Merhaba dostlar,
Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra sonunda evdeyim
Uzun zamandır Sinop'ta olan motorumu getirmek için fırsat kolluyordum, nasip bugüneymiş, pek gezi tadı olmadı ama idare edin
Son kontrollerimi de yapıp saat 9 da Gerze'den ayrılıyorum.
Lastik havalarınıda kontrol edip düşüyorum yollara, 12730 kmdeyim.
Hava çok kapalı ve biraz soğuk, yükseklerde sis görünüyor hadi bakalım rastgele.
Boyabat'a giderken Dıranas Geçidi var buraya kadar hava soğuk ve kapalı idi yerlerde biraz ıslaktı, biraz korkutmadı değil hani
Tünele girmeden güneş yüzünü gösterdi, yol kenarında semaverde çay yapan bir amca gördüm, sıcak çay ve biraz muhababbet çok iyi geldi
Dıranas Tüneli
Dıranaz'ı geçtikten sonra hava biraz daha iyi ilk durak Boyabat.
Boyabat'ta bir fotoğraf çekip yola devam ediyorum, sonraki güzergahım Saraydüzü.
Çalbaba geçidi.
Sonraki durağım Kargı'dan bir kare.
İndağı geçidi
Sonra Tosya ve Ilgaz sapağından Kalecik-Ankara yönüne dönüyorum.
Kalecikten bir kare
Sonra Kırıkkale
Kırıkkaleden sonra Rafineriden dönmem gerekiyormuş Allah'tan sapağı geçince 300 mt ilerde yemek için durmuştum, öyle farkettim, hemen döndüm geri, Kırıkkale-Konya yoluna, yol çok boş araba nadir geçiyor.
Daha sonra Kulu sapağından Ankara-Konya yoluna bağlanıyorum,
Konya' 40-50 km kala artık güneş batıyor
Yolda iki defa benzin almak için durdum, 15 dk yemek için durdum, fazla oyalanmadım akşam 18 de Konya'daydım
Yolculuğum 9 saat sürdü, yalnız şimdi fark ettim yolda hiç oyalanmamışım deli gelmişim
80-120 aralığında geldim ybr ne kadar gidiyorsa
82 TL lik yakıt harcamışım, 12 kuruşa tekabül ediyor, 100 kmde 2.72 Lt, hiç bu kadar yakmamıştı
Herkese teşekkürler.
Herkese kazasız belasız sürüşler