Merhabalar arkadaşlar.Başta bayram tatilini değerlendirmek amacı ve 102 cc hava soğutmalı yamahamla artçılı bir yolculuk yaparak hem yol yapmak hem deneyim kazanmak hemde altımızda ki ufak bir makinada olsa nerelere gidebiliyoruz demeyi örneklemek tek amacımdı.Forumlara;"Uzun yola gidermi?-O kadar yol yapılırmı?-Uzun yola gidiceğim korkuyorum!-Motor şişermi?-Piston çıkarırmı?" gibi uzayıp giden soruları yanıtlayabildiysem ne mutlu bana.Bu arada fotograf makinamız sudan sebep ıslandı oyüzden tamamamen attığım fotolar mobil ile çekilen kısımdır.
Gidiş güzergahı;İstanbul Beyoğlu-Yenikapı-Feribotla Bandırma-Erdek(Amaç Merak ettiğimizden)-Bandırma-Susurluk-Balıkesir-Akhisar-Manisa-İzmir-Urla-Çeşme(Konaklamasız)
Dönüş güzergahı;Çeşme-Urla-İzmir-Manisa-Saruhanlı(Üzüm Hotel)-Akhisar-Balıkesir-M.Kemakpaşa-Bursa Görükle(Rıdvan Hotel)-Mudanya Feribot-Yenikapı-Beyoğlu Toplamda:1050 km yol yapmışım.
Giderken konaklama yapmadım gelirken Manisada ve Bursada konakladım.Neden diyen olacaktır elbet.Giderken gece yolculuğu yaptım ve gelirken gündüz yolculuğu yaptım.Sıcakta motor gitse bile insan gidemiyor.Gece serinken o kadar yorulmuyor insan.Tecrübeli arkadaşlar bilir.
Yolda motorla ilgili bir sorun yaşamadım.100km bir dinlenerek gittim.5 lt depom oldugundan sürekli benzin alma ihtiyacı duydum.Tama hesaplamadım ama Bandırmadan Çeşmeye toplamda 125 lira yaktım.Gelirken hesaplamadım.Toplamda 2 kişi 1500 lira gibi bir rakam harcadık.Tam hesap değil fazlada harcamış olabiliriz.Giderken sadece 2çanta aldık ve lastik tamir köpüğü.Dönüş yolunda sadece uzun farim patladı.Kasklarımızda bol sinekten başka bir can yanması olmadı.Herkeze teşekkürler.Sorunlarınızı yanıtlarım.Açıklayıcı olmaya çalıştım.İmla kuralları dışına çıktıysam kusuruma bakmayın.
İki hafta önce ayırttığımız ido arabalı vapur biletimiz bir motor+sürücü+yolcu olarak işe başladık.
Motorumuzu en son aldıkları için vapur dolduktan sonra en köşeye bir yere herhangi bir bağlantısız şekilde ayaklıkta bırakıp kitleyip yukarı çıktık.
Artçım Çağlar Bey
Sürücü Alper Kaptan
Vapur yolculuğumuz 18:30 da başlayıp 21:00 da nikotinsizlikten ve araç kısmında bulunan son 15 dk bir sauna macerasından sonra bitti.İskeleye yakın bir yerde çay içip Erdeğe doğru yol aldık
Erdeğe giriş yaptığımızda karnımız acıktı.Sahilde biraz turladıktan sonra bir köşede oturup yemek yedik.Her ne kadar menüde Erdek köfte yazıp merak etsemde ikimizde dana ciğer yedik hemde bol soğanlı
Bu arada herşeyi unuturum ama bunu unutmam (Başına gelen bilir)
Erdek'te yemeğimizi yedikten sonra yola koyulmanın vakti gelmişti.Bandırma Balıkkesir yoluna cıktıgımda saat 00:30'du.
Uzun süre 80/90 km hız ile seyir ettik ve susurlukta mola verdik.Aslında sele taş kesilmişti bile.Saat kaçtı bilmiyorum.Sırtım ağrımış gerçekten biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı.
Meşhur susurluk ayranı.(O köpük hem dibinde kalır ne yiyebilirsin nede içebilirsin)
Masaj koltuğuna oturduğumda oracıkta uyumayı istedim Uykum yok bu arada Ayranı içtik uyku yapar dedik üzerine bol şekersiz bol sütsüz kahve içtim.
Susurluktan çıktıktan sonra Balıkesir-Akhisar arası iki mola verdik.
Saat sabaha karşı 4 gibi Manisaya az kalmışken benim pilim bitti ve bir shell istasyonuna çekip çimlerin üzerine yatıp dinlendim.Fotoğraftada görüldüğü gibi şaftım kaymış ve piston gömleği yarmış.
Burda " lan olum biz manyak mıyız? Ne işimiz var bizim burada ? Sorusuna yanıt arıyorduk.(Asla pişman olmadık hatta tekrarlıyacağız)
Aslında daha şafak atmadan shele girmiştik.Hem üşüdük sabaha ayazında sonra gün ağarınca güneş çıkmaya yakın kahvelerimiz içtikten sonra yola koyulduk.
Kahvaltıyı İzmir'de yapacaktık.
