Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sivas Yıldız Göleti - Yıldız Dağı ve Kayak Tesisleri

REKLAM ALANI
    MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Bu hafta sonu cumartesi (23.08.2014)günü arkadaşım (Hoca) ile beraber iki motor (MCX-VULTURE) Yıldız göletine gitmeye karar verdik.
    Saat 10:30 civarı hazırlıkları tamamlayıp yola koyulduk.Sıcak fakat rüzgarlı bir hava vardı.

Yol güzergahımız.

Sivas Paşabahçe mesire alanının yanından devam ettik yola.İlerde çok güzel virajlı bir rampamız var.Zevkli bir yol doğrusu.Yol ayrımında durup birkaç resim çektik.Uzaktan Yıldız dağı göründü.

Yol yeni yapılmış.Bazı yerlerde çakıllar fazla.Dikkatli olmak lazım.

Köy yollarının kesişim noktasının ortasındaki eski çeşmeden sularımızı doldurduk.Su çok azalmış neyazıkki.

Burada çoban Onurla tanışıp konuşuyoruz.

Sularımızı doldurduktan sonra yol üzerinde Yıldız dağının görüntülerini alarak devam ediyoruz.

Dönüşte uğrayacağımız Çeltek göletinin uzaktan görüntüsü

Asfalt yol inişli çıkışlı virajlı devam ediyor.

Asfalt yol ilerde bozuldu.Bozuk asfalt üzerine malzeme sermişler.Bazı yerleri çok bozuk ve kaydırıyor.Dikkatlice ilerliyoruz.

Bu arada motorumda yaş gününü kutladı

Yıldız beldesine ulaştık.Eski taşın yanında resim alıyoruz.

Yıldız göletinin yanına gelince balık hayallerimiz suya düştü.Çok aşırı rüzgar var.Balık tutmak şöyle dursun gölün kenarında duramıyoruz.

Balık tutma işinden vazgeçtik.Hocaya,Yıldız dağına yeni yapılmakta olan *kayak tesislerini görmeye gidelim bari diyorum.Hocam benzininin azlığını bahane edip yan çiziyor.Buraya kadar gelip görmeden gidilmez deyip,hocayı bir ağaç altında dinlenmeye bırakıp ben yola devam ediyorum.

Tesisler için geniş yollar açılmış *fakat yeni malzeme serdiklerinden gidişim biraz sıkıntılı ve yavaş oldu.Hatta bir ara geri dönmeye bile niyetlendim.Yaklaşık 10 km bir yoldan sonra geldiğime değdi dedirtecek manzara karşıladı beni.

Yıldız dağının eteklerine teleferik tesisleri yapılmış.Hatta deneme çalışmaları bile yapılıyor.Tepeye yakın yerde kepçeler çalışmalarını sürdürüyor.Yıldız dağının başı dumanlı

Teleferik istasyonuna gidip resim alıyorum.En tepeye giden yolu görünce içim gidiyor.Hocaya telefon açıp gelmesini istiyorum fakat nafile kandıramıyorum.

Yazın ortasında üşümek isteyen buraya buyursun.İnanın kulaklarım üşüdü esen rüzgardan.

Yıldız dağının tepesi bulutlar içinde.Çok uzun bir parkuru olacak bu tesislerin.Kayak meraklılarına duyurulur.

Buradan ayrılıp hocanın yanına dönüyorum.Yaklaşık 1 saat olmuş.Tabi hocam biraz sitem ediyor bana.Çok şey kaybettin diyorum.Neyse başka bir zaman zirveye çıkarız diyoruz.Yol üstünde bir çeşmede serinleyip devam ediyoruz

Su nede güzel akıyor

Yola çıkıp ağaçlar altında dere kenarında güzel bir mekan bulup yemek işine başlıyoruz.
    Önce ateşimizi yakıp demliğimizi koyuyoruz.Hocam ahçıbaşı olarak sucuklarımızı hazırlıyor.Şişlere takıyor.

Bu arada çayımızda kaynıyor.Sucuklarımızı közde pişirip ekmek arası götürüyoruz.Afiyet olsun.

Yemeğimizi yiyip çayımızı yudumlayarak dinleniyoruz.Yukarıdaki rüzgardan sonra burada tatlı bir esinti var.

