2246 km - 7 gün - Güney Turu (Fotoğrafların Boyutu Düzeltildi)
Reklamlar
-
Herkese merhaba abilerim kardeşlerim. Elimden geldiğince abimle (koray –Redmoon) çıktığımız 7 günlük turu anlatmaya çalışacağım. Herkese iyi okumalar.
2014 yılının başından beri yaşadığımız aksilikler, sıkıntılar, hayal kırıklıkları üzerine kendimizi resetlemek için, hayatımızda yeni bir sayfa açmak için yıllardır aklımızda olan, hayalini kurduğumuz Güney turuna çıkmaya karar verdik. İzinleri beraber denk getirme durumu çok sancılıydı 1-2 kere tarih ileri alındı. Sonunda 16 Mayıs Cuma günü öğleden sonra izinler ayarlanabildi. 17 Mayısta da gezi başladı bu yüzden genel hatları ile sadece rota belliydi. Geri kalan her şey spontene gelişti. Nerede duracağımız, nerede kalacağımız vs vs.
İlk planladığımızda rotaya ek Çanakkale vardı. Ve 8 günlük bir turdu. Ama 1 gün erken dönmemiz gerektiği için çanakkaleye uğramadık. Gittiğimiz her yerde 1 gece geçirdik. Genel olarak polis yada öğretmen evinde. 1 gün camping te çadır attık 1 günde bungalowlarda kaldık.
Genel hatları ile yapılan rota:
16.05.2014 Cuma
İzinler kesinleşince bir heyacan, bir iç gıcıklanması, acaba doğru mu yapıyoruz sorgusu. Cuma günü mesai bitmek bilmedi gün uzadıkça uzadı
Ve çantalar hazırlanmaya başladı. Benim motorum cbf 150 Mart ayında 0 aldım o yüzden alet edevat buji vs hiçbir gereç almadım. Sadece eksiltirse diye motor yağı ve zincir spreyi ve lastik hava ölçer aldım malzeme olarak.
Cbf 150 ne kadar yük taşırsa o kadar doldurdum . Şimdi sabah olur mu arkadaş zaman geçmiyor
17,05,2014 Cumartesi 1. Gün
1.günün rotası
Uyumak ne mümkün sabah 6 da açıldı gözler. Biraz daha uyuyayım diye uğraştım ama ne mümkün yolcudur abbas demişler kalk kahvaltı yap vs derken 7 gibi motoru hazırlamaya başladım.
Ve klasik bir gezi yazısı başlangıç fotoğrafı çıkış kilometresi = 2872
Motor yüklendi cbf cbf olalı bu kadar yük taşımamıştır. Böyle eziyet çekmemiştir. Ama maşallah onca yolda o kadar yükle tozun toprağın içinde bana mısın demedi. Abimin sym wolf 250 de benim cbf 150 de tık demeden geziyi bitirdi.
Kocaeli Değirmendere den çıkış sabah 8’de. Rota 350km abimin yanına Ankaraya gideceğim. Rotanın en sıkıcı yolu. Kocaelinden otobana çıkıp devam eden bir rota.
İlk molamı bolu civarlarında TURSAN Dinlenme Tesislerinde veriyorum. Motorcunun ana öğünü gözleme çay
Bolu’yu tırmanana kadar hava çok güzeldi motosiklet montumun altında 1 tişort yetti. Bolu’yu tırmanken biraz üşüdüm. Ama dedim durmıyım şimdi. Cankurtaran Dağlarına tırmanmaya bir başladım zatüre tehlikesine karşı hemen giyindim böyle bir soğuk yok. Yol kenarında hırka giyerken pis pis gülen kamyoncu abiye burdan selamlar olsun ayıp ayıp
Cankurtaran ın en tepesi bundan sonrası rahat bayır aşağı :D. Motorum sadece buraya tırmanırken sıkıntı cıkardı hafif boğulur gibi oldu tekledi. Tam zirvede çektim motoru kenara 1 sigara yaktım dinlendirdim biraz sonra bir daha gezi boyunca tık demedi maşallah o kadar zorlamaya dip gaz gitmeye.
