"3-5 Yayla Birden" Palovit Şelalesi-Palovit Yaylası-Trovit ve Elevit Yaylası
Reklamlar
-
Gökhan ben ve Olcay abi geçtiğimiz pazar çılgınca bir gezi gerçekleştirdik
Çok keyifli geçti
Sis çamur yağmur dolu herşey vardı
Dağı tavaf ettik resmen
Gezi güzergahımız:
1-Ardeşen'den Palovit şelalesi
2-Amlakit Yaylası
3-Palovit Yaylası
4-Trovit Yaylası
5-Elevit Yaylası
6-Çat ve Çamlıhemşinden tekrar Ardeşen
İşte rotamız
Zilkale yolundan bir kare
Palovit Şelalesine az kaldı, ağaçların arasından yol muhteşem gözüküyor, hemen fotoğraf alıyoruz
Değişik bir poz verelim diyoruz
Ormanın içi çok süper gözüküyor
Aşağısı piknik alanı, çok süper bi yer
Bir köpek yaklaşıyor
Gökhanı çok sevdi köpek, bayağı oynadılar
bu köprü çok fotojenik duruyor, bayağı fotoğraf alıyoruz burdan
Palovit şelalesine geldik, motorları buraya parkediyoruz, hemen aşağısı uçurum, şelale
Şelaleyi gören yere doğru yürüyüruz az
işte şelale göründü
ikişerli fotoğraf alıyoruz
Bu da şelalenin boydan görünümü, şelale sanırım 30 metre ama bu civarlarda en çok su kapasitesi olan şelaleymiş
Burdan sonra ben bir teklif sunuyorum, diyorumki:
-Bu yoldan devam edersek birkaç yayla görürüz ve bu dağı dolaşarak Çat tarafına çıkarız, ama yolu garanti etmiyorum, ama yukarıda hava açık olup bulutların üzerine çıkabiliriz
Gökhan'a hiç inandırıcı gelmiyor , benim gezilerimin yüksek atraksiyonlu ve yollarının muhteşem! olduğundan her zaman şikayetçi ama çok da keyif alıyor her seferinde teklifim kabul ediliyor. Olcay abi dünden razı, 1200 cc ile hep asfalt bıkmış, 150 lik motoru alınca kendini dağlara atmak istiyor
Devasa bir ağaç ve sis, çok rahatlatıcı
Bu yoldan devam ediyoruz, zaten başka yol yok Kenardaki ağaçlar dikkatimi çekiyor
Ağaçtan bir çıkıntı
Güzel manzaralar
Sol taraftan Pokut yaylasına yürüme yolu var
Tırmanıyoruz, yol acayip kaygan, yağmur yağıyor
Ağaç da çok fotojenik
Şimşekler gök gürültüleri, yol taşlık ve çamur, motorların arkası ata ata çıkıyoruz, burada bayağı cedelleştik çamurla, durdumu bi daha kalmak çok zor oluyor, bu arada makinem bayağı ıslandı , inşallah bozulmaz diye dua ediyorum
uzun soluklu bir su geçişi, bayağı derindi son kısımları, ama çok zevkli oldu
Bu arada böyle zorlu yerler ilk önce Olcay abi 150lik motoruyla geçip bi yokluyor yatağı, sonra biz geçiyoruz
Sırayla Gökhan ve ben de geçiyorum
Amlakit yaylasındayız
Manzara nefis
Gökhan Olcay abiye beni nasıl boğacağını anlatıyor sanırım
Gökhan beni boğarkene
Sakin ol Gökhan böyle yaptığına bakmayın, çok da keyif alıyor yağmurdan, çamurdan, sisten, kaygan yollardan, sonu belli olmayan yollardan, taşlı ve virajlı ve dik yokuşlardan
Palovit Yaylasındayız, ilerde sol taraftaki yayla, bulutların üstüne çıktık sayılır
yoldaki beyazlığı görünce çok şaşırıyoruz ama bakıyoruz ki dolu yağmış ve çok fena yağmış, yerleri bembeyaz yapmış
Gökhan bitkin yerlerdeki dolular daha çok belli oluyor bu fotoğrafta
Burası zirve , 2675 metre, çok fena manzaralı bir yer, bir sırt, buraya Palovitten resmen zikzak çize çize çıkıyoruz
Benim makine manzarayı seyrediyor
