Öncelikle tüm motorcu arkadaşlarımı selamlıyorum!aslında bu geziyi bundan3-4 ayönceden planlamıştık ,ama hava muhalefeti yüzünden ancak bu güne nasip oldu,forumda (cbfeses)
İsmiyle tanıdığımız muhammer kardeşimle çıktık yola,
Gelelim konumuza işin başında kısa bir gezi yapalım demiştik malum hava yine çok güzel değildi
Nereye gidelim derken ben porsuk barajına gidelim dedim, muhammer kardeşimde bu güne kadar adını hiç duymadığım bir şelaleden bahsetti ,bu tabi bende biraz merak uyandırdı ,önce porsuk barajına gidiyoruz ve çıktık yola
İlk durağımız kızılinler köyü burada biraz durup başlıyoruz muhabbete
Ben hemen başlıyorum motorların resmini çekmeye benim motor cbf150, muhammerin motoru cbr125
[url
=http://hizliresim.com/b8RMDY][/url]
Porsuk çayı , yağışlar az olduğu için arazi sulaması için salmışlar barajdan
İşte yol arkadaşım muhammer , görüntüsüne ve yaşına bakmayın çok sağlam motorcu,birkere benden daha tecrübeli beklide ,motor üzerinde çok badireler atlatmış bir kardeşimiz, buradan bu gezi raporunu yazarken selamlıyorum kendisini
Demiryolcu olduğumdanmıdır hemen çekiyorum demir yolu körüsünü
Porsuk barajı, burayı görünce üzülüyorum bu sene eskişehirde kış olmadı ,kuraklığın etkisiyle azalmış görüyorum barajı ,hani eski bir ata sözü vardırya (su akar, türk bakar) o devirler bitmiş artık ,bu baraj olmasaydı Eskişehir ovaları nasıl sulanırdı acaba ,diye düşünüyorum
Bu manzara beni büyülüyor adeta
.
Barajın tahliyesi ,müthiş bir ses var burada,görüntüsüde bir başka tabi
Bu resim en beğendiğim resimler arasında,koruma ekipmanlarında’da taviz vermiyoruz tabi.
Köprünün eski ayakları ,içerisinde ot bile yeşermiş
Arkadaşın motoruna piniyorum ,ama kullanmakta biraz zorlanıyorum,bu bana bisiklet gibi geliyor,
Herkesin kendi motoru gibisi yok
Birden keçi sürüsünün içerisinde kalıyoruz,ne güzel hayvanlar var be! Renk renk
Bu arkadaşta keçi çobanı, ismini sormak hiç aklımıza gelmedi,biraz muhabbet sonra yola devam
Muhammer kardeşim racing motor stabilize yolda gidermi? Gidiyor işte!
Buda ben , nasıl ama yakışıklı motor değimli?
Burasıda muhammer kardeşimin bahsettiği şelale yolu yol biraz bozuk
Yer yer toprak kaymaları olmuş burada,aslına bakarsanız insan biraz ürküyor bu durumu görünce
İşte ,yolda gördüğümüz bu arazinin gerçek sakinleri
Evet şelaleye geldikmi diyorum,hayır biraz yürüyeceğiz diyor arkadaşlar,arkadaşlar diyorum bu yeri asıl bilen arkadaş aramıza sonradan katılan muhammer’in arkadaşı ve artçısı FAHRİ kardeşimiz kendisi ile burada tanışıyor ve yola devam ediyoruz,burası motorla gelinen son nokta,bundan sonra yürüyoruz,yola devam
Karşımıza bir dere çıkıyor,ve şelaleye yaklaştığımızı anlıyoruz
Gerçekten tam bir doğa harikası bir yer,hani derlerya hiç el değmemiş işte öyle bir yer burası
Tabi biraz engellerle karşılaşıyoruz ama bu zorluklara değeceğine inanıyoruz
Burada biraz dileniyoruz ve temiz olan bedava havayı ciğerlerimize çekiyoruz,tek kelime ile harika bir yer burası
Ve hedefe ulaşıyoruz,MUHTEŞEM bir manzara bizi karşılıyor ve ben adını hiç duymadım bugüne kadar bu şelalenin fahri kardeşime soruyorum bir adı varmı bu şelalenin! Oda bilmiyorum diyor ama tekeciler köyünü hemen alt tarafında olduğu için tekeciler şelalesi olabileceğini düşünüyoruz,TEK KELİME İLE MUHTEŞEM!!!
Burada balık tutmaya çalışan kişileri görünce de şaşırıyoruz ,biz buraya ne şartlarla geldik,onlar nasıl geldi bilmiyoruz
Son kez şelalenin resmini çekiyoruz ve dönüşe geçiyoruz
Toprağın dışında kalmış ağaç kökü(ALLAH)ın işi ne şekillere bürünmüş değimli.
Dere boyunda resimleri çekerek motor larımızın yanına doğru gidiyoruz
Buda yeni aldığım fotoğraf makinamın yakın çekimi,güzel resim hoşuma gitti
Okadar yol gezdik karnımız acıktı ve yemek molası
Bu güzel ve harika ortamda n dönüş yoluna geçiyoruz. İstikamet eskişehir
Bu son foto, arkadaşlarla ayrılıyoruz,
Buradan bu güzel ve bir o kadar zevkli geçen bu geziye katılımlarından dolayı MUHAMMER VE FAHRİ
Kardeşime saygılarımı sunuyor ve kendilerine çok teşekkür ediyorum,bir dahaki gezide buluşmak üzere hoşçakalın… -HAYAT GEZİNCE GÜZEL-