Pazar günü Slwer (Erman) ben (Sadobey) ve kardeşim İbobey (ibrahim) bahçede otururken ben sigaram bittiğini farkettim. Bakkal bizim binanın 2 bina yanı. Motorla çıkıp üst sokağa kadar gider oradan alır dönerim hemde 2 dakika motora binmiş olurum dedim. Erman gelen abi nereye sorusuna gel istersen sigara alacam dedim. O zaman Son duraktan alalım gezmiş oluruz diye cevap alınca hemen tabiiki hadi takıl peşime dedim.
Ve böylece 3 saatlik macera başlamış oldu.
Son durağa geldiğimiz de Gürdüğümüz toprak şantiye yoluna girmeye karar verdik. Sonra Orman daha sonra yukarına gördüğümüz baraja gitmeye karar verdik.
Terten geldiğimiz için 1 metre civarı genişliği olan kayalıklı bir yanı tel örgülü aralıktan bir miktar gittik artık geri dönme şansımızda yoktu ki yarısına geldiğimde artık ileriye gidemeyeceğimizi düşündüm çünkü taban 25-30 cm yükseklikteki kayalardan oluşuyordu. Motorun altının oturup askıda kalması an meselesiydi. Zorlanarak geçtik o zorlu bölümü. Küçük göletin havzasındaydık artık.
Ne zamanki Erman çamura saplandı (resim 1) ve ben kayalardan ileriye geçemeyeceğimizi farkettim (resim 2) o an işte bu sefer zorlu bir maceranın içinde olduğumuzu farkettik.
1.Erman'ın çamura saplandığı an.
2.Ömer'in gölete karşı pozu
3.Erman dereden geçmek yemedi
4.Erman bacağına dikenler saplanırken ben de geriden yaptığım desteği bırakıp foto çekmeye gittiğimde 140 kg motoru yarım gaz 150 cm civarı bir toprak duvarda sabit tutmaya çalışıyordu. Fotoyu çekip hemen koşarak motorun gerisindeki kucaklama pozisyonuna geçtim.
5.Ömer başka bir yol deniyor
6.Erman nasıl geçireceğini düşünüyor ikinci motoru tekrar o toprak setten geçirmek yemedi tabi ben de aşağıda kaya arıyorum dereye motoru üzerinden geçirmek için set yapmak planım
7.Bir kayayı yerinden söktüm altındaki bilumum küçük hayvancıkla birlikte
8.Kurtulduk ter içindeyiz ama böyle bir güzellik için değmez mi?
9.2nci poz soldaki çiçekleri elle tutuyoruz sanatsal çalışma
10.Aynadan çiçekli sanatsal çalışma
11.Sanatın b.kunu cikariyoruz
12.Orman içinden dönüş yolu
13.Tepeden 2 nci gölete bakış artitik poz
14.Yol ayrımı nereden gidecez
15.Alt yolu seçtik
16.Süreyyapaşa Sanatoryum eski binasının önündeki yıkık duvarda ben ve sevgili motorum. İnerken zor oldu geri geri
17.Eve döndük İbo ve Erman erik topluyor.
Hala sigara almadık