İstanbul Çanakkale Marmaris Datça 2300km.
Reklamlar
-
06 Ağustos 2014, 15:36
Bu kış bakımını yaptığım motorumla bu mesafedeki ilk gezi tecrübem için yıllık izini bekledim.
15-20 gün gibi bir zaman ayırmıştım, fakat hesapta olmayan şeylerden bir hafta ile sınırlı kaldı.
Arkadaki ağaçlı yer evimin bahçesi yola çıkma hazırlıkları
Gümüşyakayı geçerken
Edirne civarlarında yağmura yakalandık. Birde ıslak yolda motor savruldu, şükür düşmeden ucuz atlattık.
Malkara da yağmurdan sığındığımız bir lokanta burası, tandır köfte türü şeyler yapıyor. Hayatımda yediğim en güzel köfte ve salatayı yaptılar diyebilirim. Uygun bir zamanda tekrar gidicem.
Sundurmasındaki kırlangıç yuvası elinizi uzatsanız dokunursunuz o derece doğal bir lokanta burası. Hatta lokanta değil başka bir ismi olmalı
Yollar güzel. Bazı kısımlarda bakım çalışması var. Bir de ıslak olmasa.
Sevgülü keçiler, hastasıyız
Burası benzin istasyonu arkası hayvanat bahçesi. Ne kadar iyi bir şey tartışılır.
Çanakkale de şehitlik gezisi sırasında malum bir siyasi partinin inanç ve seçim istismarıyla burada karşılaşacağımı hiç düşünemezdim. Şehitlik gezisini başlamadan bitiriyorum.
Hırhıs var
Kamp alanında gün batışı
Gece beklenmedik bir soğuk, hazırlıksız yakalandım mont var Allahtan.
Kamp alanı
Eceabatta çok güzel bir yer burası kahvaltı harikaydı.
Feribotta
Çanakkale balıkesir arası yollar bu şekilde ben çok beğendim
İzmir dikilide bir kamp alanında konakladım bir akşam. İşletmeyi sevmedim aşırı kalabalıktı. Resimleri es geçtim
Aşağısı marmaris gökova. Manzara süper yakından görmelisiniz.
Bir kaç gün evvel Forumdan ismail ayvazın hayatını kaybettiği yol burası sanırım
Gökova yolu.
Gökova kamp alanı. Tavsiye ederim güzel işletmesi var ve hesaplı.
Kampın denizden görüntüsü
Sedir adası. Giriş 15 tl. Ama ada mükemmel.
Kleopatra plajı. Kumlara basmak yasak.
Sezar bu adayı Kleopatraya hediye etmiş. Buradaki kumları Mısırdan gemilerle getirtip buralara döktürmüş, diyorlar.
Ne Kleopatraymış arkadaş
Adanın tiyatrosu. Sanırım 2200 yıllık bir tarihi var. 2200 yıl evvel buralarda insanlar nasıl yaşamışlar acaba.
Kamp alanı yanındaki azmak çayı. İçinde koca koca balıklar var. Avlanmak yasak sanırım.
Daha sonra Bozburuna gitmek için yola çıkıyorum. Bu bölgeler otellerin pek olmadığı yerler.
Kızkumu. Efsaneye göre Bybassos Kralı'nın kızı güzel Prenses, korsanlardan kaçmak üzere burada denize doğru gider. Yüzme bilmediğinden dolayı da eteğine kum doldurarak ve karşı kıyıya ulaşmak için denize serperek ilerler. Ancak karanlıkta yolunu kaybettiğinden ve kumları da bittiğinden dolayı, kaldığı yerde boğularak ölür. Bu hikayeye dayanarak bölgeye Kızkumu ismi verilmiş.
Tabeladaki Amos denilen yeri daha sonradan keşfettim gitmek nasip olmadı. Bir dahaki sefere inşallah. Çok güzel bir koy.
