Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İhtiyar Yollarda ! :)

REKLAM ALANI
    ByR3D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    Ayın 15 olmasıyla aylıkların yatmasıyla biraz gezelim dedik. Bilirsiniz işte öğrenciye para geldiği gün zengindir Yine gezinti doğaçlama çıktı plan yok proje yok
    İlk yola çıkarken Muğla Akyaka'daki okul pikniğine uğramak ortacadaki araba çöplüğünü gezmekti. Ama gel gelelim ki ne araba çöplüğünü gezebildik nede pikniği ziyaret edebildik :/
    Yola çıktığımızda hava oldukça sıcak ve güzeldi(Fethiye). Fakat Sakar geçidine ilerledikçe hava bozdu. Akyaka'ya piknige giden okul ekibiyle yolda karşılaştık.Hemen telefona sarıldık neden döndüklerini sorduk. Hava bozduğu için geri dönüyolarmış. Neyse dedik bare eski araba çöplüğünü gezelim dedik.Akyaka'ya vardığımızda petroldeki çalışana sorduk çok geçtiğimizi söyledi. Bizimde geri dönmek o an hiç işimize gelmedi.'' Hadi SAKAR'ı geçip Muğla'ya gideeeek ''dedim ve sürdüm..

Oyuncular
    İhtiyar ( 1973 yılında dünyaya geldi o gün bugündür hala rektefe görmedi )
    Gökhan O. ( 1993 yılında dünyaya gözünü açtı kendini fethiyede buldu )
    Gökhan G. ( 1994 bilmem hangi ayın kıraç Tokat topraklarında filizlendi )

Güzergah
    Fethiye-Mugla Muğla-Fethiye

Bu sefer Fazla yükümüz yok tek sırt çantamız var

60liralık benzin Yarım litrelik yağ aldık.( Tabi dönüşte ne olur ne olmaz diye 20 liralık daha benzin aldık )

Buda kilometremiz (8082)

Fethiye çıkısında Katrancı koyu sapagında rüzgar iyice cozuttu bende eski usul, gazeteyi hemen içime sokuşturdum

Tamam ayın 15 olabilir parada olabilir ama doğa manzarası olan yerde tünel kullanmam arkadaş

Panelleri açtım güneşten enerji aktarıyorum kendime

Valla bi petrolde durduk Gökhan G. ihtiyaç molası verelim demişti sanırsam Dalaman'ın girişinde biryerdi.Herneyse hemen fırsat bilip fotoğraf çektim

Ee selfiesiz olmaz

Yolun neresi olduğunu hatırlamıyorum ama sanırsam Gökova-Akyaka arası bir yerdi sanırsam. Ne olduysa biraz yavaşladım sonra fark ettim ki arka lastik yalpalamaya başlamış, durup sıkıntının ne olduğunu anlamaya çalıştık bulamadık.Sanırsam jant yamuldu dedim kendi kedime. Neyse Muğla' ya kadar idare etsin orda hallederiz diye yavaş yavaş devam etmeye karar verdik.

Sakar Geçidine tırmanırken her zaman durduğum güzel manzarası olan bir yer.

Çok şeker duruyorum :D Sakar Geçidi..

Ve zafeeeer ! Üniversiteeeeem

Sonra kampüsün içine dönerken arka teker anlamadığım şekilde atmaya başladı. Kötekliye kadar o şekilde indim ve orda durdum. Ve baktım ki tekerin havası inmiş ! ama tam olarak janta oturmamış. Sakin bi şekilde yemeğimi yedim çayımı içtim. Muğla da okuyan bir arkadaşımı aradım nereden tamirci bulabileceğimi sordum. Bi tane bisikletçi buldum ama olumsuz cevap verdi. Tekere hava bastı ve doğruca sanayiye gitmemi söyledi. Bende Gökhan G.yi orda bıraktım ve doğruca sanayine gittim. Bir tane Honda servisi buldum ve sıkıntını giderilmesini bekledim

Usta gelip baktığında sıkıntının jantta değil lastikte olduğunu söyledi. Lastiği söktüm ( evet ben söktüm ) baktık ki iç lastığin dısındaki koruma amaçlı koyduğum diğer lastik iyice katlanmış ve lastiğin ve tekerin şeklini bozmuş. Ve iç lastiği iyice ezmiş, zedelemiş delmiş.İç lastiği değiştirdik sonra arka lastiğin iyice eriyip bayatladığı aklıma geldi onuda bu vesileyle değiştirmiş olduk. Ama usta beyaz yanakları takmayı unutmuş bende hava kararıp Fethiye'ye dönmem gerektiği için hiç uzatmadım bi poşete koydum çıktım.

Önce..

Sonra..

Ve bilmem kaç saat sonra Fethiye'ye döndüm geri donüşte karanlık olduğu için pek fotoğraf çekemedik bir de bir gün sonra staj olduğu için çok da geç kalmak istemedik.

Evin önü son pozlar..

8367 km tam tamına bugün 285 km yapmışız

Ha birde Muğla Fethiye arasında açık yağ satan benzinlik yok hatta çok bilindik bir firmada kapalı yağ bile yoktu. Şimdilik bu kadar )
    burdurlu1985, kemboo, Apices ve 11 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mtkstyle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik Motor - Crown 250
    Güzel gezi olmuş biraz maceralı olmuş ama olcak o kadar
    ByR3D bunu beğendi.

Motosikleti
    Tvs Apache
    Maşallah çok güzel gezi olmuş,şu araba mezarına bir gün giderseniz bizimlede paylaşın lütfen merak ettim

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    Alıntı SolidRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel gezi olmuş,şu araba mezarına bir gün giderseniz bizimlede paylaşın lütfen merak ettim
    internette araba mezarlığı ile ilgili videolar var Mugla araba mezarlığı yazarsanız çıkıyor. Butun arabalar eski ve klasik . bir rivayete göre istediğiniz arabayı secıyorsunu ve 3 ay içinde sıfır olarak çıkartıyorlarmış

Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaç cc? markası ne? Son hızı ne? Kaç vites? Bu 4'ünün cevabını bekliyorum :D

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    Alıntı Karachali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç cc? markası ne? Son hızı ne? Kaç vites? Bu 4'ünün cevabını bekliyorum :D
    250cc, Jawa classic , Son hızı düzde 105, fakat eğim aşağı 140ı gördü 4 vites 16,5 beygircik

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    ortaokula giderken kiraladığımız düşe kalka kullandığımız mopedleri saymassak ilk kullandığım motor bu jawa komşu çocuğunda vardı lise yıllarında ne gezerdik bununlaa be platin meme yapar falan yol ortalarında uğraşırdık ama çok eğlenirdik onlar geldi aklıma güzel gezi olmuş başlığı Efsane yollarda yapsaydın da olabilirmiş
    designer79 bunu beğendi.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Bu İhtiyarlar, Topallar Ama Yatağa Düşmez Jawa'lar Ölmez.

Maşallah Güzel Bir Gezi Olmuş
    ByR3D bunu beğendi.

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorada sizede Maşallah..nice gezilere kazasız belasız..
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    Alıntı ronnytechno adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ortaokula giderken kiraladığımız düşe kalka kullandığımız mopedleri saymassak ilk kullandığım motor bu jawa komşu çocuğunda vardı lise yıllarında ne gezerdik bununlaa be platin meme yapar falan yol ortalarında uğraşırdık ama çok eğlenirdik onlar geldi aklıma güzel gezi olmuş başlığı Efsane yollarda yapsaydın da olabilirmiş
    Öyle bir makine ki herşey kafasına göre canı sıkılır çalışmaz canı sıkılır böbürlenir falan antalyaya gittim yolda hiçbirşey olmadı fethiyeye geldiğim akşam merkezde herkesin içinde stop etti çalışmadı bir kere azcık ilgi gösterdim kendine geldi Dağda lastik patladı ama janta oturmadı merkeze kadar geldim tamamen havası indi sanki İhtiyar anlıyo hepsinide sıkıntı yaratmıcak yerde kendini salıyo
    ronnytechno bunu beğendi.

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    Efsane 67 çift jawa neydi bee. Maşallah öğrenciyim filan mütevazı olmaya çalışmayın. Bunu elde tutup Kullanabilmek çok da kolay değil. Güzel gezi

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    nice delikanlıları cebinden çıkarır o...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    Harika bir gezi olmuş benim çok hoşuma gidiyor Jawa'lar alıp restore edesim var

EGE YELI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    ihtiyar ama genclere tas söktürür
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    Alıntı EGE YELI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ihtiyar ama genclere tas söktürür
    Ne kadar ekmek o kadar köfte misali baktıkca gençleşiyor

MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Eski toprakların hali başka canım.Aklıma jawa 180 czem geldi.Çok sağlam motorlar.
    Paylaşım için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    rica ederim 180 cz çok kalmadı piyasa olsada ondanda alsam

Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Çok güzel bir gezi yapmışşsınız ihtiyar delikanlı ile.
    Motorun aynısından benim kayınpederde de var. Yürür vaziyette. Sadece aküsü yenilenecek.
    Onu alıp ta güzelce yeniletip, elden geçirtme düşüncelerim var ama hem maddi imkansızlık yüzünden, hemde sağlam bir usta bulamama düşüncelerimden dolayı şimdilik erteliyorum. Bakalım ilerde neler olacak.

Motosikleti
    Jawa 250 Classic
    sağlam usta isterseniz fethiyede bulundugum yerde çok saglam bı ustam var. 35 yıldır genelde jawalarla ılgılenıyor butun tamırını orda yaptırıyorum. bence akü taktırma. yada akü alacaksan uygun fiyata az kullanılmış akü gönderebilirim. akü ve platinden vazgeçiyorum 6v ta veda edicem fethiyeye dönünce. elektronik sisteme ceviricem. Her uzun yola cıkısımda bir tane kollektör yakıyorum. ve artık kollektör bulmakda sıkıntı çekiyorum.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    dalaman opette durmuşsunuz memleketim olur bide muğlaya gidipte muğla köftesi yemeden döndüyseniz yazık olmuş

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)