Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

5-7 Eylül Rodos-Lindos Gezisi

REKLAM ALANI
    tt768 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Eşimle birlikte uzun süredir motosiklet ile bir gezi yapma planlarımız vardı. Ancak bu yaz bir türlü fırsat bulamadığımız için hayalimizi önümüzdeki yıla ertelemiştik. bu yazın son tatil planı 5 - 7 Eylül tarihleri arasındaki bir Rodos kaçamağı olacaktı.

İşin aslı bu geziyi hiç motosiklet gezisi olarak planlamamıştık. Aslına bakarsanız tam bir motosiklet gezisi de olmadı. Ancak mevcut imkanlar ve son dakika planlamaları ile olabildiği kadar oldurmaya çalıştık.

Yaptığımız planlara göre 5 Eylül sabah feribotu (daha doğrusu katamaranı ile) Marmaris' ten Rodos' a gidecek, 7 Eylül 17:00 feribotu ile de dönecektik. Gidiş feribotumuz sabah 09:30' da olduğu için İzmir - Marmaris yolculuğunu Perşembe akşamı arabamız ile yapmaya ve Marmaris' te bir gece konaklamaya karar verdik. Perşembe günü saat 17:00' da Marmaris' e doğru yola koyulduk. Zamanımız bol, keyfimiz yerindeydi...

İlk molamızı Aydın otobanında verdik bile...

Bu arada neden resim çekmedik bilmiyorum ama yolunuz Çine' ye düşerse Köfteci Enişte' de muhakkak Çine köftesi ve çöp şiş yemenizi öneririm. Ev yapımı yayık ayranı eşliğinde tabii ki...

Çok uzun olmayan bir yolculuktan sonra Marmaris' e varıp otelimize yerleşiyoruz...

Görüldüğü üzere konu halen daha bir motosiklet sitesinden çok bir gezi sitesi için uygun... :D :D :D

Sabah kalkıp Marmaris limanına gidiyoruz. Pasapoer, gümrük işlemlerinin arkasından tam saatinde Rodos adasına doğru hareket ediyoruz.

Harika bir havada yaklaşık bir saatten biraz fazla süren keyifli bir yolculuk...

Ve Rodos' a varış... Deniz üzerinde harika bir manzara karşılıyor bizi...

Feribottan inip, araç kiralama ofisine doğru ilerlerken bir anda bende şimşek çakıyor. Biz neden scooter kiralamıyoruz ki???

Adanın dar sokaklarında araba ile ne işimiz var??? Eşimin onayını da almam birkaç saniye sürüyor. Ve doğru Rent a Moto ofisine doğru yol alıyoruz...:eclipsee_Victoria:

Fiyatlar makul... Küçük sınıf bir otomobil kiralamak 3 gün için 120 EUR civarında iken bu fiyat bir scooter için 50 EUR. Tabii ki sınıfları var. 50 - 80 ve 200 cc...

200cc' de tek seçeneğiniz Scarabeo... Ben hemen bir Scarabeo talep ediyorum ama hüsranla karşılaşıyorum. Şu anda hepsi kirada... Tek seçeneğimiz var o daaaaaa.........

İşte bu ufaklık :D:D

Piaggio FLY 80...

Aslında yapmayı planladığımız en uzun yol 55 km... Rodos merkezden adanın orta - doğusunda bulunan Lindos kasabasına gideceğiz. Ve fakat artçı ile birlikte, yaklaşık 6 - 7 kg sırt çantası, bilmediğimiz yollar ve bilmediğimiz, tanımadığımız bir motor... Hadi hayırlısı deyip otele doğru yola koyuluyoruz...

Otele varıp odaya yerleştikten sonra ada turumuz Rodos merkezden başlıyor... Odamızın manzarası da laf aramızda rüya gibi ;)

Bu da gece manzarası... Compact makina ile tripod olmadan bu kadar oluyor...

Fırtınalı bir tarihi olan Rodos adasını gezerken ortaçağ şovalyeleri her kapının, her surun arkasından çıkacakmış gibi geliyor...

