Hatır için çiğ tavuk yenirmiş. Bende bir arkadaşımın hatırı için 13 saatte 995 km yol yaptım. Burdur'da askerliğini yapan arkadaşımı bayramda ziyaret etmek için bayramın 2. günü sabah saat 5.30 da düştüm yola.
Gidiş güzergahım şu şekilde: Ankara-Emirdağ-Bolvadin-Çay-Akşehir-Eğridir-Isparta-Burdur
Geliş güzergahım şu şekilde: Burdur-Dinar-Afyon-Sivrihisar-Ankara
[IMG][/IMG]
Sabah saatleri oldukça soğuktu ama motosiklet ile yolda olmanın keyfiyle daha önce hiç görmediğim, motosikletle hiç geçmediğim yerlere doğru açtık gazı.
[IMG][/IMG]
İlk durak Nasreddin Hoca'nın diyarı Akşehir. Çay-Akşehir arası her yer kiraz bahçeleri ile dolu. Yaz aylarında buralara tekrar yol düşerse bu kirazların tadına bir bakmak farz oldu.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Akşehir'den sonra Isparta'ya gitmek için Torosları aşmak gerekiyor. Yükseklik maksimum 1.700 m'ye kadar çıkıyor. Yollar gidiş-geliş fakat gayet güzel ve keyifliydi. Tabi sizi göre göre sollama yapan yurdum otomobil sürücülerini saymazsak.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Antik kentlere olan ilgimden dolayı Isparta yolu üzerinde bulunan Yalvaç ilçesine doğru çevirdim yolumu. Yalvaç'ta bulunan Pisidia-Antiocheia kenti Seleukos kolonisidir ve I. Seleukos veya oğlu Antiokhos tarafından MÖ. 3. yüzyılda kurulmuştur.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Yalvaç'tan sonra Eğridir'e doğru giderken geçtiğim yollar bana Kaş-Antalya arasındaki yolları anımsattı. Hem virajları hem de Eğridir Gölü manzarası ile kesinlikle motosiklet severler için biçilmiş bir yol.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Arkadaşımla Burdur Gölü kenarında bir yemek yedikten sonra tekrar kürkçü dükkanına doğru yola düştüm.
[IMG][/IMG]
Sabah 5.30'da başlayan yolculuğum akşam saat 20.30 gibi sona erdi ve yaklaşık olarak 1.000 km yoldan sonra sağ salim vardık eve.
[IMG][/IMG]
Dostlar hepinize nice nice mutlu huzurlu keyifli bayramlar