Bozburun. Burada kalmayı planlıyordum. Daha sonra Datça dan buraya tekne turları olduğunu duyunca bir taşla iki kuş vuralım hesabı Datçaya gitmeye karar veriyorum. Ama Datça dan Bozburuna tekne turlarının bir süreliğine iptal edildiğini Datça öğreniyorum hesaplar tutmuyor maalesef.
Bu kayıkta miçoluk bile yaparım. Para vermeseler de olur.Karnımı doyursunlar yeter.
Datça. İlk kamp alanı gece giriş yaptım hiç beğenmedim. Sabah gün doğar doğmaz çıkıyorum buradan.
Bu koydaki çamlık alan arayarak tesadüfen bulduğum başka bir kamp alanı.
Gökovayı aratmıyor bana. Herkese tavsiye ederim.
7 gün sonunda maalesef geziyi erken bitirip dönüşe geçiyorum. Kamptan çıkarken.
Gelibolu. Keşan da bir akşam kalıyorum. Çok yorgunum.
Malkara civarları, giderken tesadüfen uğradığım köfteciyi arıyorum ama farkında olmadan geçmişim.
Gümüşyaka tarafı
Yol kenarında denize bakıp dinlenip, Fena değil iyi gezdik vs şeklinde kabarırken bu üç bisikletli ile karşılaşıyorum.
İsviçreden geliyorlarmış
Bu şekilde gezi sona eriyor. Benim açımdan iyi bir tecrübe oldu. Gökova ve datça kamp alanları ve bu bisikletliler bende bir çok düşünceye sebep oldular. Mesela bir karavan. Bir daha gelmeyeceksiniz dünyaya fırsatları değerlendirin . Herkese iyi günler.
Reklamlar
-
06 Ağustos 2014, 16:15
Keyif dolu bir gezi olmuş.
Kamp alanları malesef daha önce bilgi sahibi olmayınca bir süpriz.Bazen iyi bazen kötü.
Paylaşım için teşekkürler
-
06 Ağustos 2014, 16:44
güzel gezi olmuş, kamera olarak ne kullandınız
-
06 Ağustos 2014, 16:53
TAYFUNBORA adlı üyeden alıntı
Keyif dolu bir gezi olmuş.
Kamp alanları malesef daha önce bilgi sahibi olmayınca bir süpriz.Bazen iyi bazen kötü.
Paylaşım için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Kamp alanı konusunda haklısın.Biraz tecrübe gerekiyor. Bende bu şekilde yaşayarak öğreniyorum.
shooter1 adlı üyeden alıntı
güzel gezi olmuş, kamera olarak ne kullandınız
Teşekkürler. Gopro hero2. görüntü kalitesi çok daha iyi aslında, fakat youtube yüklemek için kaliteyi düşürmek zorunda kalıyoruz malesef.
-
06 Ağustos 2014, 17:30
Güzel bir gezi olmuş.Paylaşım için teşekkürler.
Bisikletliler insanın niyeti olunca herşeyi yapabileceğinin bariz bir örneği.Yapabilenlere helal olsun.
https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q
-
09 Ağustos 2014, 11:47
güzel gezi yapmışsınız
ege de isteyip de gitmek nasip olmayan tek yer bozburun tarafı ama inşallah bir gün oraları da ziyaret edeceğim :D
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
-
09 Ağustos 2014, 23:28
Paylaşım için teşekkürler.......
-
10 Ağustos 2014, 01:13
Güzel bir gezi.
Tebrikler.
Bir de kamp alanlarındaki fiyatları ile gezi teknesi tur fiyatlarını ekleseniz, ayrıca kamp alanlarının nelerini beğenip nelerini beğenmediğinizi belirtseniz süper olurdu.
Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.