Bir daha mola vermeden Etimesgut’a kadar gittim. Abimde sabah çıkarmış yıkamış motorunu hemen çektim yanına bir baktım bizimkisi evin camından fotoğraf olayına başlamış bile
Biraz dinlendikten sonra motorların son bakımları için Etimesgut’ta Recep Ustanın yanına gidiyoruz eksik 1 2 şeyi de hallediyoruz. Son bakımlar son kontroller herşey tamam motorlara yola hazır.
Ankara Etimesgut’a yolunuz düşerse yemek yemek için kesinlikle uğrayın şiddetle tavsiye ederim. Saç Kavurma veya Annem kebap tavsiye edilir (Herhangi bir reklam ücreti almadım )
Abimin de eşyalarını hazırladık sanki alacakları biraz abarttık ama ilk turumuz ne bulduysak aldık :D.
Ve 2 motorda toplamda taşıyacağımız yük. Benim yan çantanlar ve 46LT topcase, abimin topcase sırt çantası ve depo üstü çantalar full dolu. Kamp malzemeleride artçı koltuğuna bağlarız diye umut ediyoruz. :D
Reklamlar
-
resimlerin devamı gelecek sanırım
Yakışlarıda bildirirseniz sevinirim. özellikle sym wolf 250.
-
-
emeğinize sağlık devamı var heralde..!
-
-
-
Hani sahiller vatandasin olacakti yuzmek icin para istenmesi cok ayip zaten, tatilini yapan herseye para harciyor .yakinda hava icinde para isterler
-
-
Böylesi çok güzel oldu. fotoğraf boyutları küçülünce sayfa akıcı oldu. Zahmet edip tekrardan düzenleyip paylaştığınız için teşekkürler.
-
-
-
güzergah, anlatım ve fotolar güzel. beyşehir-manavgat arası fotonun olmayışı iyi olmamış (benim açımdan, şöööyle bir seyrederdim o kıvrımlı yolları).
-
-
Güzel gezi, güzel fotolar, güzel anlatım.
Tebrikler arkadaşlar.
Honda CBF 150 ile bu geziyi yapmanız çok daha güzel.
Gezmemek için bahane üreten arkadaşlarıma duyurulur.
.
-
2move adlı üyeden alıntı
resimlerin devamı gelecek sanırım
Yakışlarıda bildirirseniz sevinirim. özellikle sym wolf 250.
Yakıt yazının sonunda bildirdim hocam...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
adm12 adlı üyeden alıntı
Böylesi çok güzel oldu. fotoğraf boyutları küçülünce sayfa akıcı oldu. Zahmet edip tekrardan düzenleyip paylaştığınız için teşekkürler.
sağol hocam senin dediğin yöntemle hallettim
-
Ben teşekkür ederim. Böyle çok daha iyi oldu. Fotoğraflar akıcı olunca rahat rahat inceledim incelerken keyif aldım. Zahmet edip düzelterek tekrar yüklediğiniz için teşekkürler.
-
Lucas adlı üyeden alıntı
Pek bir güzel gezmişsiniz Berkay, ama ne de güzel gezmişsiniz, çok iyi gezmişsiniz hatta
Daha nice geziler kazasız belasız inşallah
Beraberde gezelim abi inşallah
-
-
Sagolun serdar hocam. Motosiklet sevdası cc ayırd etmez. Gene olsa gene çıkarım.küçük cc tek dez avantajı sollamalar. Onun dışında bir sıkıntı yaratmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------
bu arada bir önceki konuda fotoğraf sıkıntısından dolayi yorumlari inceleyemedim oraya yorum yapan olduysa tesekkur ediyorum.
-
Güzel bi gezi raporu olmuş.. Paylaşım için teşekkürler..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)