Arkadaşlar merhaba..3 motosikletli arkadaşım ile bayramın 3.günü günü birlik bir yerlere kaçalım dedik..bursaya gitmeye karar verdik iyi seyirler
Gidiş Videosu;
http://youtu.be/NzOjDvBTuaA?list=UUL...lyieURCdAYaHdQ
Dönüş Vİdeosu;
http://youtu.be/nlth8YF3Jro
Pazartesi sabahı erkenden kalkıyorum 8:20'de eskihisarda buluşacaz diye konuşmuştuk..7:30da kalkıp herkese mesaj atıyorum uyanın kalkın diye iyice ayılıp motosiklet elbiselerimi giyip motora marş basıyorum..motor bi yandan ısınıyor bi yandanda ben kendimi ısıtıyorum esneme hareketleri ile....birşey unuttummu felan diyede bir yandan düşünüyorum
Kız arkadaşımın yanına geliyorum onu alıp benzinliğe giriyoruz depoyu doldurduktan sonra lastik hava basınçlarını kontrol ediyorum tam yola çıkıcaz kız arkadaşım dizliklerimi getirdinmi diye çat diye soruyor hemen dönüp dizlikleri alıyoruz 10 dk kadar geç kalıyorum bu yüzden
ve eskihisarda arkadaşlarım ile buluşuyoruz..bizden hariç 10 15 tane daha motosikletli arkadaşlarımız vardı oturup onlarla 2 dk bir çay içip iyi yolculuklar diyip kalkıyoruz hemen..çok gezeceğiz çünkü
İlk gidiceğimiz yer uludağına çıkarken yol kenarlarındaki kahvaltı+gözleme tarzı yapan yerlerde durup kahvaltıyı yapmak..
Hiç yere ayak koymadan direk uludağına varıyoruz yollar sakindi sadece bursa girişinde çok hafif bir yoğunluk vardı oda bizi etkilemedi zaten
kurt gibi açız hemen kahvaltııı diyoruz ilgilenen arkadaşlara
kahvaltı sonrasında o viraj nasıldı,hahah nasıl deldim,sen gelemedin peşime muhabbetleri
Sonrasında kahvaltı yaptığımız yere 1km uzaklığında olan Tarihi bursa inkaya çınarına geliyoruz..burda bir türk kahvesi içeriz diye umut etmiştik ama tüm masalar dolu olduğu için(çoğu suriyeli) sadece etrafında dolanıp mecburen golyazıya basıyoruz direk
burdan direk golyazı ya gidiyoruz güzel bir yer olduğunu çoğu kişinden duymuştuk..
Golyazı aman aman bir yer değil bence..beni etkilemedi açıkcası yol yapmış olduk sadece.... golyazıdada turk kahvesi içicek yer bulamıyoruz çay içip biraz dinlenip hangi yoldan nereye gidiceğimizi düşünüyoruz..ben bir ara balıkesire gidelim dedim ama ciddiye almadılar..yol çok güzeldi çünkü golyazıya gelirken (balıkesire 110km kalmıştı )
bilecik yolu üzerinden yenişehir iznik yapıp göl kenarından yürüyüp gemlik yalova yoluna çıkmaya karar veriyoruz golyazıdan çıktıktan sonra hayvanların acıktığını görüyoruz ve onları doyuruyoruz
kısa süreli bir dağ yolu sürüşünden sonra iznik'e 10 - 15 km kala çok güzel bir manzara görüyoruz ve hemen durup fotoğraf çekiyoruz
ve izniğe varıyoruz..göl kenarındaki cafe sade adlı mekanda oturuyoruz...vee sonunda türk kahvesi buluyoruz burda acı kahvelerimizi içtikten sonra göl kenarından yürüyüp gemliğe doğru yol alıyoruz.
göl kenarındaki o yol benim çok hoşuma gitti trafik yok sessiz sakin ağaçların içinden asfaltıda güzeldi relax bir sürüş gerçekleştirdik orda..gemliğe geldikten sonra bizde acıkıyoruz haliyle..
köfteci yusufda orda mola veriyoruz..köfteleri tek kelimeyle mükemmeldi hatta bir ara bir daha istanbulda köfte yiyemiğeceğim diye düşünmedim değil..
ağaçlık olunca geldiğimiz yol hal böyle oluyor
karnımızıda doyurduktan sonra artık dönme vakti diyip yalovaya feribota doğru yol alıyoruz..
yalova çıkışından itibaren çıtırdan yol kalabalıklaşmaya başlamıştı feribota doğru..bir süre sonra iş çığırından çıktı ve trafik durdu 10km kadar aralarda gitmeye gayret gösteriyoruz ve motorun avantajlarııı her zamanki gibi kendini gösteriyor
feribota varıyoruz ve sırıta sırıta en öne geliyoruz( en sevdiğim olay )
sağ sağlim evimize varıyoruz Allah'ın izniyle..çok güzel bir gün geçirdik yollar güzeldi şansımıza havada güzeldi... yağmur hiç görmedik sadece akşam gemlikten sonra hafiften bir soğuk bastırdı okadar onun dışında çok güzel bir gün oldu..
tam 400km yol yapmışız..giderken radar problemi var diye biraz tempoyu düşürmüştük ama dönüşte güzel bir sürüş oldu
buda harita üzerinde yapmış olduğumuz yol
yalova-uludağ-golyazı-yenişehir-iznik-gemlik-yalova