Saat 17:00 civarı,yemekten sonra toplanıp yola çıkıyoruz.Gelirken uzaktan gördüğümüz çeltek göletine doğru ilerliyoruz.Çeltek köyünün üst tarafına yapılan sulama göletinde yeni su tutulmaya başlanmış.

Gölete çıkarken yol üzerindeki yıllanmış ağaçlar çok hoşuma gitti.Bolca resimlerini çektim.

Yıldız dağına veda ediyoruz.

Buradan ayrılıp Sivas yakınındaki tavra deresinin virajlı yollarında hocamla beraber video çekimi yaptık.Keskin virajlar gerçekten çok zevkli.Akşam saat 19:00 sularında eve vardık.Çok şükür sıkıntısız bir gezi oldu.Yaklaşık 140 km yol yaptık.
    Zaman ayırıp okuyan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    babaduru, mesut hoca, dekarator ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    selam! gezinizi beğendim,motorlarınızda uyumlu,başlarda gezi boz kır arazilerde sanmıştım ama sonra ormanı ve göleti görünce iş değişti,10 numara bir gezi olmuş,(hoca) arkadaşımız kaskını keşke arka çantanın üzerinde değilde,kafasında taşısaydı,hele birde yollar foto da göründüğü gibi mıcırlı ise bu kask meselesi dahada bir önem arz ediyor,ateşin üzerindeki çay insana keşke bende orada olsaydım dedirtiyor,hoca arkadaşımızda son resminde kaskı kafaya takmış kendisine saygılarımı sunuyorum,bu güzel gezi paylaşımı için size teşekkür ediyorum saygılar.
    MCV bunu beğendi.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Motosikleti
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam! gezinizi beğendim,motorlarınızda uyumlu,başlarda gezi boz kır arazilerde sanmıştım ama sonra ormanı ve göleti görünce iş değişti,10 numara bir gezi olmuş,(hoca) arkadaşımız kaskını keşke arka çantanın üzerinde değilde,kafasında taşısaydı,hele birde yollar foto da göründüğü gibi mıcırlı ise bu kask meselesi dahada bir önem arz ediyor,ateşin üzerindeki çay insana keşke bende orada olsaydım dedirtiyor,hoca arkadaşımızda son resminde kaskı kafaya takmış kendisine saygılarımı sunuyorum,bu güzel gezi paylaşımı için size teşekkür ediyorum saygılar.
    Mesut hocam beğendiğinize sevindim.Sizin gezilerinizin yanında hafif kalıyor ama ne yaparsın uzun gezileri şimdilik yapamıyorum.
    Araba ile çok gezilerim oldu.Sadece trakya bölgesi ve güneydoğuya gidemedim.Bakalım motorlada yapmak nasip olur inşallah.
    Bizim Hoca yavaş ve kısa gezilerde kaska biraz yavan.Yolun büyük kısmı asfalttı.Yaklaşık 20 km bir kısmı topraktı.
    Saygılar bizden,teşekkürler.

Motosikleti
    Yok.
    Çok güzel bir gezi tebrikler

Motosikleti
    Alıntı arican adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir gezi tebrikler
    Teşekkürler.

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    bozkır gezileride ayrı bir güzel oluyor...
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    Valla güzel gezmişsinizde ben şu yan kahverengi cantalara takıldım nerden kaça aldiniz acaba?

Motosikleti
    Alıntı pompei adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla güzel gezmişsinizde ben şu yan kahverengi cantalara takıldım nerden kaça aldiniz acaba?
    Teşekkürler.Yan çantalar benim imalatım.Eski jawa 180cz için sene 2004'lerde yapmıştım.Bu motoruda alınca takayım dedim.
    Biraz renkten kaybediyorlar ama işimi çok iyi görüyorlar.Sunta üzerine deri kaplayıp perçinlerlede destekleyerek yapmıştım.
    Bu motor içinde bağlantı demirlerini yapıp civata ile bağlantılarını yaptım.Aşağıdaki konuda detaylı resimlemiştim.
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/132970-mondial-mcx-150-roadracer-yaptigim-calismalarim.html

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)