Sevgili motorseverler,
07.Mayis pazar gunu meteorolojinin uyarilarini (gök gürültülü sağnak yagışlı) dikkate alarak Hatay planlarimizi erteleyip Adana cevresinde ki alternatifleri degerlendirmek istedik.
Karaisalinın Kuzey Batısında Yer Köpru, ilerisinde Alman Köprüsü (cok eski ve cok yuksek ) bir tren koprusu Tolga tarafından önerildi ve kabul edildi.
Güzergah soyle planlandi,
Adana-Karaisali-Yerköpru-Hacıkırı-Alman Koprusu ve donus.
Donuste 2 alternatif vardi. Biri direk Karaisali uzerinden Adana, digeri ise Karaisalidan Doguya, Egnere dogru gidip Simit selalesine ugrayip Adana Donmekti.
Geziye Katilim su sekilde idi
Tolga CBF600S
Altan V-Storm + artcı
Ben F650 GS
Cemil F650GS + artcı
Fakir F650GS + artcı
Hüseyin FZ6 Fazer
Mehmet XT660
Metin XT660
Adem KLE500
Aksamdan hazirliklari yagmura gore yapip sabah havada bulut olmamasina artik alistik. Son bir aydir bu agirlikli olarak boyleydi.
Sabah 9'da bulusup kahvalti sohbet vb ile bir saat oyalandiktan sonra yola cıktık.
Sabahin erken saatlerinden sıcak etkisini gostermeye baslamisti. Havada bulut yoktu ve yol boyunca her yer yemyesildi. Ara ara durarak Yerköprü'ye kadar ilerledik. İlk uzun molayi burda, Yerköprünün üst kısımlarına cıkan bir stabilize yolun ilerisinde agaclarin altında verdik.
Yerköprü, tabir caizse, tabiat ananın bir mucizesi çünkü;
bu nehir, oldukca yuksek bir akıntı ile gelip, bir anda birkac girdap olusturdukran sonra kayalarin altına dogru akip yaklasık 100-150m ileride tekrar bir nehir yataginda yer ustune cıkıyor ve yolculuguna devam ediyor.
burada ki 100-150m lik kara parcasi dogal bir kopru gorevi goruyor. mahal adını da burdan alıyor
Yer koprude biraz oyalanıp sonra yola devam ediyoruz. İstikamet Hacikiri Tren istasyonu.
Yol muhtesem. Her yerden karsimiza guzel bir manzara cıkıyor. Her yer yemyesil
Yol kimi zamanlar asfalt kimi zamanlar hafif stabilize olabiliyordu. Fotograflarda yolun yesillikler arasinda nasil kaybolduguna dikkatinizi cekmek isterim
yol uzerinde bir ara bu manzarayi gordum, dayanamadim girdim ve fotograf cektirdim. boyle bir yere doyamıyorum. burada otlarin icinde yuvarlanmak, piknik yapmak, belki biraz kestirmek istiyorum. ama maalesef zaman yok, yola devam
sonrasinda Hacikiri tren istasyonu. Dag eteklerinde 1970'ler teknolojisinden kalma bir istasyon
once hatira fotografi
sonra gruba katilip grup fotografi
bu golge inanılmaz hosumuza gitti cunku artik sıcak dayanılmaz bir hal almıstı
birseyler atistirip sonra etrafta bir kesif gezisi veee
daha once gordugumu hatirlamadigim kadar eski bir alet.
bu işin sakasi tabi, gercegi burda
bide burda erkek WC'si cok ilgincti. bunu suana kadar ilk defa goruyorum,
resmen duvara ... yapiyorsunuz
yola devam ediyoruz, veee karsimiza Alman Koprusu cıkıyor,
bu kopru inanilmaz yuksek ve cokta saglam olmayan bir kopru.(bu konu ilerleyen gunlerde fotograflarla daha detayli anlatilcaktir.)
buda diger taraftan koprunun manzarası
hemen bir grup fotografi
ve yanlız silahsor
burada biraz off-road yapip eglendikten sonra cay molasi veriyoruz.
bir adamın esi ve cocuklari ile beraber islettigi bu yer muazzam bir manzaraya sahip.
burda bir cok macera yasadik ve fotografladik. bunlari fotograflar hazir olunca sizlerle paylasacam
donus yolunda Yerköprude durup yemek molasi veriyoruz.
park yeri biraz dar olunca motorlari sıkısık sıkısık park ediyoruz
restoranın arkasinda ki alanda bir yavru kopek gunumuze renk katiyor.
yemek ve servis bir onceki hafta Harlik'ta yemek yedigimiz restorana gore daha iyi fakat halen tatmin edici degil.
burdan karaisali ya kadar grup olarak beraber gidiyoruz.
karaisalida 2'ye ayrilip bir grup Adana'ya direk donuyor bizse Egner uzerinden Simit selalesine ugrayip gece saat 9 gibi adanaya variyoruz