Manisayı biraz geçince benzin almak için durduk ve bahaneyle biraz daha oturduk.
Tekrar yola koyulduk ve azmin sonucu
İzmir/Kordon/Üsküdar Çaycısı
Şimdi biz bu kahvaltıyı haketmedik mi? Sabah:08:30 Günaydın İzmir
Bu memlekette yaşanır beyler
Fazla uzatmadan; İzmirde polis adım başı var,trafik polislerinin altlarında fazer ve honda cbf 250 var.
Biz kahvaltıyı 5 çay ve serpme kahvaltıyla bitirip Çeşme yoluna çıktık.
İlk Urla'ya giriş yaptık.
Sonra Çeşme'ye giriş yaparken birde ne görelim (Akşam sendeyiz Mehmet )
İlk Otele yerleşmeden biraz gezinip etrafa baktık hayat varmı? Varmış
Otele yerleştik ve denize girdik.Gerçekten mükemmel bir denizi var.Akşam Mehmet Erdem'in konserine gittik marinaya.Sonra yorgunluktan gebermek üzereyken otele gidip yatıp uyuduk.
Yatağa yatarken daha kafamla yastık arasındaki o 2 sn arasında uyuyakalmışım.
Akşam motoru otelin karşısındaki araç geçişini engellemeyen bir duvar kenarına çekmiştim.Güvenlik açısından resepsiyondaki arkadaş biz yirmidört(24) saat buradayız sıkıntı olmaz demesine ragmen gerekli tedbirlerimi aldım.İstanbul değil ama burası Türkiye ne olur ne olmaz.
Köy kahvaltısı veren bir yer bulduk.Çardak altı serin.Bir teyze işletiyor.Bizi görünce kasklarımızı elimizden alıp askılıga koydu."Benimde oğlum motorcu" dedi gülümseyerek.Sonra kapıdaki cbf 150 süzdüm.Motorsiklet.netin stickerini ön camurluga yapıştırmış.Görebilseydim muhabbet edecektim ama göremedim.O etiketi görmem bana bi rahaylık kattı.Umarım buradasındır.Kahvaltınız çok güzeldi.
İlk gün girdiğimiz plaj biraz küçük olduğundan birazda etrafi gezmek amacı ile Ayayorgi plajına doğru yol aldık ve plaja giriş yapıp doyasıya kumun ve denizin tadını çıkardık.
Geç kalktığımızdan kahvaltıyı geç yaptık ve akşamı ettik yemek yemek için bir yerler baktık ve bir 34 gördüm sanki
Sonra yemek yiyecek bir yer bulup karnımızı doyurduk.Güzel mekan.
[IMG]"http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/743/R9lVJj.jpg[/IMG]
Günleri eğlenerek geçirerek toplam da 3gece 4 gün Çeşmede konakladık.Alaçatıyada gitmek istedik ama mesai başlıyacak ve biz geri döneceğiz.Forumlarda arkadaşlar çok yer tavsiye etti ama inşallah bir daha geldiğimde gezeceğim.Bu çok kısa oldu.
Dönüş yoluna saat 00:30 da çıktık.
Hedefimiz İzmir'e gidip kordonda kahve içip yola devam etmekti.
İzmir'e gelirken yolda polis çevirdi ve kimliklere baktı.Ayak üstü muhabbet ederken çevrildiğimiz yol güzergahı üzerinde ekipleri gören motorlu arkadaş yoldan dönerek ters istikamate gitti.Polisler onun peşine iki connec basıp gittiler.Biz bekliyelimmi dedik yok devam edin dediler.Motorlu çocuk neden kaçıyorsun !!!!
İzmir kordonda kahvemizi yudumladık.Burada gece hayatı da güzel.
Manisa'ya gelene kadar sürekli radar var her 1 km bir bir ekip sağda bekliyor.Manisayı biraz geçtikten sonra Saruhanlılar diye bir köy gibimi desem bilemiyorum ilçenin tek otelinde Üzüm otelde konakladık.YOL güzergahı üzerinde çok güzel ve kaliteli bir otel.Fiyatıda çok değil 2 kişi 70 lira+kahvaltı.Tabi biz kahvaltıda uyuduk.Öğlen 1 gibi yola koyulduk.Yok böyle bir sıcak!!!
Sıcakta motor üzerinde durulmuyor .Resmen pişiyorsun.Sürekli durduk her 50 km bir durduk.Güneş o kadar rahatsız ettiki.Soğuk bişeyler içme gereksinimi duyuyoruz sürekli.
Bursa'ya gidene kadar sürekli durup, çok sayıda dondurma ve soğuk içecek tükettik.Ve giderken serin serin sarıyor ama İstanbul'a gelirken sıcakta gerçekten yoruluyorsun ve bayılıyorsun.Normalde İstanbul'a gideriz diyorduk ama yemedi ve bursa'ya az uzaklıkta Görükle'de yine ilçenin tek otelinde konakladık.
Sabah kahvaltı yapıp Mudanya feribot iskelesine gidip bilet alıp yenikapıya geldik sonra eve gittik ve iş başı yaptım geçte olsa
Motorumu kendi haline bıraktım kafasını dinlesin biraz