Olcay abi kros yapayım diyor, düşüşümü videoya al felan dedi ama ben şaka yapıyor sandım, ama fotoğrafladımi bakın noluyor
Gidiyor
Hooooop, yerde
Adım adım
Bakıyor ki motordan benzin akıyor, hemen koşup kaldırıyor motoru, gerçi hemen kaldıramıyor , az sonra
Ben bu arada manzara fotoğrafları çekmeye devam ediyorum, sol aşağıda küçüçük görünen evler Trovit Yaylası
Bu da yakınlaştırılmış görüntüsü
Neyse bu arada Gökhanla Olcay abi motoru kaldıramıyor, siz de şaşırdınız di mi, 120 kiloluk motor
valla 3 kişi zar zor kaldırdık, çünkü yer o kadar çamur ve kaygan ve orası da öyle dik ki, ayakta durmak ta zorlanıyoruz, tam kaldırıyoruz derken tekrar kayıyoruz, motor yine yerde fekan derken kaldırdık neyse
Benden yardım istiyolar ama ben az yukarı çıkıp manzara çekmeye başlıyorum, Olcay abi kızmamıştır inşallah
Yukarıdan manzaralar
Buradan bi uçsanız, hop Trovit yaylasında bulursunuz kendinizi
Neyse aşağısı Trıvit yaylası ve ineceğimiz yol gözüküyor, zik zak yapa yapa ineceğiz
Mazarayı bulmuşken sırayla fotoğraf alıyoruz
Olcay abinin motor burada çalışmıyor, ne yaptıysak çalışmadı, çaresiz aşağı kadar boş viteste iniyor Olcay abi
Ben biraz fotoğraf denemeleri yapıyorum, onlar aşağı iniyor tın tın.aşağıda karınca gibi gözüküyolar
Bayağı indiler
objektifimin ön tarafı çok fena ıslak ve silecek kuru birşeyim yok, , içi de biraz buğu yaptığından bundan sonraki fotoğraflar hep bir tarafı bulanık çıkıyor, ama bu fotoğraf hoşuma gitti
Neyse aşağı Trovit yaylasına iniyoruz, Sivas Kangalı bizi karşılıyor, motorları stop ediyoruz havlamasın ve ısırmasın diye , sonra Olcay abi sanırım ayaklıktan kaynaklanan sorunu çözüyor ve motoru çalıştırıyor, o da ne , kangal ona doğru koşmaya başlıyor, hemen stop et diyoruz ve stop ediyor, kim motoru çalıştırsa o tarafa koşuyor
Bu arada önümüz derin bir su geçişi, basıp geçsek yapışırız suyun içine, akıntı da var ,
geri tarafta sadece yayalar için biraz geniş bir taştan köprü var, oradan da hızlı geçemeyiz
Neyse Olcay abi biraz ilerliyor motoru çalıştırmadan su geçişine doğru
sonra motoru çalıştırıyor, köpek o tarafa doğru koşarken biz de geri geri o taş köprüden geçiyoruz, bunu duyan köpek bu sefer dönüp bize doğru koşuyor, bu arada Olcay abi o dereden geçiyor karşıya, köpek de bize yaklaşıyor ve motorları stop ediyoruz yine, Köpek Gökhanın yanında,ben biraz daha yukarıda olduğumdan basıyorum gaza ilerliyorum , sonradan da Gökhan nasıl yaptıysa o da kurtuluyor köpekten
Olcay abi napıyon oralarda
Sanırım motorla uğraşırken elleri yağlandı
Neyse aşağı doğru inmeye devam ediyoruz
Elevit yaylası göründü, içimden çok seviniyorum, hesaplarıma göre İftara çok rahat yetişeceğiz eve
Ya objekifim çok fena buğu yaptı, yoksa bu fotoğraf çok net çıkacaktı
Çat'dan aşağı iniyoruz son gaz, yollar muhteşemdi, parkeli yolun nerdeyse tamamında otlar yetişmiş,arasıra toprak arasıra beton virajlı yolardan hiç durmadan Çamlıhemşine oradan da Ardeşenimize evlere ulaşıyoruz
Bizi izlediğiniz içim teşekkür ederiz
Reklamlar
-
O yaylaların güzelliğine hayran kaldım doğrusu.