Rodos' tan bazı kareler...

Açık bir kapı gördük.

Bir içeri bakalım dedik... Karşımıza mini bir ibadethane çıktı...

Her yer, her sokak scooterlar ile dolu... Ada resmen eski Vespa cenneti gibi...

Bazılarının periyodik bakımı gelmiş de geçmiş sanki

İlk gün şehir turu ve biraz deniz sefası ile bitiyor... Odamızda güneşi uğurluyoruz...

İkinci gün bizim için büyük gün çünkü sevgili Piaggio ile yolumuz nispeten uzun... Evet 80 cc gitmiyor ama bizden en büyük artıyı inanılmaz sele altı bagaj hacmi alıyor. kocaman sırt çantamız sorgusuz sualsiz, hiç inat etmeden sele altına yerleşiyor. Su, fotoğraf makinası, harita, cüzdan gibi kolay erişilmesi gereken malzemeleri de topcase' e yükleyerek düşüyoruz yollara...

Eşimin ilk artçı uzun yol deneyimi olduğu için yollarda fotoğraf çekemiyor ne yazık ki :(

Aslına bakarsanız haklıydı da... Zira Rodos adası müthiş rüzgarlı bir ada. Çoğu yerde motosiklet birkaç şerit birden değiştirmeye yeltendi...

İlk durağımız yol üzerindeki Anthony Quinn plajıydı... Burası Rodos merkezden yaklaşık 20 km uzaklıkta. Bahane ile ilk mola yerimiz oldu.

Ben çok beğenmedim. Belki İngiliz' e, Norveçli' ye, Rus' a güzel gelebilir ama biz İzmir insanıyız... Plajı, plaj görmeyen turistlere bırakıp asıl hedefimiz olan Lindos' a doğru devam ediyoruz...

Plajdan kareler...

Yaklaşık 40 - 45 km daha yol aldıktan sonra, nihayet hedefimize varıyoruz.

Lindos...

Mutlaka görülmesi gereken bir kasaba... Burası, Rodos şehir merkezinden sonra adanın en büyük yerleşim yeri, tamamen turistik bir yer. Lafı uzatmadan Lindos manzaraları ile başbaşa bırakalım sizi...

Evler, Bodrum evleri gibi bembeyaz...

kemeraltı, alaçatı, kapalı çarşı karışımı bir çarşısı var. Hediyelik dükkanları ve restoranlar ile dolu...

Buranın plajında da denize girdikten sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Plaj gene idare eder. Üzgünüm Yunanistan, tok misafir ağırlamak zordur...:new_icon6:

İkinci günün akşamını otelimizin çevresinde geçirmeye karar veriyoruz. Alkol alıp motosiklet kullanmak istemiyorum çünkü.

Ne yerseniz yiyin, mutlaka bir şey ikram ediyorlar. Ben demli bir çayı hiçbir şeye değişmezdim ama bu güzel likörler de fena değildi... ;)

Son gün feribotumuz saat 17:00' da. Bizim ufaklığı Saat 15:30' da teslim etmemiz gerekiyor. Bu arada rental ofisindeki dedesi Türkiye' den adaya göçmüş olan adını hatırlamadığım hanımefendi birkaç saat için bizden üç gün ücreti almadı. Kendisine bir de buradan teşekkürlerimi sunuyorum...

Son gün sabah kahvaltıdan sonra Rodos' un şehir merkezindeki muhteşem Main beach' inde denize giriyoruz... Evet bu plajı beğendim, çünkü tek kelime ile muhteşem... Su akvaryum gibi. Denizi bulandırabilecek herhangi bir kara parçasına çok uzak ve hiçbir karasu denize dökülmediği için karayiplerde gibi hissediyorsunuz kendinizi. Şezlong fiyatları makul. Kişi başı 4 EUR... Alkol, bedavadan biraz pahalı. Tabii EUR bazında...

Otelimizden ayrıldıktan sonra bu defa old town civarını geziyor, ve motosikletimize benzin alıyoruz.

Ve Piaggio' muzu teslim edip feribota biniyoruz...

