Keşif Gezilerim 3 : Kartepe'de Kar Var mıdır Gezisi
Reklamlar
-
Dün havanın güneşli olmasından Kartepe'ye gitme kararı verdim, muhteşem sonbahar manzaraları vardı, kar var mıydı, az sonra
Sabah erkenden yola koyuluyorum, bol fotoğraf çektim, adım adım çekmeye çalıştım
E5'e çıktım, ilk önce Akyazıya ön fren balatamı almaya gittim, sonra Sapancaya, sonra Maşukiye ve sonra Kartepe
E5'ten manzaralar
Dümdüz yol (buralar zaten bi garip geliyor bana, Rize'de yolar hem kıvrımlı hem de ini,ş çıkışlıydı )
Akyazı yolundayım
Kavak ağaçları güzel manzaralar oluşturuyor
Bu fotoğraf hoşuma gitti
Bunlar da marul, hep dikkatimi çekiyodu E5 in kenarında, fotoğraflayım dedim bu sefer ne güzel yemelik di mi
Sapanca gölüne geldim
Gölün yakınında bi tabiat parkı var, oraya bi göz atayım diyorum
İşte burası, ama girişteki görevli fotoğraf çekmek yasak diyor, izne bağlıymış, hemi de paralı,giriş de ayrıca paralı, o zaman ben boşu boşuna girmeyeyim diyorum, fotoğraf çekmedikten sonra bi anlamı yok diyorum
Neyse girmeden bikaç fotoğraf çekiniyorum
Bu fotoğraf da güzel oldu : KöLgE
Sapanca merkeze yaklaşıyorum, yol güzel
Şu iki çocuk hem yürü(tülü)yorlardı , hem bana bakıyolardı, hemen makinemi çıkarıp fotoğraf çekeyim dedim ama yandaki teyze habire götürüyodu çocukları,makineyi çıkarıncaya kadar çocuklar da vazgeçti haliyle, yoksa bayağı güzel fotoğraf olacaktı
Sapanca gölü kenarında bir sürü mesire alanı var, bi tanesine gideyim diyorum yol üstü
Çok güzel yerler buralar, herkese tavsiye ederim
İşte piknik alanı
Güzel yer, piknik yapmak paralıymş yalnız
Burası da outdoor mu ne yazıyodı, macera yeri yani, herşey var
Bunlar da canavarcıklar, cici şeyler sizi diyorum ve uzaklaşıyorum
Tırmanışa geçtim
Manzara dehşet
yol süper, şu karşıdaki dağın üzerindeki beyazlık beni cezbediyor
İşte gittikçe yaklaşıyorum
Oraya gidip bi an evvel kara ayak basmak istiyorum
Ben var mutlu
Bir kaç sonbahar manzaraları
İşte kayak merkezine geldim, burada kar yok, biraz daha yukarıda
İşte kar orada, yol var mı acaba
Kayak merkezinden görüntüler, bundan sonra yol yok, karlı yere çıkamayacağım , bu arada giriş 10 liraymış
Aşağı inmeye başlıyorum
Bu fotoğraf güzel oldu
Bu arada yolu boş buldum ya, rahat rahat poz veriyorum yalnız hava soğuk, bayağı da esiyodu
Aşağı inerken sol tarafa bir toprak yol gidiyor, oraya dalıyorum, bakalım nereye gidecek
Güzel manzaralarla karşılaşıyorum
Karşı tarafta İzmit gözüküyor
Sonbahar renkleri müthiş
yola devam ediyorum, yalnız ortalık çok ıssız, biraz tedirgin, biraz da merakla devam ediyorum
Karşı tarafta uzakta görünmeyen yer İzmit Körfezi sol tarafta da bi seyir tepesi gibi bi yer var, bakalım oraya gidebilecek miyim
yola devam
tesisin başka bir teleferik yerine gidiyormuş
Şu arabayı durduruyorum, yolun nereye gittiğini soruyorum, İzmit'e iniyor diyor, ben de iyi o zaman diyorum, hadi İzmit'ten çıkalım
gideceğim yol şu sol tarafa giden biraz asfalt bozması bi yol
Yoldan güzel manzaralar
Tesis aşağıdan böyle gözüküyor
Sağ tarafa bir yol dönüyor, seyir tepeye giden yol olabilir diyorum ve giriyorum
giriyorum ama tedirginim, yol çok mıcır ve kaygan toprak, dönüşte tırmanırken inşallah sıkıntı olmaz diyorum
Manzara güzel
Buranın ucunda seyirtepe
Bayağı seyirli bi yer harbi, burası Sapanca gölü tarafı
Burası da İzmit körfezi tarafı
Bu fotoğraf da güzel oldu
Sizi manzaralarla baş başa bırakayım
neyseki geri dönüşü bi sıkıntı olmadan ful gazla ayakta çıkıyorum, Allah'tan lastiğim yeniydi
Dönüş yolundan kareler, dikdörtgenler