Bu güzelliklerle bizleri buluşturduğun için teşekkürler Yusuf.
-
Adana İl Temsilcisi
yine şahane bir yusuf klasiği.baktıkça beğenmemek elde değil.teşekkürler kardeş.ADANA'dan selam olsun.
-
Harika yerler...İnşallah böyle kalır...
-
Hep söylüyorum, senin raporlarını imrenerek izliyorum bazen de (kötü niyetle değil) kıskanıyorum :( RABBİM kaza bela vermesin. Ama ben çok tırsardım köpecikten. Fenaymış
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
-
Dostum emeğine sağlık harika yerler ve harika fotoğraflar
-
Paylaşım için teşekkürler.Biraz ıslak olmasına rağmen süper bir gezi olmuş.Karadenizde ıslanmamak biraz zor tabiiki.
Zilkaleye gitmiştim.Gerçekten mükemmel yerler...Bu arada bizim sivas kangalımız sizi biraz rahatsız etmiş....
-
Hunharca gezmişsiniz Maşallah
...Bir acaip Mühendis...
..3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı
-
süper gezi çok beğendim
-
04 Temmuz 2014, 11:28
haftaya oralardayız kısmetse...
-
04 Temmuz 2014, 12:08
Hocam elinize kolunuza sağlık super bir paylaşım olmuş. Tekeriniz düz basın.
-
04 Temmuz 2014, 12:25
Mersin İl Temsilcisi
bak yusuf kardeş, haddini aşıyorsun. tüm MT ailesi olarak karadeniz'e çıkartma yaparız sonra demedi deme...
kıskanyom sizi yaaa, illa bunu mu söyletecen bana...
gıcıksınız olm
-
04 Temmuz 2014, 13:09
-
04 Temmuz 2014, 14:48
fusuy364 adlı üyeden alıntı
erro, buyrun bekleriz, iyi bir planla her tarafı gezebilirsiniz motorlarla
iki kişinin motor ağır 1000 lik, gezinin geri kalanını da riske atmamak için motorları ayderde bırakmayı planlıyoruz, 1,5 gün süremiz var..
-
04 Temmuz 2014, 15:10
erro adlı üyeden alıntı
iki kişinin motor ağır 1000 lik, gezinin geri kalanını da riske atmamak için motorları ayderde bırakmayı planlıyoruz, 1,5 gün süremiz var..
hımm, anladım, mantıklı, umarım en iyi şekilde gerçekleştirirsiniz gezinizi, yardımcı olabileceğim bir durum olursa mutlaka arayın beni
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
-
04 Temmuz 2014, 15:53
Keşke bizim buralardada böyle yüksek rakımlı yerler olsa,heryer ova burada,en yüksek yer 1000 metre bile yok
Güzel gezmişsiniz bol aksiyonlu olmuş,köpeği alıp besleseydiniz bayağı sağlıklı duruyordu
-
04 Temmuz 2014, 15:57
vay beeee ,yusuf kardeşim, bana deseler ki motorla en iyi kim gezer ,terddütsüz YUSUF kardeşim derim,Yine çok güzel yerlerde gezmişsiniz,yağmurdada bi başka zevkli olur değilmi? helal olsun kardeş tekerine taş değmesin kazasız sürüşler dilerim,saygılar...
-
04 Temmuz 2014, 16:19
oyunageldim, sen buralarda olsan var ya, tam sana göre yerler
mesut hocam, teveccühlerinize layık olmaya çalışacağım sağolasın, evet yağmurda çok daha keyifli oluyor, enduronun hakkı yağmur ve çamur aynı zamanda
-
04 Temmuz 2014, 23:39
-
05 Temmuz 2014, 01:24
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)