Biz Rodos' u çok sevdik, seneye tekrar gelmek üzere şimdilik vedalaşıyoruz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    eline sağlık,keyifle okudum
    tt768 bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 ybr esd
    güzel yolculuk olmuş...tşk
    tt768 bunu beğendi.

Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Teşekkür ederim. Mümkün olduğunca resim paylaşmaya çalıştım.

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Güzel paylaşım teşekkürler, daha çok plajı var mıdır Rodos'un, atıyorum 3-4 gün için 3-4 ayrı ve çok güzel plaj?

Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar.
    Yüreğinize sağlık.Teşekkürler.Allah isteyen herkeze hayırlı geziler nasip eder inşallah.
    Bilg.
    Sayg.
    tt768 bunu beğendi.

Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Alıntı Evrenalpar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel paylaşım teşekkürler, daha çok plajı var mıdır Rodos'un, atıyorum 3-4 gün için 3-4 ayrı ve çok güzel plaj?
    Bir çok güzel plajı var. Özellikle adanın doğu tarafındaki plajları tavsiye ederim. Çünkü batı tarafı inanılmaz rüzgar alıyor. Biz çok fazla deniz ve plaj ağırlıklı program yapmadık zira vaktimiz çok kısıtlı idi. ada çok büyük ve görülecek çok şey var, o nedenle bir iki gün mümkün değil yetmiyor.

Aşağıdaki link size plajlar hakkında fikir verebilir.

http://www.rodosadasi.net/rodos-plajlari/

mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    bende sizin gibi gezmeyi çok seviyorum ,ama daha hiç ülke sınırlarımızın dışarısına çıkmadım,gezinizi çok beğendim ve başından sonuna kadar hepsini okudum ve inceledim,her şeyden önce sunumunuz bir harika,bence gezi raporu yazan her motorcu sizi örnek almalı,bu arada fotolarınız bir harikaydı,bakış açısı gezdiğiniz yerleri iyi yansıtmış,o terk edilmiş motorları görünce işin aslı üzüldüm,insanın eşi ile beraber gezmesi kadar güzel bir şey olamaz her halde,bu güzel gziyi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederim,saygılar...
    tt768 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yok.
    Çok güzel gezi tebrikler.
    tt768 bunu beğendi.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    adayı scooterla gezmek çok iyi fikir bence harika olmuş
    tt768 bunu beğendi.

Motosikleti
    Project 4 coming soon...
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende sizin gibi gezmeyi çok seviyorum ,ama daha hiç ülke sınırlarımızın dışarısına çıkmadım,gezinizi çok beğendim ve başından sonuna kadar hepsini okudum ve inceledim,her şeyden önce sunumunuz bir harika,bence gezi raporu yazan her motorcu sizi örnek almalı,bu arada fotolarınız bir harikaydı,bakış açısı gezdiğiniz yerleri iyi yansıtmış,o terk edilmiş motorları görünce işin aslı üzüldüm,insanın eşi ile beraber gezmesi kadar güzel bir şey olamaz her halde,bu güzel gziyi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederim,saygılar...
    Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Mesut bey. Aslında bundan bir yıl önce eşim ile motosikletle gezmek hayal bile edilemezdi benim için. Çünkü çok karşıydı kendisi. Benim tek başıma binmem bile eşimi çok tedirgin ediyordu. Sonra yavaş yavaş alıştı. Şehir içinde ufak gezintiler derken iki tekerin cazibesine eşim dahi karşı koyamadı

Elbette yıllarını bu işe vermiş üstadlarımız varken bize motosiklet gezgini denmez. Ancak bu işin azı çoğu olmuyor işte. Biz de çok keyif aldık. Önümüzdeki yaz daha farklı rotalarımızı da paylaşacağımızı umuyorum. Sevgi ve saygılar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------

Alıntı kemboo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adayı scooterla gezmek çok iyi fikir bence harika olmuş
    Gerçekten de son anda verdiğimiz çok doğru bir kararmış. Adaları gezmek için motosiklet kesinlikle tavsiye olunur...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)