Aşağı inerken güzel bi yaylayla karşılaşıyorum, Suadiye yaylasıymış, süper bi yer
Buralarda kros yarışmaları felan da oluyomuş sanırım
Biraz da oynayalım fotoğrafla , nasıl olmuş
Bu da öğlen yemeğim, muz gitmiş ama
Geriye kalanlar beni bayağı idare eder
ohh, mis gibi , ama çok az akıyodu
Yola devam, buralarda çam ağaçları başlıyor
Aşağı inerken bol yeşilli ağaçlar
İşte Suadiye'ye indim (sonradan öğreniyorum tabi Suadiye olduğunu ) merkeze inince Sapanca yolunu soruyorum ve Hendeğe doğru devam, direk ustanın yanına , ön balatayı taktırmam lazım
Bu da bizim Cemal usta ,başka bi iş yaparken çekeyim dedim, fena olmadı
Beni izlediğiniz için teşekkürler
Reklamlar
-
helal olsun be YUSUF,ALLAH yolunu açık etsin,sen olmasan bizler oraları bu mevsimde ,bu zamanda nasıl görürdük,sağ olasın be YUSUF,bayıldım fotoğraflara yine alışık olduğumuz kalitede, 10 numara,ne yerleri görmüş ve gezmişsin,hani derler'ya yediğin içtiğin senin olsun , görüp gezdiğin yerler bizlerin olsun!her daim yolun açık olsun ,gönlün neşeyle dolsun,bunu samimiyetle söylüyorum, bu forum sitesini hiç bırakma'ki,buluşma noktamız burası olsun,gönülden saygılar YUSUF öğretmene!
-
bizim yaylaların yerini tutmasa da yinede beğendim.resimler harika. gezmiş kadar oldum.sağ bileğine sağlık
-
mesut hocam, Allah razı olsun, mahcup oluyorum yorumlarından çok sağol, duların için de sağol, amin.
Olcay abi, rize kadar değil ama buralar da süper, sağolasın
-
manzara fotoğraflarına bayıldım
güzel gezmişsiniz tebrikler ...
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
-
-
Tebrik ederim çok güzel bir gezi olmuş,
-
o suadiye yaylasında motocross yarışlar oluyor arada bir
güzel gezmişsin
fakat toplantılara gelmiyorsun hocam
-
Merhaba,
insana uçuyor hissine ulaştıran resimler çekmişsiniz .
Tesekkürler
-
gerçekten şu son güneşli günlerde güzel bir gezi olmuş .. fotoğraflarda gerçekten iyi olmuş kendim gezmiş kadar oldum
-
Aha kar varmış dedim
Gerçekten kaliteli güzel bir geziymiş paylaşımınız için teşekkürler
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
Hocam gerckten cok güzel olmuş fotoğraflar, insan özeniyor doğrusu tekerine tas değmesin
-
çok güzel bir gezi olmuş fotoğraflarda çok güzel elinize emeğinize sağlık...
-
yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkürler, sağolun, evet şu güneşli günlerde güzel geziydi, fakat son son değil, ben sezonu yeni açıyorum
F54, ya akşamları çok yorgun oluyoruz,ya da misafir oluyo, yarın da babamlar gelecek, ilk fırsatını bulduğumda geleceğim, tanışırız inşallah
-
Bizde arkadaşlarla pazar günü suadiyeden Yuvacık barajına gittik hocam bir gün o rotayı da yap, tam bir asfalt dağ yolu bol virajlı ve baraj çevresinde bol bol fotoğraf karesi yakalarsın... Tekerine sağlık...
-
Çok güzel gezi tebrikler.
-
DARKSTAR54 adlı üyeden alıntı
Bizde arkadaşlarla pazar günü suadiyeden Yuvacık barajına gittik hocam bir gün o rotayı da yap, tam bir asfalt dağ yolu bol virajlı ve baraj çevresinde bol bol fotoğraf karesi yakalarsın... Tekerine sağlık...
Yuvacık barajı ne tarafta abi
arican, sağolun
-
ben v storm bulabilirsem o rota yı tamamlarız
seni de ararız hatta hatta yuvacıkla kalmayıp sansarak iznik te yaparız çok karışık bi rota olmasına rağmen tam doğa harikası yerler var
buda geçen yıl ki gezimizden bi video
https://www.youtube.com/watch?v=Nkz4bhJp2FM
-
Ooo hocam tayin mi çıktı, gezi bölgesi değişmiş
Eline yüreğine sağlık bu arada
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)