirim o tarz yollara bayılırım beraber gezeriz nasip son çekim tekniğinizden video çekimi harıka oluyor.
çimenden aşağı giderdim de nasıl dururdum bilemiyorum beklerim inşallah buraya, önceden haber ver yalnız, ona göre plan yapalım
bu arada evet o açıdan video harika olur
mesut hoca adlı üyeden alıntı
Helal be yusuf hocam! yine çok güzel yerleri gezmiş ve bizimle paylaşmışsın,tam oralara yaz gelmiş derken karlı dağları görüverdim resimlerde,valla ne yalan söyleyeyim,benimde çıkıp gezesim geliyor ama şu sıralar yoğunluktan fırsat bulup ta çıkıp gezemiyorum,sen olmasan biz ne yaparız acaba diyorum,güzel gezilerinin devamını dilerim kal sağlıcakla,kazasız sürüşler dilerim,saygılar...
teşekkürler mesut hocam, inşallah sen de fırsatını bulup gezersin , karlar daha erimedi, bi ersin bütün yaylarına çıkacam
MCV adlı üyeden alıntı
Güzel bir gezi olmuş.Manzaralarda güzel.Paylaşım için teşekkürler.
sağolun
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
-
Fotoğraflar harika diyecektim ki baktım zaten canon'muş Akıllı telefonun var mı bilmiyorum ama bir tane gerekiyor gibi görünüyor ;)
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
-
Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı
Fotoğraflar harika diyecektim ki baktım zaten canon'muş
Akıllı telefonun var mı bilmiyorum ama bir tane gerekiyor gibi görünüyor ;)
siz de mi canoncusunuz akıllı telefon almamak için direnenlerdenim,özellikleri çok işime yarar ama şimdilik askıda, bilmiyorum artık
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
-
hocam bi gps cıhazı falan edınseydınız keske
-
fusuy364 adlı üyeden alıntı
siz de mi canoncusunuz
akıllı telefon almamak için direnenlerdenim,özellikleri çok işime yarar ama şimdilik askıda, bilmiyorum artık
Canon'cuyum diyemem ama fotoğrafı makinayla çekerim cep telefonuyla çekmem Yararlarını düşün : GPS/harita/aktivite kaydı/navigasyon
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
-
hkn34 adlı üyeden alıntı
hocam bi gps cıhazı falan edınseydınız keske
benim telefon (symbian özellikli) gps'i var, fakat haritada sadece ana yollar var, nerde olduğumu gösterebiliyo ama, onla idere ediyorum, aslında navigasyon var ama arabada. motorda çakmaklık girişi olmadığından almıyorum yanıma, hem böyle yol iz bilmeden gitmek daha keyifli oluyo
Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı
Canon'cuyum diyemem ama fotoğrafı makinayla çekerim cep telefonuyla çekmem
Yararlarını düşün : GPS/harita/aktivite kaydı/navigasyon
aslında evet, yararı çok olur da , sırf onun için için o kadar para vermek istemiyorum bi türlü çünkü zaten navigasyonum var, olmadı motora çakmaklık takar navigasyonu götürürüm gezilere, ya da navigasyon beni götürür teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler