Selam! tüm motorcu dostlarıma, bu gün oylata gidiyorum,adını hep gizli cennet diye duyduğum ama daha önce hiç gidip görmediğim bir yer OYLAT KAPLICALARI,eskişehire 98 km uzaklıkta olan bursanın İnegöl ilçesi sınırlarında bulunan bir yer burası,aslında bu bir keşif gezisi ,keşif gezisi diyorum çünkü oraya ailemle gidip kamp yapmayı düşünüyorum 1-2 gece,nasıl biryer olduğunu bilmeden gidipte hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum ve yola çıkıyorum saat 08:15 işte resimler
Tüm hazırlıklar tamam ,yola devam
Önce benzin alıyorum ,benzin ya yeter, yada yetmez,işi garantiye almaklazım değimli,
Eskişehir çimento fabrikası ,sipsivri ortada duruyor
Bileciğin ilçesi bozüyük’te sabah kahvaltısını yapıyorum
Burası bursa yolunda mezitler dedikleri sıralı akarsu köprülerinin bulunduğu yerler,bu derede mezit çayı
Güzel görüntüler var buralarda ,asıl güzellik buradan sonra başlıyor
Eski karacakaya köyü yolundan dönüyorum ve başlıyorum tırmanmaya
Herkes işini yapıyor, köylü bahçesinde çalışıyor ,bende yollarda gezmeye devam ediyorum ,çok dik ve virajlı rampalar var burada
Manzaraya bayılıyorum, doğal hayat işte bu ,orman ve koyun sürüleri
Çoban Hüseyin amca ile biraz muhabbet ediyorum , yaş kaç Hüseyin amca diyorum ,oda 60 yaşındayım diyor, buralar güzeldir diyor ,bana soruyor yolculuk nereye? Ben oylata gidiyorum diyorum, ve soruyorum doğru yoldamıyım diye,evet bu yolu kaybetme diyor,hoşça kal diyorum ve ayrılıyorum oradan
Yeşilin her rengi var burada, ve yollarda kimsecikler yok
Her yerden sanki su fışkırıyor burada, dereler ve köprüler birbirlerini tamamlayan iki varlık,birde doğa, harika çiçekler var burada
Birdeğişik ağaçlar var burada ,sanki yabani kiraz ağacı gibi
Buraların sakinlerinden kertenkele
O ormanın içerisinde yamaçta bulunan kulübe harika duruyordu bende resmini çektim,gözetleme kulübesi gibi
Bunu bir tırtıl sana bilirsiniz ama değil! Bu ağacın üzerinde çıkmış bir çeşit mantar
Oylata yaklaşıyorum ,bu geldiğim yol, orman yolu, birde ayrıyeten asfalt yol varmış giderkende oradan gideceğim
Hava çok sıcak ,ama ormanın içi çok serin ,biraz geziyor ve dinleniyorum
Yeşil vadi oylata geldim ,bu küçük yerleşim yerinden birkaç foto
Kalabalık insan kitlesi var burada ,her halde hafta sonu olduğundan olsa gerek
yer kirazı diyorlar buna ,tadına baktım çok hafif ekşilik var ama tatlıda aynı zamanda ,bir çok hastalığada iyi geliyormuş
Kızılcık, bunlarda doğal olarak yetişir dağlarda
Ne fotoğraf karesi ama değimli? Her şeyin doğalı var burada
Oylat şelalesi varmış burada, ama biraz uzak ve engebeli bir yolu var diyorlar söylediklerine göre 3 kilometreymiş , istikamet şelale
Burası derenin içerisinde açık hava kahvesi,dönüşte çay içeceğim burada
Çok hoşuma gidiyor burası,su sesi huzur veriyor insana,manzara desen ona keza harika
Kart postallık görüntüler yakalıyorum buralarda
Oylat şelalesine ulaşıyorum,harika bir manzara ile karşılaşıyorum, 18-20 metreden düşüyor bu su
Uzaktan göründüğü gibi değil,yakından daha bir güzel burası, güzel ve serin bir yer,burada şelaleyi izliyorum ve biraz dinleniyorum, buraya gelmesi zordu ama dönüş istikameti kolay olacak gibi
Koskoca ağaç nasılda kırılmış hayret ediyorum
Açık hava kahvesi, Burada önce çay içiyorum,sonrada kahve,hesap =4.5 tl, kahve çok lezzetliydi közde yapılmıştı çünkü,burayı her türk insanına tavsiye ederim
Acayip yükselikte bulunan bir asma köprü var burada,ama manzara harika
İşte asma köprünün karşıdan görünüşü
Piknik yapılacak yerde mevcut, kamp yapılacak yerde mevcut burada,hamam giriş ücretleride 5 tl burada,otellerde ne kadar bilmiyorum,özel aile banyoları 1 saat 20 tl imiş, artık dönüyorum eskişehire keşif bitmiştir
Oylat mağarasına geliyorum burası yolumun üzerinde idi
Oylat mağarası içeride müthiş bir hava akımı vardı ,dışarısı sıcak, içerisi sanırsın buz dolabı
Bu papağanla resim çektiriyorlar,tam üçkağıt işi , hap yap, para kap
Yolda giderken bir deve ‘ye rastlıyorum,deve- midilli-eşek insanlar para karşılığı resim çektiriyorlar burada
Karnım çok acıktı , sabahki çorbadan başka bir şey girmedi mideme,sırf köfteci yusufta bugüzel lezzeti tatmak için,sanki fabrika gibi çalışıyor burası
İşte bu gördüğünüz menü’nün hepsi 12 tl,pişirilmiş köfte kilogram fiyatı 40 tl,pişmemişi 26 tl’ye satıyorlar burada,lezzete gelince 10 numara’ydı
Toplamda 192 km yol yapmışım ,benim için gerçekten güzel bir keşif gezisi oldu,ailemle’gidile bilecek bir yer olduğunu öğrendim,her kese tavsiye ederim, bu gezi buraya kadardı kazasız belasız bitti ,tüm motorcu kardeşlerime saygılar…
resim yuklemek