-
10 Ağustos 2014, 03:05
güzel gezi olmuş hocam. Kazasız olması daha da bi güzel
-
10 Ağustos 2014, 20:19
speed_dream adlı üyeden alıntı
güzel gezi yapmışsınız
ege de isteyip de gitmek nasip olmayan tek yer bozburun tarafı ama inşallah bir gün oraları da ziyaret edeceğim :D
Bozburun içime dert oldu, başka bir zaman mutlaka yine gideceğim bir yer orası. amos turgut ve selimiye de dahil.
zizulander adlı üyeden alıntı
Güzel bir gezi.
Tebrikler.
Bir de kamp alanlarındaki fiyatları ile gezi teknesi tur fiyatlarını ekleseniz, ayrıca kamp alanlarının nelerini beğenip nelerini beğenmediğinizi belirtseniz süper olurdu.
Kamp alanı çanakkale kabatepe orman kampında çadır kurmayı yasaklamışlar. Diğer kamp alanında belli alanları yasakladıkları için çadır gelirleri epey düşmüş işletmenin. Kamp alanı güzel 25 tl. wc banyo hak getire. Wc si zaten paralı. Kamp alanı güzel ama çok daha güzel işletmesi olabilir. Yoklukta iş yapar. İzmir bademlide ismini hatırlamadığım kamp alanı 25 tl çadır alanı aşırı kalabalık, denizi güzel, wc banyo iyi değil bir daha uğramam herhalde. Gökova da kamp alanı 30 tl. Elektrik var. Kamp alanı müthiş, temiz. wc banyo market vs. herşey yerli yerinde. Datçada ılıca kamp 40 tl ama gelişi güzel bir ortamı var kampta olduğumu hissedemedim, okul bahçesi gibi bir alan küçük. Yorgunluktan konakladım sevmedim. Datça aktur kamp yine 30 tl. Süperdi. Gökovayı aratmadı hatta denizi gökovadan güzel.. Wc banyo benim evimden temizdi neredeyse. Çamaşırhanesi yemek pişirme yerleri vs eksiksiz. Gökova akyaka ve datça aktur kamp hiç düşünmeden gidilebilecek güzellikte. Tekne turu kişi başı 30 tl öğle yemeğide dahil. Sabah 9da yola çıkıp akşam 6 da dönüyorsun. Yüzmek için durduğumuz yerler zaten anlatılmaz derecede.
SULH adlı üyeden alıntı
güzel gezi olmuş hocam. Kazasız olması daha da bi güzel
Motoru yağmurda bir savurdum ama topladım. Benzin istasyonunda yan ayaklığı açmayı unutup motoru yana yatırdım Allahtan koruma demiri var çizik bile olmadı motorda. Bunun dışında yan yoldan beni görmezden gelip yola atlayan araçları saymazsak kaza bela yaşamadık şükür.
-
10 Ağustos 2014, 22:15
tanertc adlı üyeden alıntı
Bozburun içime dert oldu, başka bir zaman mutlaka yine gideceğim bir yer orası. amos turgut ve selimiye de dahil.
Kamp alanı çanakkale kabatepe orman kampında çadır kurmayı yasaklamışlar. Diğer kamp alanında belli alanları yasakladıkları için çadır gelirleri epey düşmüş işletmenin. Kamp alanı güzel 25 tl. wc banyo hak getire. Wc si zaten paralı. Kamp alanı güzel ama çok daha güzel işletmesi olabilir. Yoklukta iş yapar. İzmir bademlide ismini hatırlamadığım kamp alanı 25 tl çadır alanı aşırı kalabalık, denizi güzel, wc banyo iyi değil bir daha uğramam herhalde. Gökova da kamp alanı 30 tl. Elektrik var. Kamp alanı müthiş, temiz. wc banyo market vs. herşey yerli yerinde. Datçada ılıca kamp 40 tl ama gelişi güzel bir ortamı var kampta olduğumu hissedemedim, okul bahçesi gibi bir alan küçük. Yorgunluktan konakladım sevmedim. Datça aktur kamp yine 30 tl. Süperdi. Gökovayı aratmadı hatta denizi gökovadan güzel.. Wc banyo benim evimden temizdi neredeyse. Çamaşırhanesi yemek pişirme yerleri vs eksiksiz. Gökova akyaka ve datça aktur kamp hiç düşünmeden gidilebilecek güzellikte. Tekne turu kişi başı 30 tl öğle yemeğide dahil. Sabah 9da yola çıkıp akşam 6 da dönüyorsun. Yüzmek için durduğumuz yerler zaten anlatılmaz derecede.
