CBR 125 ile İlk Uzun Yolum: Antalya - Konya - Aksaray - Nevşehir - Kayseri
Reklamlar
-
Okullar açıdı, havalar soğudu, motorlar yavaş yavaş tozlu garajlara girip üstleri örtündü derken.... ben tamda bu sıralar yaşadığım şehir olan Antalya'dan, üniversitemin bulunduğu Kayseri'ye gitmek zorunda kalıyorum... Sonra içimden bir ses diyor ki; oğlum 650 km bişey değil, motorun 125 lik bile olsa, hava serin bile olsa,sen yaparsın...
Bu kararı vermek benim için kolay olmadı ve hemen açtım google mapsı ve güzergahi inceledim, kolay değildi ama imkansız da gelmedi. Motorunun tüm bakımlarını kendisi yapan bir insan olarak gerekli bütün parçaları değiştirip bakımlarını tekrar yaptım.
Teknik Bilgiler
Motosiklet: CBR 125 2008
Yağ: Motul 10w40 5000
İstikamet: Antalya - Kayseri 650 km
Yük: Arka sele üstüne sabitlenmiş çanta ortalama 20 kg
Yakıt: 650 km için 90 TL (km'de 138 kuruş)
Ortalama Hız: 90 km/hız
Molalar: Manavgat(3saat) , Seydişehir(zorunlu 3 saat), Konya(1gece), Kapadokya(1 saat)
Arızalar: Hiçbir arıza yaşanmadı
Toplam Süre: 30 Saat
Tecrübeler ve Adımlar
-Saat 12:00 da Antalya merkezden yola çıktım ve 13:00 gibi Manavgat'ta şelaleyi gezdim bu sırada oradaki bir arkadaşım ile vakit geçirdim.
-Yola çıkmadan önce güzergahınızda dolu yağışı varmı bunu araştırmamız gerekiyor Eğer eldivenlerim başta olmak üzere sağlam ve su geçirmez ekipmanım olmasaydı, toroslarda dolu altında helak olan motorcu diye haberlere çıkardım.
-Şu dinlenme tesislerinin gözünü seveyim, toroslarda dolu,yağmur ve soğuğa maruz kaldıktan sonra (bir an yıldırımlar beni korkuttu yolda) Zirve dinlenme tesislerine sığındım ve 2 saat mola verdim. Bu molada bütün iç elbiselerimi, ayakkkabılarımı, çoraplarımı değiştirip montumu kuruttum. Masalarda kurumaya bırakılmış çorap ve donlar, seyahat eden yolcular için garip bir manzara oldu sanırım.
-Yenilenmiş halde kararan havanın altında motorumu kurutup tekrar gaza bastım ve konyaya kadar durmadım, yolda takla atmış arabalar ve birsürü ambulans ile karşılaştım.
-Nihayet internette bir odasını ayırdığım pansiyonu buldum Konya'da, yalnız telde sahibi bana gecelik 20 TL demişti, gittiğimde oğlu vardı 30 TL ödedim. Bunun altında kalırmıyım? İlk iş duşa koştum ve en sıcak ayarda 1 buçuk saat banyo yaptım burdan rahat 30 tl girmiştir
-Ertesi sabah Mevlana türbesini ziyaret edip fotoğraflar çektim. Müze kartınız varsa yanınıza alın burda geçiyor, yoksa bile 3 lira olması lazım ihmal etmeyin arkadaşlar çok beğendim ben.
-Yola çıktığımda saat 13:00 sularıydı, arkama bakmadan Aksaray'a doğru yol aldım, bu nasıl bir yoldur arkadaş? 110 ile gitmeme rağmen sanki yerimde sayıyorum, bomboş geniş ve düz yol, etrafımda uçsuz bucaksız bir ova, ilerde bir türlü yakınlaşmayan dağlar...
-Aksaray'da durmadım ve doğrudan Nevşehir'e geçtim, burada yemek molası verdim ve Göreme'ye doğru yol aldım. Bu istikamette birçok motor grubu gördüm yolda, konuşma fırsatım olmadı ve fazla buranın büyüsüne kapılmadan son durağım olan Kayseri'ye doğru yola çıktım.
-Eve vardığımda saat 18:00 olmuştu.
Son Söz
Genel olarak Antalya'dan Konya'ya kadar yağış nedeniyle sıkıntılı geçti diyebilirim, ancak Konya'da verdiğim molanın ardından Kayseri'ye kadar çok keyifliydi, evet küçük bir motorla seyir ederken bazen altınızdaki beygir gücü yetmiyor gibi geldi bana da bunu inkar edemiycem, ama o yağmurda yanımdan 150 ile geçen bir aracın 50 km ilerde takla atmış ters halde görünce her işte bir hayır varmış dedim. Gezilerinde Akseki tarafındaki Toros dağlarını kullanacak arkadaşları uyarıyorum, kesinlikle yolda kalmayacak şekilde hazırlanarak yola çıkın ve ekipmanınız tam olsun.
Hertürlü yorumlarınıza açığım, tekeriniz düz bassın
Erciyes Üniversitesi / Kore Dili ve Edebiyatı
Reklamlar
-
Nice gezilere dostum, tekerin düz bassın.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
Vallahi tebrik ederim buyuk cesaret benim toto 100 km de iflas ettiydi.adanadan iskenderuna 200 kmlik yol gittim 1hafta motora elimi surmediydim bizim cibirlarla uzun yol buyuk cesaret bravo
-
tebrikler güzel olmuş, zaten motorcu olmak başlı başına doğayla mücadele
-
Tebrikler bayağ bir tecrübe katmıştır bu yolculuk sana 😊 Yalnız kayseride kış pek bi sert oluyo. Sanırım anayurtta kalıyosun okula gidip gelmesi eğlenceli olur
-
sağolun arkadaşlar evet baya bir tecrübe oldu, kış cidden sert geçiyor ancak 0 dereceye kadar okula motorla gidip gelmeye kararlıyım, sadece yerde buz ve kar varken ve eksilerdeyken motoru yatırıcam iki ay kadar, anayurtta ev bu arada evet :D
Erciyes Üniversitesi / Kore Dili ve Edebiyatı
-
Bu kış başlangıç motoru olarak CBF 150 alacağım, üniye gidip gelmek dışında orta-uzun mesafeli de dolaşırım sürekli, aklımdaki soru acaba nasıl olur? idi. Hala biliyorum, düşük beygir yoracak, zorlayacak; ama iki tekerle gezmenin verdiği huzur aynı.
Güzel bir yolculuk olmuş, tebrikler.
-
Tebrikler. İnsanoğlu beynindeki engelleri atınca, o sınırları kaldırmayı basarinca aslında mümkünlüde herşeyin mümkün olduğunu anlıyorsun tekrar tebrik ediyorum sizi
-
Helal olsun güzel bir iş çıkarmışsınız.
Paylaşım için teşekkürler.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
Güzel yol olmuş dostum tebrikler!
-
tebrikler gerçekkten çok kleyifli
-
sevgili dostum ben nasıl görmemişim bu konuyu? eski cbr kasasına bayılıyorum harika bir yol olmuş. tekerin düz bassın!
-
Güzel olmuş. Çok güzel. Çok keyifli
-
Güzel paylaşım olmuş.. Zaman ayırdığın için teşekkürler.. Çok imrendim:/ sırt ağrısından naber?
-
çok güzel yolculuk tebrikler...
-
sırt ağrısı değilde hafif bi halsizlik vardı yolculuk bitince, ama şunu belirteyim çok yolculuk yaptım ama bu en iyilerinden )
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler