Ayın 15 olmasıyla aylıkların yatmasıyla biraz gezelim dedik. Bilirsiniz işte öğrenciye para geldiği gün zengindir Yine gezinti doğaçlama çıktı plan yok proje yok
İlk yola çıkarken Muğla Akyaka'daki okul pikniğine uğramak ortacadaki araba çöplüğünü gezmekti. Ama gel gelelim ki ne araba çöplüğünü gezebildik nede pikniği ziyaret edebildik :/
Yola çıktığımızda hava oldukça sıcak ve güzeldi(Fethiye). Fakat Sakar geçidine ilerledikçe hava bozdu. Akyaka'ya piknige giden okul ekibiyle yolda karşılaştık.Hemen telefona sarıldık neden döndüklerini sorduk. Hava bozduğu için geri dönüyolarmış. Neyse dedik bare eski araba çöplüğünü gezelim dedik.Akyaka'ya vardığımızda petroldeki çalışana sorduk çok geçtiğimizi söyledi. Bizimde geri dönmek o an hiç işimize gelmedi.'' Hadi SAKAR'ı geçip Muğla'ya gideeeek ''dedim ve sürdüm..
Oyuncular
İhtiyar ( 1973 yılında dünyaya geldi o gün bugündür hala rektefe görmedi )
Gökhan O. ( 1993 yılında dünyaya gözünü açtı kendini fethiyede buldu )
Gökhan G. ( 1994 bilmem hangi ayın kıraç Tokat topraklarında filizlendi )
Güzergah
Fethiye-Mugla Muğla-Fethiye
Bu sefer Fazla yükümüz yok tek sırt çantamız var
60liralık benzin Yarım litrelik yağ aldık.( Tabi dönüşte ne olur ne olmaz diye 20 liralık daha benzin aldık )
Buda kilometremiz (8082)
Fethiye çıkısında Katrancı koyu sapagında rüzgar iyice cozuttu bende eski usul, gazeteyi hemen içime sokuşturdum
Tamam ayın 15 olabilir parada olabilir ama doğa manzarası olan yerde tünel kullanmam arkadaş
Panelleri açtım güneşten enerji aktarıyorum kendime
Valla bi petrolde durduk Gökhan G. ihtiyaç molası verelim demişti sanırsam Dalaman'ın girişinde biryerdi.Herneyse hemen fırsat bilip fotoğraf çektim
Ee selfiesiz olmaz
Yolun neresi olduğunu hatırlamıyorum ama sanırsam Gökova-Akyaka arası bir yerdi sanırsam. Ne olduysa biraz yavaşladım sonra fark ettim ki arka lastik yalpalamaya başlamış, durup sıkıntının ne olduğunu anlamaya çalıştık bulamadık.Sanırsam jant yamuldu dedim kendi kedime. Neyse Muğla' ya kadar idare etsin orda hallederiz diye yavaş yavaş devam etmeye karar verdik.
Sakar Geçidine tırmanırken her zaman durduğum güzel manzarası olan bir yer.
Çok şeker duruyorum :D Sakar Geçidi..
Ve zafeeeer ! Üniversiteeeeem
Sonra kampüsün içine dönerken arka teker anlamadığım şekilde atmaya başladı. Kötekliye kadar o şekilde indim ve orda durdum. Ve baktım ki tekerin havası inmiş ! ama tam olarak janta oturmamış. Sakin bi şekilde yemeğimi yedim çayımı içtim. Muğla da okuyan bir arkadaşımı aradım nereden tamirci bulabileceğimi sordum. Bi tane bisikletçi buldum ama olumsuz cevap verdi. Tekere hava bastı ve doğruca sanayiye gitmemi söyledi. Bende Gökhan G.yi orda bıraktım ve doğruca sanayine gittim. Bir tane Honda servisi buldum ve sıkıntını giderilmesini bekledim
Usta gelip baktığında sıkıntının jantta değil lastikte olduğunu söyledi. Lastiği söktüm ( evet ben söktüm ) baktık ki iç lastığin dısındaki koruma amaçlı koyduğum diğer lastik iyice katlanmış ve lastiğin ve tekerin şeklini bozmuş. Ve iç lastiği iyice ezmiş, zedelemiş delmiş.İç lastiği değiştirdik sonra arka lastiğin iyice eriyip bayatladığı aklıma geldi onuda bu vesileyle değiştirmiş olduk. Ama usta beyaz yanakları takmayı unutmuş bende hava kararıp Fethiye'ye dönmem gerektiği için hiç uzatmadım bi poşete koydum çıktım.
Önce..
Sonra..
Ve bilmem kaç saat sonra Fethiye'ye döndüm geri donüşte karanlık olduğu için pek fotoğraf çekemedik bir de bir gün sonra staj olduğu için çok da geç kalmak istemedik.
Evin önü son pozlar..
8367 km tam tamına bugün 285 km yapmışız
Ha birde Muğla Fethiye arasında açık yağ satan benzinlik yok hatta çok bilindik bir firmada kapalı yağ bile yoktu. Şimdilik bu kadar )