Çok teşekkürler makbule geçti.
Soruyu sormamın sebebi 3 hafta önce eşimle ben de benzer güzergahta İzmir'den Mersin'e kadar eşimle indik ama kamp alanlarını temizlikten yoksundurlar diye tercih etmedik. Sözde 4 yıldızlı otellerde yarım pansiyon kaldık ama ne 4 yıldız her gittiğimiz otelde yatak çarşaf değiştirdik. Temizlenmemiş oda bile verdiler. Gelecek sefer kamp yapmayı düşünüyorum. En azından temiz yerleri bir not tutarım aklımda.
Tekrar teşekkürler.
Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.
-
11 Ağustos 2014, 10:32
Aynı günlerde Aktur'da bulunmuşuz
Eşsiz bi güzelliğe sahip bi yer..
-
11 Ağustos 2014, 10:38
forza46 adlı üyeden alıntı
Aynı günlerde Aktur'da bulunmuşuz
Eşsiz bi güzelliğe sahip bi yer..
Evet süper yer. Motorla mı gitmiştin.
-
11 Ağustos 2014, 10:50
Evet süper yer. Motorla mı gitmiştin.
Evet crf ile belki görmüşsünüzdür ama arkadaşımın yazlığına ziyarete gitmiştim, kamp alanı da gayet güzel gözüküyordu.
Çadırım yanımda olsa evde yatmazdım
-
11 Ağustos 2014, 10:52
Kamp cadırını markası modeli fiyatı nedir Bayramlarda anca bi yerlere gidebiliyoruz otel bulmak sıkıntı pansiyona bile 150 tl diyorlar
-
11 Ağustos 2014, 11:01
Çok güzel bir gezi olmuş.
Emeklerinize sağlık.
-
11 Ağustos 2014, 22:15
forza46 adlı üyeden alıntı
Evet crf ile belki görmüşsünüzdür ama arkadaşımın yazlığına ziyarete gitmiştim, kamp alanı da gayet güzel gözüküyordu.
Çadırım yanımda olsa evde yatmazdım
Migrosun ordamı. Dolaştım pazara falan gittim orada ama görmedim senin motoru.
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Kamp cadırını markası modeli fiyatı nedir Bayramlarda anca bi yerlere gidebiliyoruz otel bulmak sıkıntı pansiyona bile 150 tl diyorlar
Gittigidiyordan kargo dahil 80 tl ye aldım. 2,40cmx2,40 gibi bir ölçüsü var. Kış harici işinizi rahat görür.Marka hatırlamıyorum. Bu fiyata markanında pek bir önemi yok zaten.
-
12 Ağustos 2014, 00:06
Migrosun ordamı. Dolaştım pazara falan gittim orada ama görmedim senin motoru.
Gittigidiyordan kargo dahil 80 tl ye aldım. 2,40cmx2,40 gibi bir ölçüsü var. Kış harici işinizi rahat görür.Marka hatırlamıyorum. Bu fiyata markanında pek bir önemi yok zaten.
Migros'a biraz uzaktık ormanın başındaydık. Ben de görmedim fazla motosiklet ama kamp alanının ordan bi kaç kez geçtim, görsem gelirdim
-
12 Ağustos 2014, 00:12
Elinize sağlık,iyiki bizimle paylaştınız
Motorunuzun yakıt ortalamasıda geziler için gerçektende çok güzel
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)